Bojím se. Poznáte svrab?

em998
13. zář 2023

Prosím o radu. Již týden mě trápí svědivé problémy tam dole. Momentálně mám MS a jsem objednaná na gynekologii příští týden. Muže se jednat o svrab? Popřípadě mohu s tím na gyn?

kakba
13. zář 2023

Svrab to neni. To vypada jinak.

em998
autor
13. zář 2023

@kakba mám i červené pupínky. Začala jsem trochu googlit a našla jsem pravé svrab, ale je mi divné, že přítel je OK. Nevím kde bych to chytla. :/ svědí mě právě vše kolem genitálií i zadek

zlataberta
13. zář 2023

Svrab by jsi měla po celém těle a nejvíce by to svědilo v noci, když se zahřeješ pod peřinou.

miryp
13. zář 2023

Toto určitě není svrab. Vypadá to na kontaktní alergii, když je to ohraničené jen na intimních místech. Nemáš nové spodní prádlo, novou intimní hygienu, nové vložky, apod.?

em998
autor
13. zář 2023

@miryp už to trvá týden a vůbec se to nelepší. :( používala jsem chilli gel, ale ten jsem již vyřadila.

Koupila jsem si v lékárně věci na mykózu a vůbec se nic nelepší.

miryp
13. zář 2023

@em998 a nenosila jsi teď sukně a netřela se ti stehna a půlky o sebe? Že by to byl důsledek zapaření? To se ta kůže chová také tak, že zarudne, svědí až pálí, klidně vyskáčou i pupínky. Tam by pak stačily sedací koupele v černém čaji/řepíku/dubové kůře, mazat bio zinkovou mastí a zabránit dalšímu tření o sebe vhodným spodním prádlem.
Pokud to není případ viz shora, nasadila bych antihistaminika, omývala intimní partie odvarem z řepíku (ne heřmánek, ten může více podráždit), pak je mázla tou mastí z lékárny a stehna spíše zinkovkou. Pokud by se to do pár dní nezlepšilo, šla bych k MUDr.

em998
autor
13. zář 2023

@miryp je to možné. Hodně sportuji, tak je možné vše. Jen se mi toto stalo poprvé a zarazilo mě, že mě svědí téměř vše. Děkuji za radu! Lekla jsem se svrabu z důvodu ,,cestiček’’ což je podobné na první fotce vpravo.

miryp
13. zář 2023

@em998 chápu, ale ten svrab fakt vypadá jinak. A takhle naběhlou kůži já mám právě v místě, kde se mi stehna třou o sebe ve chvíli, kdy mám sukni. Proto mě pak napadla ještě tato možnost. Každopádně držím palce, ať se brzy uleví.

atraps
13. zář 2023

@em998 u mne to byl nakonec pavouk

atraps
13. zář 2023
em998
autor
14. zář 2023
em998
autor
14. zář 2023

@miryp Ahoj, Edit fotek. Vyrážka na nohou a dekolt. Svědí to přes den noc je OK spím v pohodě. Není to horší. Je možné ze jsem si to roznesla sama? Ten svrab mi furt vrtá hlavou. Zítra půjdu k Dr pokud se to nezlepší. Chci byt připravena. Vůbec nevím kde bych to chytla. Přítel je doma OK na dovolené jsme byli začátkem srpna spolu. On fakt nic nepociťuje a to si občas bral můj ručník na utření.

miryp
14. zář 2023

@em998 pokud se to svědění stěhuje, pak bych to spíše než zapaření připisovala tedy té alergické reakci, na průběh svrabu mi to stále nesedí. Ty fialové šrámky jsou dle mne modřinky od toho, jak jsi se drbala. Zkusila jsi užívat ta antihistaminika? Na ta by případná alergická reakce reagovala. Každopádně návštěva MUDr., pokud se to nebude lepšit, je určitě na místě, přeci jen face to face to půjde posoudit lépe než z fotek.

em998
autor
14. zář 2023

@miryp ještě jsem si říkala, zda to dole nemůže byt genitální opar. Pálení a svědění by sedelo, ale nevím co ta vyrážka nahoře. S partnerem jsme si 100% věrní tak nevím. :( uvidíme co na gyn. prohlídce, každopádně se obávám toho oparu podle toho co jsem četla. Už jsem z toho fakt zoufalá a bojím se všeho co by to mohlo byt. Začalo to jako nevinná kvasinková infekce, ale pak to začalo svědit úplně všude. Okolo zadku, na genitaliich a tento týden se k tomu přidalo ty stehna. Bohužel z důvodu MS mě objednali až na příští týden.

kolunka
14. zář 2023

Zkuste si najít kvasinkou....podobně fleky a pak o carance od škrábání jsem měla v podpaží od pocení ...kdZ jsem to zkusmo zadala do googlu tak hned první fotky byly dost podobné vašim..dokonce na stehnech...roznese se to potem po těle...

kolunka
14. zář 2023

Svrab by byly kousancove pupínky v řadě za sebou protože ani, zákožka si dělá cesticky

em998
autor
14. zář 2023

@kolunka to by mohlo byt ono. Chodím cvičit pravidelně a počtem by se to mohlo roznést hned. Nebyla jsem si jistá, zda by i kvasinky se mohli roznest takhle po těle.