Ahoj. Nevím co dělat, ale poslední dva cykly mě bolí pravý vaječník během ovulace. Trvá to tak put dní, poslední tři dny hodně. Ten poslední den, kdy je folikul před prasknutím a praská, tak je to skoro k nevydržení. Fakt to bolí hodně 😅
Minule mi pomohl nahřívací polštářek, ale teď ani to ne. Na utz nic nenalezeno, jedná se prostě "jen" o bolestivou ovulaci. Mívám více folikulů, i to je zřejmě důvod...
Neznáte bylinky, které by to mohly upravit? Beru dlouhodobě 1dc - ovu kontryhel. Poslední dva měsíce beru po celý cyklus drmek. Myslíte že by to mohlo souviset s tím drmkem??
Mám bolestivou ovulaci od porodu. Nevím, zda na to může mít vliv i kojení? Neví někdo? Také vždy jen vpravo...
Mě se to rozjelo po prvním těhotenství ( po potratu). Celý život jsem měla bolestivou ms a o ovulaci jsem ani nevěděla. Teď je to naopak...
@reeeza Já kvůli tomu drmek nemůžu, taky mám po něm hodně bolestivou ovulaci.
@petulkadodo tak to je mazec. Dobre, vysadim jej. Vubec me nenapadlo ze to muze az tak pusobit.
@reeeza To je zajímavé. Znám ženy, u kterých po těhotenství taky vymizela bolestivá menstruace. Děkuji za odpověď 🙂
Nevím, ale nemixovala bych kontryhel a drmek. Ideální je kontryhel brát od prvního dne cyklu, do ovulace. Nicméně, jestli ho bereš dlouhodobě a nic, tak bych kontryhel vysadila úplně. Myslím, že jsem ti to už psala, že bych kontryhel vysadila. Drmek se bere ideálně od 11. dne menstruace. O drmku vycházím z údajů ze stránky Bylinky pro všechny. cz. Ten bylinkář má vystudovanou klasickou medicínu a dlouhodobě se zajímá o bylinky, takže za má z mého pohledu dost dobré znalosti.
Drmek používá při nedostatku progesteronu. Je otázka, jak na tom jsi. Jestli nejsi přestimulovaná bylinkami. A jestli nevysadit úplně všechno a nebrat nic. Progesteron je na začátku cyklu nízký a začne stoupat v ovulaci. Takže, jestli je málo progesteronu tak nasadit drmek dní před ovulací.