Snažím se v tom problému teprve zorientovat a vlastně by mi strašně pomohlo, pokud bych našla aspoň jednu maminku, jejíž manžel měl na začátku také tuto diagnozu :(
Jen abych doplnila i pres tuto diagnozu mam krasneho syna...
Manželovi diagnostikovali azoospermii celkem 3x v průběhu 4 let (zkoušel řešit tuto diagnózu různými cestami - léčitelé, cvičení, doplňky stravy - ale nic nepomohlo). Nakonec i přes velmi malou šanci, alespoň dle slov lékařů, se při MESA podařilo nalézt "materiál" na 3 pokusy a hned z prvního IVF máme krásného a šikovného chlapečka. Držím palce.
Holky, prosim, povzbudte me 😢 byli jsme na nove klikice skrz 3.ivf. Spermie mame ziskany po Tese. Zustaly nam jeste zamrazeny 3 davky. Dr.nam rekl, ze pravdepodobne budou spatne spermie, proto se nikdy emryjko neuchyti ( mam za sebou 2x ET, 2x ket) . Bojim se, ze kdyz se pustime do 3.ivf, dopadne to stejne. Mela jste to nektera taky tak a nakonec se zadarilo? Manzel je objednany jeste do Olomouce k Mudr. Turčanovi, aby mu udelal hormonalni profil a prip. zacal brat nejake hormony, ale sance, ze by se neco objevilo je minimalni.
Jak jsem psala výše, nám také lékaři mnoho šance nedávali (konkrétně to odhadli na 0,3 procenta, nadto v případě manžela jsme měli dokonce dva potenciální důvody azoospermie - rakovina spojená s chemoterapií (v 18 letech) nebo v souvislosti s IVF zjištěné 2 mutace genů (cystická fibróza). Přesto přese všechno se zadařilo.
Zkoušeli jste PISCI? To by mělo vyselektovat zralé spermie. Podstoupila embrya biopsii a PGS? Výsledkem by měl být výběr zdravého embrya. Nadto v dnešní době jsou nové možnosti - embryo glue prý zvyšuje šanci na uchycení embrya o 5 - 10 %. Před dvěma roky mi tuto možnost na klinice nenabízeli.
Osobně můžu doporučit tuto kliniku https://arleta.cz/ - nemažou med kolem pusy, zevrubně informují, jsou příjemní, profesionální, nápomocní. Bez důvěry v lékaře to v těchto případech asi nejde.
Hodně štěstí
@salamis picsi jsme chtěli dat, ale když máme spermie získané po Tese, tak je jich už tak málo a picsi prý není možný. Pgs nám doporučili v dalším cyklu, ale bojím se, ze budou všechny embryjka špatná a četla jsem, ze někdy i zdravé emryjko vyřadí, tak vůbec nevím. Embryoglue nám řekli, ze jsou vyhozené peníze. Vy jste měli spermie po Tese a dali Vám picsi ?
Presne timto jsme si prosli. A ne, prirozene se to nepovedlo. Ale hodne zalezi jaka je pricina. A jak nam bylo receno,zazraky se deji,sice minimalne,ale deji. U nas to neplatilo.