Častá menstruace

ka112te
2. dub 2018

chtěla bych Vás timto požádat o radu. Dne 22.1.2018 jsem byla na preventivní prohlídce na gynekologii, do té doby jsem měla menstruaci vždy pravidelnou (před prohlídkou naposledy od 8. do 13.1.) a hned po prohlídce (28.1.-1.2.) jsem to dostala znovu, což bylo po 14 dnech, tento krátký časový interval je u mě opravdu divný, ale i přesto jsem to přikládala náhodě, ale dne 12.2. jsem to opět dostala, což je s odstupem pouhých 10 dní a skončilo mi to 17.2., po devíti dnech to přišlo znovu - od 27.2.-2.3., osm dní jsem měla klid a 11.3. do 15.3. jsem to měla znovu, 17.3. jsem začala brát duphaston, nasledně opět po osmi dnech (i přes prášky, které jsem měla vysazovat až 27.3. ) jsem to znovu dostala a to od 24.3., dnes je 2.4. a stále mi menstruace trvá ( již desaty den).
Dále bych chtěla uvést, že ms je provázena bolestmi a sraženinami.

Antikoncepce u mě nepřipadá v úvahu, jelikož mám Liedenskou mutaci a ani mi nepřipadá jako vhodné řešení problému.

Gynekoložka mi provedla vyšetření vnitřním ultrazvukem, kde prý nic vidět nebylo. A dostala jsem od ní výše zmiňovaný duphaston. 9.4. jsem objednaná na kontrolu.

Vzhledem k tomu, že jak jsem již uvedla nikdy jsem žádné problémy neměla, ani nenastaly nějaké změny co se týče životasprávy, tak začínám mít strach a jsem z toho strasne unavena a vyrizena. Ještě bych chtěla zmínit, že krvácení má vždy stejný průběh a bývá uprostřed cyklu dost silné.

Nevim jestli by to mohlo mit nejakou spojitost, ale od te doby mam vecne furt hlad a pritom vubec nepribiram, rekla bych snad i ze jsem zhubla (ne nejak vyrazne).

Děkuji moc za odpověď

mamina1995
2. dub 2018

Ahoj, take jsem menstruovala 2 krat do mesice 7 dni pul roku, udelali mi vysetreni a hormonalni profil. Zjistili mi 2 cysty a uplny rozvrat hormonu, cysty odsaly a hormony srovnala antina, ale kdyz ty ji nemuzes. 🤔

ka112te
autor
2. dub 2018

@mamina1995 ja uz jsem z toho prave zoufala, mam v planu toho devateho pozadat o nejake dukladne vysetreni, taky jsem nekde cetla ze by to mohl byt problem se stitnou zlazou (v rodine s ni problemy mame) tak pozadam si i o doporuceni na vysetreni tohoto. A cystu tvrdila ze zadnou nevidi.
Trochu se i bojim toho Duphastonu, vycetla jsem ze by se nemel podavat zenam ktere maji v rodine rakovinu prsu. Nevim co si o tom myslet, internet snese vsechno, tak snad lekari vedi co delaji...

mamina1995
2. dub 2018

@ka112te Ja byt tebou bych zazadala na gynde o hormonalni profil a u praktika vysetreni prsou a stitne zlazy. Neboj muze to byt jen hormonalni rozvrat. Muzu vedet kolik ti je?

ka112te
autor
2. dub 2018

@mamina1995 dekuju, urcite zazadam, je mi 21, ms mam od 14, prvni rok se to srovnavalo a od 15 jsem ji mela pravidelnou a bez problemu. Planujeme tak do roka mimco, tak proto mam i o dost vetsi strach

mamina1995
2. dub 2018

@ka112te Presne v tomhle veku jsem to mela ja. Neboj nebude to nic vazneho. Dej pak vedet.

ka112te
autor
2. dub 2018

@mamina1995 jsi hodma, dekuji a dam 😊

janapetrvalska
2. dub 2018

urco hormonalni profil, ktery by mela tak nebo tak delat Dr. kazdy rok , takze nechapu proc ty Dr. nektere to nedelaji.. beres nejake vitaminy ? gynex, nosifol , inofolic apod. ? prijde mi , ze doktorka nejak moc brzy pristupuje k lekum kdyz nemas nejake problemy .. vetsinou se doporucujiprirodni veci a kdyz to nepomuze tak pak leky ..ve 20 mi pomohla pupalka v tabletach ,...

dura175
2. dub 2018

@janapetrvalska Omlouvám se za OT, ale mě zaráží to o hormonálním profilu... Mně ho nikdy nedělali. Je to opravdu běžné? Je teda pravda, že problémy nemívám a o dítě se nesnažím. Na kontroly chodím pravidelně a nepamatuju si, že by mně ho některá z lékařek, u kterých jsem (byla) vedená, nabízela.

dura175
2. dub 2018

@ka112te A proč ti nasadila ten Duphaston?
Mně se asi 3 měsíce po sobě stalo, že jsem měla menstruaci dlouhou, třeba 14 dní a intervaly byly kolem 3 týdnů. Odeznělo to samo. Přičítám to změně práce a stresu.

ka112te
autor
2. dub 2018

Zadne vitaminy, krom klasika cecko, zelezo neberu, duphaston mi nasadila na zaklade vyse zminovanych problemech. Me se prave taky nelibi, ze bez nejakeho vetsiho vysetreni hned nasadila hormony, ktere evidentne stejne nefunguji, jen si tim zas*ram telo, omlouvam se za vyrazy. Co se tyce hormonalniho profilu - nikdy mi ho nedelala a to na kontroly chodim pravidelne, ale je taky pravda ze nikdy jindy jsem problemy nemela.

