Azoospermie, povedlo se vám otěhotnět?

tesmoody
3. říj 2017

Snažím se v tom problému teprve zorientovat a vlastně by mi strašně pomohlo, pokud bych našla aspoň jednu maminku, jejíž manžel měl na začátku také tuto diagnozu :(

majajaa
4. říj 2017

Presne timto jsme si prosli. A ne, prirozene se to nepovedlo. Ale hodne zalezi jaka je pricina. A jak nam bylo receno,zazraky se deji,sice minimalne,ale deji. U nas to neplatilo.

majajaa
4. říj 2017

Jen abych doplnila i pres tuto diagnozu mam krasneho syna...

salamis
4. říj 2017

Manželovi diagnostikovali azoospermii celkem 3x v průběhu 4 let (zkoušel řešit tuto diagnózu různými cestami - léčitelé, cvičení, doplňky stravy - ale nic nepomohlo). Nakonec i přes velmi malou šanci, alespoň dle slov lékařů, se při MESA podařilo nalézt "materiál" na 3 pokusy a hned z prvního IVF máme krásného a šikovného chlapečka. Držím palce.

koudelka82
19. kvě 2018

Holky, prosim, povzbudte me 😢 byli jsme na nove klikice skrz 3.ivf. Spermie mame ziskany po Tese. Zustaly nam jeste zamrazeny 3 davky. Dr.nam rekl, ze pravdepodobne budou spatne spermie, proto se nikdy emryjko neuchyti ( mam za sebou 2x ET, 2x ket) . Bojim se, ze kdyz se pustime do 3.ivf, dopadne to stejne. Mela jste to nektera taky tak a nakonec se zadarilo? Manzel je objednany jeste do Olomouce k Mudr. Turčanovi, aby mu udelal hormonalni profil a prip. zacal brat nejake hormony, ale sance, ze by se neco objevilo je minimalni.

salamis
21. kvě 2018

Jak jsem psala výše, nám také lékaři mnoho šance nedávali (konkrétně to odhadli na 0,3 procenta, nadto v případě manžela jsme měli dokonce dva potenciální důvody azoospermie - rakovina spojená s chemoterapií (v 18 letech) nebo v souvislosti s IVF zjištěné 2 mutace genů (cystická fibróza). Přesto přese všechno se zadařilo.
Zkoušeli jste PISCI? To by mělo vyselektovat zralé spermie. Podstoupila embrya biopsii a PGS? Výsledkem by měl být výběr zdravého embrya. Nadto v dnešní době jsou nové možnosti - embryo glue prý zvyšuje šanci na uchycení embrya o 5 - 10 %. Před dvěma roky mi tuto možnost na klinice nenabízeli.
Osobně můžu doporučit tuto kliniku https://arleta.cz/ - nemažou med kolem pusy, zevrubně informují, jsou příjemní, profesionální, nápomocní. Bez důvěry v lékaře to v těchto případech asi nejde.
Hodně štěstí

koudelka82
21. kvě 2018

@salamis picsi jsme chtěli dat, ale když máme spermie získané po Tese, tak je jich už tak málo a picsi prý není možný. Pgs nám doporučili v dalším cyklu, ale bojím se, ze budou všechny embryjka špatná a četla jsem, ze někdy i zdravé emryjko vyřadí, tak vůbec nevím. Embryoglue nám řekli, ze jsou vyhozené peníze. Vy jste měli spermie po Tese a dali Vám picsi ?