Bolesti po porodu při hojení stehů a křeče v žaludku

zuzan88
29. zář 2018

Ahoj holky, jsem přesně týden po porodu, nestříhali mě, ale pár stehů mám. Kontrola před propuštěním v pořádku, ale hojení mě bolí víc a víc😞celý spodek, chvílemi až podbřišek. Jít na malou je utrpení, na velkou jdu až už mě to žene samo. Navíc co sem se vrátila domů, mám strašné křeče v žaludku - netuším proč... Vím, že je hojeni u každé jiné, ale kdy asi vám to polevilo, ale je takový průběh normální?

normalnimatka
29. zář 2018

neřekla bych. mazat k doktoroj.

denny27
29. zář 2018

Děloha je zavinutá? Na záchod zkus chodit třeba při sprše... jinak já u prvního měla spodek bolavej snad měsíc, nemohla jsem si pořádně sedat... spíš ty křeče do žaludku jsou divné

zuzan88
autor
29. zář 2018

Chodím do sprchy ráno a večer, když stíhám osprchuji spodek i odpoledne. Vlažnou vodou a mám intim gel vhodný pro období těhu. Je fakt, že při sprchování se čura nejlíp. Ten žaludek bych přirovnala, jak když při střevní chřipce, ale takhle mi nic není...

normalnimatka
29. zář 2018

@zuzan88 možná blbej dotaz, ale ty b olesti žaludku, jsi si jistá, že je to fakt žaludek? může bolet zavinování dělohy, hlavně právě při kojení přímo. třeba já to pociťovala podobně jako kontrakce, jen samozřejmě mnohem míň intenzivní.

na to šití bych zkusila nějaký sedací koupele, nebo obklady z něčeho léčivýho, co jako stahuje, je protizánětlivý. ale někdy se to hojí hůř a někdy prostě líp, no. souvisí to třeba i s fází měsíce, kdy tě zrovna šili.

spíš mi přijdou divný ty bolesti břicha, to bych asi bejt nenechala, pokud bych měla pocit, že to není bolest při zavinování dělohy.

carmenz
29. zář 2018

Ten zaludek mi taky prijde divny...to bych se urcite poradila s Dr. Na siti mi jinak fakt pomahalo sedet/lezet na nafukovacim kruhu,chodit jen kratsi vzdalenosti,omyvani studenou vodou + ledovani,rakytnikovy olej na jizvu,dubova kura. A kupodivu mi to zhorsovaly I porodnicke vlozky,pouzivala jsem nakonec nocni Alwaysky. Ale trpela jsem jak zvire asi 2 tydny. Mela jsem vetsi krevni ztratu,tak jsem mela brat zelezo,ale to jsem prestala asi 5. den,protoze jit na velkou mi prislo jako druhy porod,mozna horsi 🙂

zuzan88
autor
29. zář 2018

@carmenz jo tak po tom železu tomu věřím🙂používám i doma poporodní vložky a síťové kalhotky.

zuzan88
autor
29. zář 2018

@normalnimatka netuším jak bolí zavinování dělohy 🤔

normalnimatka
29. zář 2018

@zuzan88 no já to měla fakt jako slabý kontrakce podobný, no. a to bych určitě nepřirovnala k bolesti žaludku. žaludek je dost nahoře. tak nevim, co by to mohlo bejt u tebe..:/ právě bych asi radši zašla k doktorj. možná líp k obvodnímu. máš to nepřetržitě od porodu? nebo byl pár dní klid a pak se to začlo zhoršovat?

petrasipkova1
29. zář 2018

@zuzan88 zavinovaní dělohy jsem cítila jako takove hrozne křeče,stahy, ktere mi kroutily prsty u nohou, ale v podbřišku,ne u žaludku - ale každý to má jinak. Mě ještě napadlo, stíháš dostatečně jíst ? Já mám bolesti žaludku když mám hlad. Jinak pokud se ti zdá cokoliv divně jdi k lékaři, radši zbytečně, ať udělají ultrazvuk. A ty budeš v klidu.

dora13
29. zář 2018

Neprijde mi to normalni, zvlast pokud pises, ze jsi nemela zadna masivni poraneni, zasla bych urcite k lekari.

priefi
29. zář 2018

@zuzan88 bolesti ala zaludek muze byt zavinovani delohy, pokud si nejsi jista, zajdi k lekari. Jinak co se tyce siti, myslim, ze by to chtelo vic hygieny a ne jen 2x a dle stihani 3x. Spodek Te muze bolet prave kvuli tomu a co hur, muze se tam dostat i infekce. Jak uz jsem psala, pokud se Ti to nezda jako klasicky proces hojeni a zavinovani, je lepsi navstivit lekare.

marketa11112
29. zář 2018

Ja mela zavinovani delohy po druhem porpdu silene....opravdu velike krece v ceme brise,pri kojeni..snad hirsi nez porod..
Musela jsem kojit v leze,bala jsem se,ze malou jinak upustim...deloha se mi zavinovala velmi ryChle, zacalo to uz den po porodu,ale treti den byl peklo..pridala se horecka a silene nabehla prsa,odsavala jsem,ikdyz mala pila hodne...telo se mi cistilo tak,ze jsem kolikrat nemohla odejit z wc...rekla jsem to sestre,hned pribehla lekarka, dostala jsem postupne tri injekce..
Dalsi den uz krece byly jen male a uz jsem jen spinila...a deloha uz bYla zcela zavinuta..horecky ustaly...bylo mi receno,ze bych takto mohla i vykrvacet...ze kdyby se mi to doma spustilo zas,ihned si mam volat rychlou....

marketa11112
29. zář 2018

Jo a sprcha..v nemocnici snad 10 x za den. Mela jsem sprchu na pokoji...doma jsem se snazila alespon 3 x, 4 x za den...pouzivala jsem gel s dubovou kurou. Mela jsem jen kosmeticke stehy a bylo vse rychle ok..

janaelia
29. zář 2018

@zuzan88 Zašla bych si raději k lékaři, myslím že to není moc normální.

viki999
30. zář 2018

Nečetla jsem ostatní komentáře, já teda měla nastrih jako prase, největší bolest asi 10-14 den. Teď jsem měsíc po porodu a už je to celkem ok, pri delším sezení to ještě bolí, ale dá se.. 7. Den jsem nemohla ani sedět jak to bolelo a tahalo..
Téměř do teď jsem nosila sitovane kalhotky a poporodni vlozky a buď šaty nebo košili.. kalhoty jsem se prvně odvážila vzít 3 týdny po porodu..

zuzan88
autor
30. zář 2018

@viki999 také cítím, že mě to začíná táhnout a občas i tak trochu svědí, jako když se hojí "odřené koleno". Síťové kalhotky a poporodní vložky bez lepícího pásu pouzivam stále. Po sprše se mi vždy chvíli uleví, tak uvidím jak to bude dneska probíhat.

zuzan88
autor
30. zář 2018

Je fakt, že by asi pomohl ten nafukovací kruh pod zadek. Nestihla sem pořídit, malej mě předběhl🙂