Bolestivá ovulace. Zažil někdo?

lujhu
21. kvě 2024

Ahoj, zažil někdo bolestivou ovulaci ? Od rána co jsem vstala mě začalo bolet podbřišku jako na začátků ms a teď to je píchání vaječníků , vždycky jsem měla jen průhledný hlen a bolesti bradavek tohle je premiéra 😁

maja050812
21. kvě 2024

@lujhu od porodu dcery (7 let) jsem měla bolestivou ovulaci a to takovou ze mi to obrátilo cely den. Bolesti v podbrisku, zad, píchání v jednom nebo v druhem vlaječku . Řešila jsem to s doktorkou poslala me na endo, prohlídka přímo v den kdy jsem měla bolesti potom po ovulaci a vše v pořádku jedine co me pomohlo byla antikoncepce kterou teď beru půl roku a mám klid.

lennus
21. kvě 2024

@lujhu Zkus bylinky, řeším s naturopatkou. Antikoncepce mi nepřijde vhodné řešení.
Případně mrknout se na psychosomatiku a příčiny, tyto potíže často souvisí s partnerstvím.

lujhu
autor
21. kvě 2024

@lennus děkuji za radu zkusím 🫶

lujhu
autor
21. kvě 2024

@maja050812 Děkuji pokud by my nic nezbývalo, tak bych šla do toho , ale zkusím napřet tu zdravější metodu mě moc antiko nedělají dobře ,

miriam305
21. kvě 2024

@lujhu Téměř každá moje ovulace alespoň jednou spíchne, ale taky jsem měla dny, kdy to bolelo téměř celých 24 hodin. Může to být prasknutá cysta nebo prasknutý folikul, při kterém se do břišní dutiny uvolní tekutina, na kterou pak naše tělo reaguje mírným zápalem, bolestí atd. Každý folikul je jiný a na trochu jiném místě a i naše tělo pokaždé na tu tekutinu reaguje trochu jinak - někdy může přehnaně reagovat i pouze na trošku tekutiny a jindy naopak mnoho tekutiny zvládne vstřebat bez bolesti a zápalu. Pokud by ale bolest byla nesnesitelná nebo by po jednom dnu neustoupila, rozhodně vyhledat lékaře, může to být tuna jiných věcí než ovulace.

maja050812
21. kvě 2024

@lujhu ja jsem se antikoncepci bránila do poslední chvíle jak říkám dcera má 7 let a od porodu jsem měla bolestivou ovulaci ale troufám si říct ze jsem trpěla už dost dlouho. Me antikoncepce taky nedělala dobre proto mám gestagenni antikoncepci formou pilulek. Musim říct ze pro me parada. Samozřejmě každá jsme jiná musíš vyzkoušet všechno. Ja jsem tu volbu “vezmu si antikoncepci” měla jako poslední.

teryem
21. kvě 2024

Cítila jsem ji v dospělosti často, respektive jsem o ni věděla, po porodu syna (10) , no a po porodu dcery (3), to je teprve jízda... Mám dost otravnou a bolestivou menstruaci, ale kam se hrabe na ovulaci.. někdy jdu až do mdlob, je to jako by mi někdo v podbřišku, u vaječníku a u ledvin rejpal nožem.. je to strašný..plus strašně silný vodnatý výtok, prostě dva dny teror, pak už lepší.. Dr jsem to říkala, prý by se to muselo řešit hormonální cestou, což odmítám... zatím..ale obtěžuje mě to

lujhu
autor
21. kvě 2024

@teryem Ano přesně, taky to mám podobně ráno jsem si říkala ježíš co to je ? Ms už jsem měla a pak mě jedině napadla ovulace, i když podle appky ji mám mít až ke konci měsíci, ale mě nikdy podle kalendáře ovulace nikdy nevychazela přesně

odula
21. kvě 2024

@lujhu jop, mám bolesti 3 dny.

