Ahoj holky potřebuji prosím poradit.. před asi cca 2 tydnama me trapil zánět močového měchýře, tak jsem byla u doktorky a měla jsem zánět jako hrom i s krví v močí dostala jsem urifos a byla prelečena bohužel asi za týden se mi potíže vrátili a trvá to do teď takovyma potižama co jsem ještě nikdy neměla a na záněty trpím furt... cítím jak kdybych měla plnej močak ale čurat mi nejde, strašně to bolí a pálí hlavně ten podbřišek je nepříjemnéj citim jak kdyby mi měl za chvíli prasknout... tyhle potíže zmizí během par hodin a pak se zase vrátí za par hodin tomu nerozumím.. byla jsem u paní doktorky a ta říkala ze me musi prohlédnout urolog kterej tam bude až v patek do te doby mi nemůže zade nasazovat další antibiotika.. a když mě poslala na vyšetření do nemocnice tak tam mě chtěli objednat až na leden :( co je nejlepší tak mi zjistili že mam lehky zanet práve ledviny a prej mam nahoře na kraji te ledviny kousek jine barvy než co mam mít.. piju urologickej čaj brusinky ale nic mi nepomáhá hlavně mě nejvic trápí ten močak je to strašně nepříjemný a bolestivý :( myslíte že to může nějak souviset s tou ledvinou?? Měla to tak některá z vás děkuji
@martinakokyova ahoj, čtu ze jsi z Brna jak já... Kde si byla u doktorky, chce to co nejdřív urologa, klidně na pohotovost do urazovky, nebo v noci do Surgalu... Prostě trvat na tom at to řeší, a ze uz s tím nemůžeš bejt.
Určitě to spolu souvisí. Ja jsem ted měla zánět močového měchýře a u toho mne zas boleli ledviny až jsem skončila na pohotovosti. Fakt bych to řešila klidně i přes pohotovost. Na urologii můžeš pak jít až doberes antibiotika nebo i při léčbě.
K těm brusinkam si přidej čaj z kopřivy (smí se ale jen 3šálky denně max týden,pak pauza) a lepší než brusinky, je černý rybíz. Jinak, já to měla opačně. Nejdřív ledvinova kolika, 4denní pobyt v nemocnici, atb nitrozilne plus něco na bolest. Po týdnu co jsem byla doma se to vrazilo do mocaku, ani nemělo cenu se zvedat ze zachoda, hned mě to nutilo znovu. Tak jsem si dala horkou lázeň a na noc připravila nahřívání na ledviny. Urinal acut k tomu.
@martinakokyova určitě si vem alespoň algifenove kapky proti bolesti, ty většinou píše doktor společně s antibiotiky a porad hodně pít , nejen urologicky čaj ale i vodu nebo čaj ze sušených šipku , ten je výborný. Nastrouhat jablko s celerem, kromě vitamínu to i čistí ledviny. Pokud se ti záněty stále vracejí , přichází v úvahu imunolecba , mě napsal urolog Urovaxim, bere se to 3 měsíce a prý i recidivistky po tom mají min 5 let klid 😁. Držím palce ať se to brzy zálečí
Souviset to muze. Necekat a jak uz zde bylo napsano klidne bez na pohotovost. Tohle neni sranda.
taky na to trpím docela často a jedine co mně pomáhá je uroperfect manoza rapid. Samozřejme beru i brusinky
Doporučuje se pít aspoň 5 litrů tekutin, aby se to "vypláchlo" v kombinaci s něčím močopudným (třeba pivo) a vynechat kafe a cukry. Těch brusinek by se muselo sníst strašný množství, mají v sobě dost cukru, ten pak spíš škodí - lepší je koupit Urinal akut. Stejně to je ale jen krizové řešení, podstatné je zjistit, zda je vylučovací soustava v pořádku a nebála bych se zajet i do jiného zařízení, než čekat.
A ještě mi doktor doporučil se dole oholit a používat mycí gel s tee trea, vyhnout se sedavým koupelím a zbytečnému teplu.
@martinakokyova pokud máš zánět močového měchýře a dostává se to do ledvin tak musíš mít antibiotika! S tím není radno si zahrávat! Já jsem šla vloni se zánětem v sobotu ráno v šest na pohotovost, protože samozřejmě normální doktoři neordinovali. A tam mi taky zjistili, že to má náběh na ledviny. Okamžitě mi dali antibiotika a už za několik hodin to bylo lepší. Hlavně co je důležité - dobrat doporučenou dávku do doktora, i kdyby ses cítila už lépe! Jinak to není doléčené!!