Bartholinka. Má někdo zkušenost s odstraněním na obou stranách?

pluss
6. únor 2022

Ahojte,
má niekto skúsenosť s odstránením bartolinovej žľazy/cysty na oboch stranách?

zuzkasim
6. únor 2022

Já vlastně ani nevím, jestli mi ji odstraňovali jen na jedné nebo na obou stranách, je to už pár let, hojení po operaci dobré, problémy žádné. Nemá to ani na žádnou funkci vliv, těch různých žlázek je tam prý víc, takže opravdu vše v pořádku.

pluss
autor
6. únor 2022

@zuzkasim ja som pred 3 rokmi prisla o celu lavu stranu kvoli opakovanym zapalom...a teraz mi hrozi aj odobratie druhej...a vzdy ked som sa lekara pytala aky dopad to ma na sexualny zivot tak to nejak obisiel a nepovedal narovinu...tak sa trochu obavam...po odobrati tej prvej to bolo uplne v poriadku...dokonca by som si dovolila tvrdit ze aj lepsie no len ked o nu pridem...

zuzkasim
6. únor 2022

@pluss Já opravdu nevím, jestli mám obě nebo jen jednu, ale asi to bude jen ta jedna☹ Ptala jsem se též, jestli to bude mít na funkci nějaký vliv a bylo mi řečeno, že ne, že je tam žláz víc. Upřímně, nemám skutečně vůbec žádné potíže. Na druhou stranu, ty záněty jsou dost hrozné, tedy u mě byly velmi bolestivé, k tomu horečka, mívala jsem je často, musela jsem opakovaně na punkci a na čištění. Když je potřeba operaci udělat jako jediné možné řešení, byla bych připravená v případě nouze používat i lubrikant, pokud by to jinak nešlo.