Ahoj holky, tři týdny po porodu naší prvorozené holčičky (aktuálně je jí téměř 10 měsíců) jsem musela podstoupit revizi dělohy, protože mi tam zůstal zbytek placenty. Nyní bychom se pomaloučku - asi tak za 3 či 4 měsíce chtěli pokoušet o sourozence pro malou. Dost často mě ale napadají chmurné myšlenky, že to třeba kvůli tomu zásahu - kvůli té revizi, nemusí jít ☹ že jak při té operaci silou roztáhli děložní čípek, tak že už třeba další dítě nebudeme kvůli tomu moci mít (stejně tak, jako když někdo jde na potrat, a pak už nikdy nemůže mít děti) Máte s tím někdo zkušenosti? Díky
Být tebou, poradím se se svým lékařem. Ten ti krásně vysvětlí rozdíl mezi revizí po porodu a interupcí. Budeš mít informace od odborníka a nebudeš se trápit či vymýšlet katastrofické scénáře. Tady ti můžeme i 100x napsat, že bude vše O.K. - ale psychika je psychika. A lékař tě uklidní, uvidíš
Já byla momentálně na revizi 2x kvůli zamlklému potratu a nikdo se ani slovem nezmínil o tom, že by to byl nějaký problém. Jen nechat čas na zhojení... což u tebe po téměř roce nebude problém. Určitě nemá cenu se tímhle stresovat! 😉
@xvitko13 tve obavy jsou nepodlozene. Revizi podstupuji zeny naprosto rutinne a deti pote odnosi naprosto bez problemu. Na samotne otehoteni revize vliv nema zadny.