Co se tyce duphastonu, byla jsem na preventivce, nasledne nastaly ty problemy, telefonovala jsem s ni, bylo mi receno at pockam, ze to muze byt jen nahoda, problemy neustavaly, k tomu se zhorsily bolesti, takze jsem tam naklusala, udelala mi ultrazvuk. A chtela mi nasadit HA, upozornila jsem ji ze mam Liedena, tak mi rekla ze mi da duphaston. Popravde v tu chvili jsem chtela cokoliv co mi pomuze, ale bohuzel, nacpala jsem do sebe hormony, ms jsem stejne i pres ne dostala a pribeh je jeste silnejsi a delsi
@dura175
@janapetrvalska

janapetrvalska
2. dub 2018

@dura175 nevim jak ostatni doktorka ale moje mi ho pravidelne dela ...

janapetrvalska
2. dub 2018

@ka112te na upravu cyklu bych asi na poprve ty priridni slozky dostupne v lekarne a pokud to nepomuze asi bych teda na zaklade hor.profilu mela nasadit leky .. asi by mela utrogestanem (nejsem doktorka, ale zatim koho znam to tak mel ) .. na zacatku jsem ale opravdu brala pupalku .. ta me pomohla hned a nemela jsme nikdy problem s pravidelnosti jednou za rok se mi max stalo ze zpozdeni kdyz bylo moc vedro v lete ale to jednorazove ... zkus najit skupinu na Liedena..
co se tyce sile ms - ja ji mam silnou od jakziva , kusy a bolesti bezne, bolesti je fakt ze nejak okolo 28roku presly, sle zas pomohla pupalka. Ted po potratech to mamm jeste silnejsi , takzev tom ti nepomuzu co je dobre co ne. Pro me je to standart, ale mame to v rodine.
Jinak bolesti ktere jsou nesnesitelne tak endiometriozu vyloucila? pokud mas pocit ze doktorka je laxni , asi bych pouvazovala o vymene doktora.

Jinak pokud vim, tak u liedena muze antina prave vice ublizit, hrozi vetsi sance na trombozu.

kajka93
2. dub 2018

Ja mela takove problemy s MS asi od 17 let ... kdyz jsen si nechavala delat ruzna vysetreni vsechno bylo vzdycky v poradku . Vystridala jsem i radu lekaru a nic se nezmenilo. Jednou me dr daval norenthisteron na zastaveni krvaceni, to jsem pak mela hezky pravidelne ale po vysazeni zas co 14 ms. Take jsem i krvacela treba 40 dni v kuse, ne v plne sile ale furt to teklo ... pak jsem nastesri otehotnela a mela jsem klid. Ale ted uz jsem 3 mesice od porodu, kojim, beru antikoncepci a kramy mam znovu a zas si to krvaci jak chce. Takže u me zadne leceni a ani tehotenstvi nepomohlo. A pritom vsechny vysledky testu a vysetreni naprosto v poradku. Tak ti nevim :(

labijoux
2. dub 2018

Také jsem to měla pomohly kapky gynex, bylinky. Kapkach

aidelina
2. dub 2018

Pokud nepřijdou na nějakou příčinu, zkusila bych se poohlédnout po přírodních alternativách na srovnání cyklu. Mně kdysi hodně pomohl Sarapis, ale s jiným problémem (PCO), srovnal mi cyklus jako nic předtím a přirozeně jsem otěhotněla. Hodně holek si chválí Gynex. Určitě lepší, než do sebe ládovat hormony jen tak... A asi bych nasadila rovnou železo.
Někdy mi přijde, že gynekologové napíšou nejradši hned antikoncepci a vůbec je nezajímá příčina, proč je cyklus nepravidelný 😒 Mně ji Dr. taky vnucovala leta...

ssandy
2. dub 2018

@ka112te mozn je to podobne, nevim. Jednu dobu se mi zblaznilo telo a cca 5mesicu jsem s par prestavkami krvacela porad. Menstruace vzdycky tak 20dni a pak par dni klid a znova. Nektere dny to bylo jen spineni, nekdy fakt dost. Pomohla mi az kyretaz, kdy se obnovila sliznice a vsechno zas zaclo fungovat normalne. Behem dalsiho roku se mi podarilo 3x otehotnet, ale 2x jsem potratila a az 3.pokus dopadl.