Bez menstruace a snaha o dítě

lucajde
1. zář 2017

Zdravím slečny, dámy 😊Mam na vas dotaz :
Pred rokem jsem vysadila HAK a do dneska nemam MS cyklus mi neobnoví ani agolutin po nem to dostanu a pak zase nic . Snažíme se rok o miminko ,ale marně gynekoložka mi řekla ze to bude asi syndrom polycistickych ovarii a hyperprolaktinemii ze mam vysoký prolaktin z hormonálního profilu a poslala me na endokrinologii stitnou žlázu mam v poradku a tak tam mi vzali znovu krev a rekla ze ho mám v normě a poslala me na magnetickou rezonanci na vysetreni mozku a ted cekam na termín . Má některá z vas zkusenost ?? Bojím se že nebudu mít nikdy deti ...žádné nemám a jsem mladá 😕

vanea
1. zář 2017

@lucajde Ahoj, já měla od dobrání HA cyklus až po roce...půl roku vůbec nic, pak třeba 2x a to jako stylem 2 dny špinění, 2 dny krev a šmitec.. pak to teprve naskočilo - taky to bylo dle lékaře ok. Ale já počítala s tím, že to může trvat, všude se to píše, že po vysazení HA k tomu může dojít, tělo prochází hrozným zmatkem, musí se naučit znovu fungovat, záleží jak dlouho jsi brala...já 10 let..takže 10 let si tělo zjednodušeně řečeno myslelo, že jsem "těhotná"...někdo je ok ihned po vysazení, někdo za pár měsíců, někdo za rok.. je to individuální. Neboj se, oni tě vyšetří a navrhnou postup, zatím to nic neznamená ;) 🍀 určitě buď doktoři objeví co se děje, nebo to brzy naskočí samo a budete se moct snažit=)

kikwita
Autor odpověď smazal
Zobraz
lucajde
autor
1. zář 2017

@vanea já brala HAK 5 let prostě od mládí uplně ...ja myslim ze to Ok nebude a posle me na laparoskopii apod. Coz se toho docela bojim 🤷🏼‍♀️
@kikwita s jakými léky a myslis ze bych si mela dostinex koupit?? Nejspíš budu mit cysty na vajecnicich 😕

vanea
1. zář 2017

@lucajde to chápu no, ono je možné, že tam něco bude, ale není nutno zoufat, doktoři jsou u nás dobří a určitě se budou snažit co nejvíc ti pomoct, abys byla brzy fit pro nějakého toho prcka🙂 sama bych si nic nekupovala, počkej až co objeví a zjistí

uzivatelkapetra
1. zář 2017

Ahoj, já taky po 13 měsících stále bez cyklu, ale ten já neměla ani před antikoncepcí, takže jsem už tušila, že to nepůjde hned. Taky mám PCOS i když u mě to není prolaktinem ale nadbytkem amh. Nejdříve jsem přes půl roku kupovala vitamíny inofolic, které prý často pomůžou -nepomohly, pak jsem šla rovnou do CAR a po nasazení clostilbegytu moje první dvě ovulace, ale nic z toho nebylo. Teď čekám na laparoskopii.
Neboj se nic, dnes už dokážou doktoři otěhotnět téměř každou ženu 🙂

kikwita
Autor odpověď smazal
Zobraz
lucajde
autor
1. zář 2017

@kikwita no prave ze u gynekoložky prolaktin vysoký a u endokrinolozky ho mam v normě..tak ted výber si co je Spravne ... Achjo jsem uplne zoufalá z toho

kikwita
Autor odpověď smazal
Zobraz
petaov
1. zář 2017

K otěhotnění není důležitá MS, ale ovulace. MS mi nechodí, ovulaci netuším, kdy mám, ale nikdy jsem nad tím nijak moc nepřemýšlela, nesledovala se a mám dvě děti bez nějakého snažení. Doktoři to moc nechápou (vždycky mi prorokovali, že budu mít problém otěhotnět), ale já prostě vím, že je to v hlavě. Píšeš, že se už rok snažíte. Doporučuju přestat se snažit, zaměstnat mysl něčí jiným. Třeba se pravidelně přihlaš do nějakého kurzu (např. angličtina, cvičení apod.), který ani nebude vhodný pro těhule. (kdybys už náhodou byla v tom). Prostě úplně vypnout, nemyslet na dítě a užívat si sex.

