Ahoj holky, anonymně, protože mi to není úplně příjemné. Před 2 dny jsem si při hygieně nahmatala něco jako bulku u poševního vchodu, ve sliznici. Je tvrdá, bolestivá na pohmat a když si sednu. Koukala jsem se zrcátkem a pohledem nic jinak není, žádné zbarvení ani jiné změny. Měla jste některá? Co s tím? Může to být třeba nějaká ucpaná žlázka? Vubec nevim co s tim. :( dost mě to vyděsilo abych pravdu řekla.
A druhá část dotazu je jen prosba o typy jak se zbavit chronické mykozy. Gyndař mi vždy předepíše clotrimoxazol tbl nebo canesten krem. Vždy to pomůže, uleví se, ale za 2 týdny je to zpět. Už mě nebaví to do sebe rvát, když to nic nevyřeší..
Děkuju moc za pomoc, rady. Chápu, že anonymní nemáte rády. Mám tu účet už skoro dva roky, ale je to pro mě choulostivé.
Na mykózy pomáhá protikvasinková dieta. Je hodně přísná, ale myslím, že i pouhé omezení cukru v kombinaci s přírodními prostředky (např. oregánový olej) by mohlo pomoct.
Ahoj, první problém by mohl být zánět Bartholiniho žlázy. Ale to by se bulka musela zvětšovat a bolet čím dál tím víc. Pak už by jsi stejně nevydržela a musela navštívit doktora. V krátké narkóze to rozříznou a vyčistí. Ale třeba je to něco jiného.
S druhým problémem bohužel neporadím.