Bakteriální vaginoza - co na ni zabírá volně prodejné?

29. črc 2021

Dobrý den.
Trpím na bakteriální vaginozu opakovaně. Doktorka mi vždy dá nějaké antibiotika, ale přeci nemohu chodit každý měsíc na gyndu. Nemáte prosím nějakou radu co zabírá a je volně prodejný? Už jsem zoufalá. Díky moc🙂

cuuza
30. črc 2021

Spíš si nech udělat kompletní stěry, jestli tam není ještě něco a podle toho léčbu. Plus bych přidala hylak pro podporu dobré mikroflory.

europa00
30. črc 2021

ahoj to se háčkuji...upřímně taky nevím co zabírá...atb jsou cesta do pekla.manžel mě 4 roky vkuse nakazoval streptokokem alagaciae do krku, nevedeli jsme to...označovali to za anginu já brutal bolesti v krku koncila jsem na pohotovostech 7 x ročne na atb ktere postupne prestal zabirat...nevedela jsem ze manzel je prenašec pač ho jen jakoby škrabklo v krku, az jsem uhodila na jeho doktora aby mi laskave rekl vysledky steru z manzelova krku, protože už jsem potech letech zacala mit podezdreni (pač já mande nemám davno) atb jsem tehdy nemela 20 let!!! a najdnou 7 x ročne...a ten blb manzelovi reklze ma jen anginu jenze anginu zpusobuje jiny treptokok...ne tento takze mi ho samozrejme prenasel oralne i do spodku a tam mi zacal prave pozdeji delat problemy a kdyz uz jsem vyresila krk, tim ze si manzel nechsl vytrhnout mandle kde mel neustale čepy s tema steptokokama tak uz jsem tu tzv anginu v krku nemala nikdy od te doby ale spodek uz tak zdevastovany neustslym nakazovanim a žranim atb.ze dodnes problemy, nedokazu udržet kysele ph v pochvě..nemám výtoky nemám nic, ale citim neustaly siskomfor sliznice uz je tak citliva na dotek, že vše je problem..takyuz jsem zoufala nepomojlo nic a to už jsem do toho vzarila desítky tisíc...jedine co mi na chvlinku pomohlo bylo tehotenstvi ktere sice nedopadlo, ale zmena nastaveni hormonu atd. jak děloha vytvarela ten ochranny hlen tak se mi v podstate cistila i pochva a mela jsem klid. jesšte par mesíců po zamlklem těhu...ted jsem opet ve fazi kdy se to vratilo a už jsem z toho zoufala..takže se tady hačkuji....a zaroven zkus přijít na to co to u tebe zusobuje...ono atb uz u tebe takx asi nebudou řešení...já ted chci zkusit vyplachy nečím co má kysele ph...prostě takove co má byt v pochvě..zvlastní je že prosukty jako rosalgin atd mají ph tak kolem 5-6 což je malo..v pochve potřebujes tak 4 max...tak me napadlo opravdu koupit ten bio ocet, naředit ho a zkusit to s ním, třeba vývar ze šalvěje ta desinfikuje (pozor muze trochu vysušit) takže opravtně) a ocet naředěný asi 1:1...a zkusit vyplachy tou kyselostí..protože přesne tu bakterie nesnašejí a neumí se v ní množit....a sedaci koupele...budu jeste studovat ted byliny na takove koupele...hlavne si vzdy snizit ph te vody... to je muj plan .-)

slunea
30. črc 2021

@europa00 ahoj, zkusila jsi zavadet do pochvy celaskon? Mel by prave udrzovat spravne ph. Ale nevim, jestli na citlivou sliznici nebude stipat. Vyrabi se i mensi, 100mg.

europa00
30. črc 2021

@slunea ahoj tyy jjo to jswem nikdy nezkusila a příjde mi to šílené .-) přeci jen ta kyselina tu sliznici musi leptat..to ses fakt borka že ses odhodlala si to tam dát..vím, že někdo zkošel i česnek a bylo to ok někdo brutální naleptání sliznece a lečil se z toho rok...na me asi drastické...vím, že nšěktere kremy obsahuji prave vitmín c ale v uplne minimálním množství aby byly bezpecné.

autor
30. črc 2021

@cuuza O ty si musím říct? Protože dr mi dělá jinak vždy stěry

lenula02
30. črc 2021

Já na tyhle věci trpím hlavně v tehu, zabral až z lékárny volné prodejný lactofeel

slunea
30. črc 2021

@europa00 mne to gynekolog doporucil, kdyz jsem mela kvasinky. Nepali, jen jednou se mi stalo, ze jsem mela nabeh na neco, tak jsem si jeden dala a v jednu chvili, kdyz ten rozpusteny celaskon stekl niz ke vchodu, kde jsem to mela asi podrazdene, tak to chvilku palilo. Pak uz zas ok.

zuzekk
31. črc 2021

A co bylinná naparka?

europa00
31. črc 2021

@zuzekk ahoj o te jsem slyšela aleeep ozor na popáleniny..už i to tady bylo...opravdu si pohlidat aby te pára nepopálila

leilinka1234
31. črc 2021

Když na mě jde svědění, aplikuji výplach s tea trea. Do cca 200 ml vody nakapu asi 5-6 kapek a, když jsem to zkoušela poprvé, neměla jsem ten aplikátor na výplachy tak jsem to dala injekční stříkačkou, pak jsem pořídila rosalgin pumpičku nebo jak se tomu říká 🙂 ale ani jednou se mi od té doby nerozjelo.

aidi2
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
slunea
16. kvě 2023

@aidi2 super, takže jsi teď ta probiotika začala i prodávat, viď?

zorizeli
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
aidi2
Odpověď byla odstraněná
Zobraz