odula
21. kvě 2024

@teryem doporucil mi zrovna včera gyndar mirenu. Vážně uz o tom uvazuju protože tohle je fakt děs

lujhu
autor
21. kvě 2024

@odula No já to mám na štěstí tedkon po prví ale uvidím jestli to bude pokračovat , bolesti mám i když mám ms , ale to se dá vydržet tohle bylo takový vic výraznější pýchava křečovita bolest

lencaa11
21. kvě 2024

@lujhu někdy to tak je a někdy to dělá cysta a endo ložiska někdy

lencaa11
21. kvě 2024

@odula teď záleží zda pomůže ono lékaři dáji tělísko a zakrývají problém ono to není levná HA a když nesedne tak tělo to dá najevo

odula
Autor odpověď smazal
Zobraz
odula
21. kvě 2024

@lencaa11 jop, to samozřejmě vim.

teryem
21. kvě 2024

@odula ty jo já do sebe ale nechci nic rvát 😔 ani prášky ani tělíska..

plea
21. kvě 2024

Taky mívám od porodu velmi bolestivou ovulaci. Do porodu jsem o ní vůbec nevěděla, od porodu větší očistec než MS. Dle gynekologa je řešením pouze hormonální antikoncepce. Tu nechci, takže jednou měsíčně na pár hodin trpím jak pes, na jedné straně podbřišku pocit, že tam mám zaraženou mačetu...

odula
21. kvě 2024

@teryem chápu. Ja to vydržela do 43 ale twe...
Fakt to mám tak hrozný ze uz o tom vážně uvazuju.aspon tp zkusit

lujhu
autor
21. kvě 2024

@odula A jak to že to mám ted po prví a ostatní měsíce ne ? Mám teď něco jinak než dřív ,? Na kontrolu jdu teď 6/6 tak to Dr řeknu

teryem
21. kvě 2024

@plea přesně, nafouknu se, a břicho mi jde prasknout..peklicko.. pak pár dní klid a jedeme od znova s ms 😒

@odula já se těch hormonů bojím.. za prvé to není úplně zdravý, a ještě se bojím, že priberu jak blazen.. naposledy jsem brala antikoncepci v pubertě a nakoupila jsem si 20 kg...

odula
21. kvě 2024

@lujhu no tak tělo se mění pořád ze jo. U me začaly bolestivý ovulace po 3 porodu. Určitě je dobrý to zkontrolovat. Ale jo, proč by se to nemohlo změnit.

odula
21. kvě 2024

@teryem hele moje deprese spojeny s ovulaci a pms taky nejsou zdravy. A pri nejhorším se da telisko vyndat.

lujhu
autor
21. kvě 2024

@odula to zas jo, no bolesti jsou zas sice menší ale sa dá se ti jde i do zad hlavně na pravý straně

rosalindamelinda
22. kvě 2024

lujhu, kde máš profilovku 😀 to je furt nějaká premiéra a žádná derniéra 😀 Pro ovulaci je bolest a píchání vaječníků velmi typické, je to normální stav a proces. Určitě to zažívá spousta žen.

barasapo
22. kvě 2024

@lujhu Taky mám od druhého porodu (2 roky) bolestivou ovulaci. Nejdřív jsem byla vykulená, co se děje. Trvá to několik dní, tak 3, 4. Bolí mě v podbřišku, dost mě bolí prsa. Kamarádka mi poradila hořčík. A pomohl nejen na bolesti podbřišku 😄.

lujhu
autor
22. kvě 2024

@barasapo No , já jsem si taky říkala co je , jestli to nemůže bejt cysta nebo tak , ale po chvilkach to ustupuje a zas přichází 😁

kakba
22. kvě 2024

@lujhu mam od porodu druheho ditete. Od ovulace do menstruace boleni podbrisku a pichani. Dle Dr.vse v pohode. Naucila jsem se s tim zit a rozhodne kvuli tomu brat antiku nebudu.

odula
22. kvě 2024

@kakba "normalni" bolení je v pohodě. To mám roky. Kdyz to ale člověka vyřadí z beznyho fungování, tak uz je to trochu jiný kafe.

lencaa11
22. kvě 2024

@odula pokud vás to vyřadí z normálního běžného fungování tak je něco špatně a řešila bych to vyšetření na endo ta ma takové příznaky a většinou lékaři nic nenajdou některé ženy čekají 7/10 let na diagnózu ...

odula
22. kvě 2024

@lencaa11 no ja to resim ze jo. Díky za radu.