Je to tak ponizujici to sem psat, ale potrebuji uklidnit. Prosiim! Jsem naprosto zdesena. Dnes rano jsem sla do sprchy a pri myti jsem ucitela neco, co tam nema byt. Lekla jsem se a az po chvili mi doslo co to je. Nejsem tehotna ani po porodu. Syn bude mit 2,5 roku. Tak proc se mi to udelalo ze dne na den??? :((( Uz to budu mit porad? Odpoledne jsem si koupila hemostop gel. Ale porad me to svedi :( co stim? Proc jaaa. Stalo se vam to nekomu? Jen tak, ze dne na den? :(
Taky jsem po porodu měla. Namaž si to mastičkou a zkus vtlačit dovnitř.
@eva118 a to se potom ztrati? Nebo to budu mit porad? 😥
@littleice a to je z internetu ta mast? A potom ti to zmizlo nebo to jen prestalo byt neprijemne?
@kulihrasekzeleny Mě se to po nějaké době spravilo. Mazat, zatlačovat.
No bóže, mame je skoro kazda, kor po detech a není to nic, kvuli cemu bys musela chodit kanalama... Pro zacatek si zkus koupit neco v lekarne. Dobre (i kdyz dost drahe) jsou cipky a mast od Proktis-m. Ty mi hodne pomohly. A kdyby se to dlouho nelepsilo, tak bez k doktorovi.. Neni se za co stydet. Dobry je na to lek Detralex. Ten uz je ale na predpis a může ho klidne napsat i obvodak.. A uplne prinejhorsim v nekterych soukromych zarizenich nabizeji odstraneni laserem. Po porodu jsem na tom byla a od te doby mam svatej klid a pokoj👍
Taky mám, udělal se mi ještě před těhotenstvím, mám sedavé zaměstnání, to je pak hned. Porodem se mi zhoršil, pak se to zas uklidnilo, ale mám ho pořád, už kolik let.
Když jdu na velkou, vyleze, tak se pak sprchnu, namažu a zastrčím. Teď jsem těhotná, takže řešit budu až po druhém porodu, mám trochu vítr z té kolonoskopie, co se u tohodle vyšetření dělá, tak jsem se k dr moc nehrnula. Ale mě teda nijak nesvědí ani nebolí.
@malanoha mohu te poprosit? kde jsi byla? a jaka byla rekonvalescence? jaka byla cena? me vylezl jeden mrnavej v druhem tehotenstvi. dlouho jsem musela lezet a bylo to. sice me nijak moc netrapi, ale je tam. tak proc se ho nezbavit. dekuji
Taky jsem si při porodu vytlačila... Trvalo to asi půl roku, než se ztratil. Doporučuji hodně pít a jíst potraviny s vysokým obsahem vlákniny. Zatlačovat do vnitř a případně nějaké pilulky, masti. Taky jsou dobrý sedavé koupele z dubovou kůrou, nebo nějaké hojivé olejíčky, či něco podobného.
@marketa11112 http://www.privgastro.cz/ jsem z libereckého kraje a byla jsem v Liberci u dr Richtera. A jestli to nemas do Liberce neprekonatelne daleko, tak ho doporucuju... Na jeho strankach najdes i odpovedi na tvoje otazky.. Je to jenom kratka ambulantni procedura. Moc prijemne to pravda nebylo, ale nic, co by clovek neprezil😉 Ten den jsem to jeste cejtila, ale pak uz ok.
@marketa11112 jo a stalo to asi tri tisice.
Já bych teda nic nezatlačovala a mastičky volně prodejné příznaky jen zmírní, ale nevyléčí. Udělal se mi letos jeden taky a to už mám 2 roky po porodu. Navštívila jsem lékaře, vše vysvětlil, dal léky a mast a do dvou týdnů byl hemoroid pryč. Právě mi doktor říkal, že lidé kvůli studu s těmito problémy nechodí k lékaři a je to velká chyba. Protože ti dá odpovídající léčbu, která opravdu zabere a hlavně ti řekne, jaký problém máš. 🙂 Takže určitě si zajdi k lékaři.
@kulihrasekzeleny Jsem z Liberce a sla jsem s tim na pohotovost.Normalne to opichaji. A vycisti.A mas klid.Nic to nestoji a jak rikala doktorka: prosim Vas, za to se stydet nemusite.To tu delame kazdy den jako na bezicim pase 🤣
@kulihrasekzeleny možná by byla i v nějaké lékarně ale kupovala jsem jí na internetu. a mě teda potom zmizely úplně.
@malanoha moc dekuji, mrknu na to.
@marketa11112 na chirurgii a ligatura, rychle a efektivní 😉
@klea81
od tech mamlasu tady u nas bych se nenechala rezat. mam pocit, ze by mi mohli uříznout něco jiného.
@marketa11112 ligatura není řezání, je to podvazani, na hemeroid se navleče malá gumička, on odumře a odpadne.
@klea81 aha, ještě jsem nemela cas hledat, co to slovo znamena. 🙂). dekuji za vysvetleni. kazdopadne ani na to bych tady nesla. mrknu na to, co by bylo lepsi. mozna na to pujdu. at mam zcela pokoj. ale radeji nekam, kde to umi. u nas je nemocnice (krom porodnice a neonatologie) , des.
@marketa11112 je to rychlé, max půl minuty a skoro bezbolestné, byla jsem 5x a 8 let mám klid (dělá se vždy jen jeden), samozřejmě musí být malé a já měla ty vnitřní. Masti a cipky nic nevyřeší a pak až se to zhorší, je to na operaci. Chirurg sprymoval, cítila jsem se naprosto v pohodě, mnohem líp než s mudr ženskou na gynekologii. Empaticky, vysvětlil, super rychlý a za měsíc jsem přišla zas. Je dobry ten detralex nebo něco na žíly a prevencí je i pevné pánevní dno, takže kegelovy cviky.
@klea81 ja mam jen jeden malicky vnejsi. 🙂. nic hrozneho, ale proc ho mit, ze? dekuji
@marketa11112 tak si skoc na tu chirurgii.Mas to tam zadarmo a rychle 😀
Ahoj. Mě to teda začalo trápit v těhotenství ale taky ze dne na den. Normální masti z lékárny nic moc efekt ale dost mi ulevilo mazání čínskou mastí " balzám doutnající rokle " zkus to, po pár týdnech už nebylo znát že mě něco trápilo. Po porodu mi to zase vylezlo ale ani jsem si nenechala napsat čípky a spolehla se na tuto mast. Držím palce