zetta01
1. zář 2017

Zdravím Vás děvčata. Mám asi podobný problém ☹ Skoro před 2 roky jsem vysadila antikoncepci zhruba po 7 letech užívání. Před jejím užíváním jsem měla MS pravidelně bez problémů, jenže po vysazení nepřišla. Zjistili mi nízkou hladinu 2 těch důležitých hormonů, dr. říkala, že by to chtělo čas. Nasadila mi estrofen a utrogestan. Jenže 1,5 roku a vše beze změn, takže mě odkázala do IVF. Kde mi nasadili clostilbegit, ale ten jedou účinkuje a pak zase nic. 1x jsme měli časovaný pohl.styk a 1x folikuly dorostly a já podstoupila inseminaci, ale také bez úspěchu. Dr. mě zařadil do kategorie těch co na clostilbegit nereagují, nebo spíš tak. Bud nereaguji vůbec a nebo prý moc. Nicméně řekl, že jediná možnost je hormonální injekce a pak, už by doporučil umělé oplodnění. Miminko už by jsme opravdu chtěli, to čekání na vše je hrozné ☹

uzivatelkapetra
1. zář 2017

@zetta01 nevíš v kterých hormonech máš ten problém? Hodně holkám pomohla ta laparoskopie, taky teď budu doufat ve zlepšení, alespoň kouknou dovnitř a když třeba zjistí, že mám neprůchozí vejcovody, tak alespoň budu vědět že nemám důvod odkládat ivf, anebo bude vše ok a ještě dám šanci lékové formě

zetta01
1. zář 2017

@uzivatelkapetra to bohužel přesně nevím, údajně v těch 2 nejdůležitějších, ale pak říkali, že se to začalo zvedat, ale MS bez prášků stále nemám. Dle nich je zásadní problém s mýma vaječníkama, jsou zvětšené a místo 6-7 folikul které a nich jsou a vždy 1 doroste v daný cyklus, tak já jich tam mám prý, tak 40, že díky tomu, že jich je tam taková spousta, tak nefungují, jak mají

uzivatelkapetra
1. zář 2017

@zetta01 najdi si informace o PCOS třeba tady na koníku nebo na google, trpí tím řekla bych opravdu hodně holek, tak nezoufej, ale taky asi ani moc nečekej, samo to spíše nepůjde. Pokud máš nadváhu začni hubnout

zetta01
2. zář 2017

@uzivatelkapetra tak s tím, že yb to šlo samo, už nějak nepočítám. Od dubna chodím na kliniku asistované reprodukce a čeká mě to umělé. Jinak co se váhy týká tak mám 170 cm a nějakých +- 63kg

uzivatelkapetra
2. zář 2017

@zetta01 já než do toho půjdu zajdu na tu operaci, přece jen je to zadarmo a může to leccos vysvětlit a pomoct

zetta01
2. zář 2017

já vím no, jako taky jsem si říkala jestli mě tam nepošle dr., ale tak neposlal rozhodl takto a zase si říkám, že on je odborník, který ví co dělá a na druhou stranu nerada bych mu do toho kecala co má a nemá dělat, přeci jen to dr. nemají rádi. Já jsem měla všechny výsledky dobré a endikrioložka doporučila nechat tělo celkově být at se pročistí jenže, když jsem to řekla dr. na gyndě, tak se mě jasně zeptala jestli jako tedy chci či nechci řešit svůj problém a přeci jen mám 30, tak už čekat nechci. Mě tyhle problémy začaly, až po vysazení HA

uzivatelkapetra
2. zář 2017

@zetta01 v caru mi to taky rozmlouvali, nezapomeň, že ty kliniky jsou soukromé a je to především byznys a z lapara nebudou mít skoro nic, z ivf je pořádný vývar.
Mě laparku doporučila moje obvodní gyn, i mi hezky nakreslila co a jak se provádí a dala mi doporučení na zákrok ať se rozhodnu zda to využiju. Jakmile jsem se rozhodla domluvila jsem si to u nás v nemocnici a v caru to pouze oznámila, načež i jejich doktor to v podstatě označil za dobrý postup.
A 30 mi bude v únoru takže chápu jaký je to pocit mít tyto problémy

zetta01
2. zář 2017

Ja vim, ale ma gyndarka primo v tom caru dela taky odbornici pres neplodnost. Fakt nevim ☹

uzivatelkapetra
2. zář 2017

@zetta01 však pokud vás peníze netlačí tak do toho jdi. Já to zkusím levněji a pokud to nepomůže taky na tom ivfku skončím. Nebo si počti články a zkušenosti a udělej si názor sama

zetta01
3. zář 2017

já vím, tak určitě bych byla taky radši kdyby to bylo levnější ☹ nejhorší je fakt to, když člověk prostě, už neví co dělat a prostě spoléhá, pak na dr. jelikož si říká, že ti snad ví co je nejlepší. Ale je fakt, že mám strach, že vyhodím 25tis. a nic z toho nebude, kor když u toho syndromu jen dost % potratů co jsem četla ☹