Bolestivá ovulace. Pomůže něco?

cherie24
21. únor 2021

Ženy nemáte prosím zkušenosti, co by mohlo pomoct na bolesti během ovulace? Ještě pořád kojím, takže léky do sebe cpát nechci. Bolí mě to ale víc jak při MS. Vždycky to začne bolestí v boku a do pár hodin mě bolí celý spodek a trvá to 2 dny. Jako neumím si ani představit mít sex v den ovulace. Bolelo mě to i před těhu, ale ne takhle moc. To mě vždycky hodně bolel menzes, teď mě MS nebolí za to ta ovulace stojí za to 🙄

mamikry
21. únor 2021

@cherie24 Ja to mela po porodu taky. Pomohla mi hormonalni joga.

krupka3
21. únor 2021

Mam to presne stejne jako ty. Do prvniho tehotenstvi hrozna MS a ovulace v klidu, od prvniho porodu (a zustalo to i po druhem) MS v klidu, ale ovulace presne jak popisujes. To uplne nejhorsi trva par hodin, to si vetsinou beru jeden ibalgin, jinak bych to nedala, chodim v predklonu. Taky si rada prectu nejake rady, o hormonalni joze vim, ze se doporucuje na cyklus a MS, zda nekomu pomohla i na ovulaci netusim.

evsi88
21. únor 2021

Já se taky pripichni s dovo🙃 před porodem jsem nevedela o ms a o ovulaci už vůbec, zato teď si to vynahrazuju🤦🏻‍♀️

vladenkamaminka
21. únor 2021

Me strašně pomáhá kontryhelovy caj...piji do ovulaci 14 dni a pak mam tak 4mesice klid...

cherie24
autor
21. únor 2021

@mamikry a podle čeho nebo koho jsi cvičila? 🙂 Protože chodit někam, kde se jóga předcvičuje si můžu nechat jen zdát a to ještě asi celkem dlouhou dobu ...

mamikry
21. únor 2021

@cherie24 Ja jsem jeste stihla kurz pred uzavrenim jogovych center, ale koulala jsem, ze se ted vyjimecne delaji i online lekce. Zkuste se podivat nebo poptat na FB skupine Hormonalni joga - absolventky.

pengli
21. únor 2021

@cherie24 Zdravím, já na to taky trpěla. Začalo to po prvním porodu, byla jsem z toho vyjukaná, cože to jako je. Bolest byla, ale celkem ještě snesitelná. Doktorka mi řekla, že to tak někdo prostě má, možná mluvila i o nějakých lécích, to už nevím (už je to dávno). Ale po druhém porodu to začal být mazec, přesně jak píšeš, dva dny bolest celého spodku, kolikrát jsem si musela vzít i Ibalgin, abych nemusela chodit zkroucená bolestí. Teď mám antikoncepci, tak mám klid.

cherie24
autor
21. únor 2021

@pengli tak antikoncepce by samozřejmě byla řešení, ale potom, co jsem se po jejím užívání 2x zdravotně sesypala, tak asi radši zůstanu u těch každo měsíčních bolestech 🙄 navíc bychom pak chtěli prcka dalšího, tak žádný antikoncepční prostředky nechci, i když už mi to teda bylo nabízeno prý na srovnání cyklu.

pengli
22. únor 2021

@cherie24 Jasný, chápu, antikoncepce není pro vás řešení. Já ji mám kvůli původně silné ms a hlavně špinění, které bylo už opravdu hodně otravné. Takže to, že neovuluji mám jen jako bonus 🙂