Dobrý den, užívám antikoncepci Asumate už skoro půl roku, teď jsem si ale 14.den zapomněla vzít pilulku a vzala ji až po 13 hodinách, pak jsem pokračovala zase normálně. Ale v pauze, kdy měla přijít menstruace nepřišla, dnes už mám zase začít brát nové platíčko. Bude to v pořadku když teď menstruaci vůbec nedostanu? Těhotná bych být snad neměla měli jsme sex pouze jednou a to asi 17.den ale ke konci jsme nasadili kondom, právě z důvodu špatného užití antikoncepce.
Nestrašte, to by přeci musela být strašně malá šance, prášky beru jinak vždy pravidelně až teď jsem se s jedním opozdila o 13 hodin, pokud bych se opozdila do 12 hodin nemělo by vůbec dojít ke snížení účinnosti. Takhle jsme měli sex až po dalších 3 pilulkách a přítel se do mě neudělal. Snad se to nestalo :(
@anonym2323 Hele nechci tě strašit, ale i když za normálu bereš antikoncepci normálně tak i přesto můžeš otehotnět. Bohužel antikoncepce není 100%. Ještě chvíli bych počkala a pro sychr udělala těhotenský test. A popřípadě bych se pak i poradila s gynekologem. Ja jsem brala antikoncepci cca 8 měsíců. Po půl roce mi menstruaci, tak rozhazela, že jsem ji vysadila a neberu ji už vubec
Tak jsem si ten test pro jistotu udělala a je negativní, dnes je to už 13 dní od styku, tak by to mělo být vpořádku.
Pokud jste kondom nasadili až je konci, tak je možnost otěhotnění.. Jak se říká, stačí kapka.. Ideálně udělat těhotenský test a budeš mít jistotu..