Ahoj, zažil někdo bolestivou ovulaci ? Od rána co jsem vstala mě začalo bolet podbřišku jako na začátků ms a teď to je píchání vaječníků , vždycky jsem měla jen průhledný hlen a bolesti bradavek tohle je premiéra 😁
@maja050812 Děkuji pokud by my nic nezbývalo, tak bych šla do toho , ale zkusím napřet tu zdravější metodu mě moc antiko nedělají dobře ,
@lujhu Téměř každá moje ovulace alespoň jednou spíchne, ale taky jsem měla dny, kdy to bolelo téměř celých 24 hodin. Může to být prasknutá cysta nebo prasknutý folikul, při kterém se do břišní dutiny uvolní tekutina, na kterou pak naše tělo reaguje mírným zápalem, bolestí atd. Každý folikul je jiný a na trochu jiném místě a i naše tělo pokaždé na tu tekutinu reaguje trochu jinak - někdy může přehnaně reagovat i pouze na trošku tekutiny a jindy naopak mnoho tekutiny zvládne vstřebat bez bolesti a zápalu. Pokud by ale bolest byla nesnesitelná nebo by po jednom dnu neustoupila, rozhodně vyhledat lékaře, může to být tuna jiných věcí než ovulace.
@lujhu ja jsem se antikoncepci bránila do poslední chvíle jak říkám dcera má 7 let a od porodu jsem měla bolestivou ovulaci ale troufám si říct ze jsem trpěla už dost dlouho. Me antikoncepce taky nedělala dobre proto mám gestagenni antikoncepci formou pilulek. Musim říct ze pro me parada. Samozřejmě každá jsme jiná musíš vyzkoušet všechno. Ja jsem tu volbu “vezmu si antikoncepci” měla jako poslední.
Cítila jsem ji v dospělosti často, respektive jsem o ni věděla, po porodu syna (10) , no a po porodu dcery (3), to je teprve jízda... Mám dost otravnou a bolestivou menstruaci, ale kam se hrabe na ovulaci.. někdy jdu až do mdlob, je to jako by mi někdo v podbřišku, u vaječníku a u ledvin rejpal nožem.. je to strašný..plus strašně silný vodnatý výtok, prostě dva dny teror, pak už lepší.. Dr jsem to říkala, prý by se to muselo řešit hormonální cestou, což odmítám... zatím..ale obtěžuje mě to
Taky mívám od porodu velmi bolestivou ovulaci. Do porodu jsem o ní vůbec nevěděla, od porodu větší očistec než MS. Dle gynekologa je řešením pouze hormonální antikoncepce. Tu nechci, takže jednou měsíčně na pár hodin trpím jak pes, na jedné straně podbřišku pocit, že tam mám zaraženou mačetu...
lujhu, kde máš profilovku 😀 to je furt nějaká premiéra a žádná derniéra 😀 Pro ovulaci je bolest a píchání vaječníků velmi typické, je to normální stav a proces. Určitě to zažívá spousta žen.
@lujhu od porodu dcery (7 let) jsem měla bolestivou ovulaci a to takovou ze mi to obrátilo cely den. Bolesti v podbrisku, zad, píchání v jednom nebo v druhem vlaječku . Řešila jsem to s doktorkou poslala me na endo, prohlídka přímo v den kdy jsem měla bolesti potom po ovulaci a vše v pořádku jedine co me pomohlo byla antikoncepce kterou teď beru půl roku a mám klid.