Candida - může poškodit plod?

bluee
29. dub 2016

Dobrý den,
zajímalo by mne jestli onecnění candidou může ohrozit vývoj plodu.. Ráda bych otěhotněla, ale problém je ten, že mám nejspíše candidu v ústech. Abych to lépe vysvětlila. Mé problémy trvají již více jak rok. Staly se mi takové nepříjemné věci, které oslabily mou imunitu a časté užívání antibiotik zapříčinil můj problém (to je můj názor), I přestože jsem absolvovala spoustu vyšetření na nic se nepřišlo. Postupem času jsem zjistila, že mým problémem je strava. Při konzumaci mléčných výrobků, sladkého atd.. se mi okamžitě v puse projeví kvasinky.. Léčím se přírodní cestou, ale trvá to pomalu, jelikož jsem to zjistila už celkem pozde kdy se mi to rozlezlo po celých ústach. Letos bychom se chtěli začít snažit o miminko, ale bojím se, kdyby se zadařilo, aby ta má nemoc tomu miminku nějak neublížila...
Nemáte někdo prosím s tím zkušenosti?
Děkuji za odpověď.

werik153
30. dub 2016

Já jsem dostala kvasinky teď cca měsíc zpátky a ne a ne se jich zbavit, dostala jsem je teda vaginálně...tak jsem dostala čípky...na internetu jsem četla že to miminko neohrožuje, že se přes čípek do dělohy nic nedostane a jinak že to nevadí. Tak si myslím že by to u tebe vadit taky nemělo, ale každopádně bych ti poradila to nejdříve vyléčit a asi nejspíš antibiotiky, pro jistotu.

wampzee
30. dub 2016

imunita vůči kvasinkám začíná ve střevě...takže vynechat sladké (tím se kvasinky živí). Nasadit laktobacily. Naopak určitě neužívat antibiotika..max lokální. Protože antibiotika jinak vybíjejí střevní mikrofloru, což pomáhá množení kvasinek. Takže hodně zeleniny, salátů, omezit jednoduché cukry a jíst laktobacily. Používat bavlněné prádlo (je nejlepší ho vyvařit, ať dojde k vybití mikroorganizmů), používat jen svůj ručník, nepoužívat parfémovaná intimní mýdla, co mi doktorka řekla, stačí jen voda a ne moc horká. Tohle všechno mi pomáhá kvasinky hodně omezit. Ale pokud si dám nějaké cukry, tak se brzy vrátí zpět.

bluee
autor
1. kvě 2016

@werik153 prave ze se lecim prirodnimi produkty mam i primo nejake vitaminy na Candidu... snad se to brzo zlepsi.. vubec jsem nemohla jist jak mne bolel krk a pusa.. uplne mi ta nemoc vyzrala zevnitr lic tu tkan, jelikoz jsem nemela tuseni ze neco takoveho mam tak jsem se cpala jen jogurty a tim se to zhorsilo tak ted uz vim, ze je nesmim

bluee
autor
1. kvě 2016

@wampzee ja prave tu kvasinku vaginalne nemam. Projevila se mi v ustech.. Doktori teda neprisli na nic .. Z pocatku si mysleli ze mam zanet dasni, takze jsem dostala prvni antibiotika a kdyz to nezabralo tak mi dali druhe a tim se to brutalne rozjelo...

bluee
autor
1. kvě 2016

@wampzee beru prave specialni vitaminy i na candidu i na posileni imunity a piju zeleny jecmen... muze to tedy ohrozit to miminko? Nebo staci kdyz teda vyradim ze sve stravy vsechny skodlive veci ktere mi nedelaji dobre a bude to v poradku?

wampzee
1. kvě 2016

@bluee ne... nemuze, ale pokud je vafinalni, tak pred porodem je dobre prelecit... muze ji chytit v porodnich cestach. I ustni prelecit...at mu mazlenim kvasinku nepredas. V deloze ho to neohrozi. A opravdu vynech sladke... z toho ziji...na zlepseni strev, kde ta imunita skutecne zacina (bez ohledu na to, kde se kvasinky projevi) uzivej laktobacily Biopron 9.

bluee
autor
1. kvě 2016

@wampzee dekuji za odpoved ☺