Dobrý den.
Trpím na bakteriální vaginozu opakovaně. Doktorka mi vždy dá nějaké antibiotika, ale přeci nemohu chodit každý měsíc na gyndu. Nemáte prosím nějakou radu co zabírá a je volně prodejný? Už jsem zoufalá. Díky moc🙂
ahoj to se háčkuji...upřímně taky nevím co zabírá...atb jsou cesta do pekla.manžel mě 4 roky vkuse nakazoval streptokokem alagaciae do krku, nevedeli jsme to...označovali to za anginu já brutal bolesti v krku koncila jsem na pohotovostech 7 x ročne na atb ktere postupne prestal zabirat...nevedela jsem ze manzel je prenašec pač ho jen jakoby škrabklo v krku, az jsem uhodila na jeho doktora aby mi laskave rekl vysledky steru z manzelova krku, protože už jsem potech letech zacala mit podezdreni (pač já mande nemám davno) atb jsem tehdy nemela 20 let!!! a najdnou 7 x ročne...a ten blb manzelovi reklze ma jen anginu jenze anginu zpusobuje jiny treptokok...ne tento takze mi ho samozrejme prenasel oralne i do spodku a tam mi zacal prave pozdeji delat problemy a kdyz uz jsem vyresila krk, tim ze si manzel nechsl vytrhnout mandle kde mel neustale čepy s tema steptokokama tak uz jsem tu tzv anginu v krku nemala nikdy od te doby ale spodek uz tak zdevastovany neustslym nakazovanim a žranim atb.ze dodnes problemy, nedokazu udržet kysele ph v pochvě..nemám výtoky nemám nic, ale citim neustaly siskomfor sliznice uz je tak citliva na dotek, že vše je problem..takyuz jsem zoufala nepomojlo nic a to už jsem do toho vzarila desítky tisíc...jedine co mi na chvlinku pomohlo bylo tehotenstvi ktere sice nedopadlo, ale zmena nastaveni hormonu atd. jak děloha vytvarela ten ochranny hlen tak se mi v podstate cistila i pochva a mela jsem klid. jesšte par mesíců po zamlklem těhu...ted jsem opet ve fazi kdy se to vratilo a už jsem z toho zoufala..takže se tady hačkuji....a zaroven zkus přijít na to co to u tebe zusobuje...ono atb uz u tebe takx asi nebudou řešení...já ted chci zkusit vyplachy nečím co má kysele ph...prostě takove co má byt v pochvě..zvlastní je že prosukty jako rosalgin atd mají ph tak kolem 5-6 což je malo..v pochve potřebujes tak 4 max...tak me napadlo opravdu koupit ten bio ocet, naředit ho a zkusit to s ním, třeba vývar ze šalvěje ta desinfikuje (pozor muze trochu vysušit) takže opravtně) a ocet naředěný asi 1:1...a zkusit vyplachy tou kyselostí..protože přesne tu bakterie nesnašejí a neumí se v ní množit....a sedaci koupele...budu jeste studovat ted byliny na takove koupele...hlavne si vzdy snizit ph te vody... to je muj plan .-)
@slunea ahoj tyy jjo to jswem nikdy nezkusila a příjde mi to šílené .-) přeci jen ta kyselina tu sliznici musi leptat..to ses fakt borka že ses odhodlala si to tam dát..vím, že někdo zkošel i česnek a bylo to ok někdo brutální naleptání sliznece a lečil se z toho rok...na me asi drastické...vím, že nšěktere kremy obsahuji prave vitmín c ale v uplne minimálním množství aby byly bezpecné.
@cuuza O ty si musím říct? Protože dr mi dělá jinak vždy stěry
Já na tyhle věci trpím hlavně v tehu, zabral až z lékárny volné prodejný lactofeel
@europa00 mne to gynekolog doporucil, kdyz jsem mela kvasinky. Nepali, jen jednou se mi stalo, ze jsem mela nabeh na neco, tak jsem si jeden dala a v jednu chvili, kdyz ten rozpusteny celaskon stekl niz ke vchodu, kde jsem to mela asi podrazdene, tak to chvilku palilo. Pak uz zas ok.
A co bylinná naparka?
Když na mě jde svědění, aplikuji výplach s tea trea. Do cca 200 ml vody nakapu asi 5-6 kapek a, když jsem to zkoušela poprvé, neměla jsem ten aplikátor na výplachy tak jsem to dala injekční stříkačkou, pak jsem pořídila rosalgin pumpičku nebo jak se tomu říká 🙂 ale ani jednou se mi od té doby nerozjelo.
Spíš si nech udělat kompletní stěry, jestli tam není ještě něco a podle toho léčbu. Plus bych přidala hylak pro podporu dobré mikroflory.