Anketa - O tom se moc nemluví. Jak je to vlastně s výtoky?

7. bře 2022

Ženy, jak je to vlastně s výtoky? 🙂 Je normální mít výtok a v jaké míře je to ještě O.K.? Myslím běžné, normální, ne nějaké bakteriální. Je normální, že pár dní před menstruací je výtok "cítit" více? A nosíte intimky? Běžně je nenosím, ale přemýšlím o tom...Kolik holek je asi běžně nosí? A když jste se svojí drahou polovičkou a směřuje to k sexu, necítíte se trapně s vložkou? 🙂 Občas mi ten pocit mokra vadí a mám strach, že budu cítit. A jak řešíte chloupky, holíte nebo necháváte ?

ele_nka
7. bře 2022

Já ho moc často nemívám, ale je mi opravdu nepříjemné když se tak stane. Nosit intimku je mi nepříjemné. Takže já přešla na bavlněné menstruační kalhotky a nosím jen ty. Jsou pohodlné, nikde nic nezapáchá a když se náhodou stane, tak to zadrží.

cilkat
7. bře 2022

Během těhotenství a kojení (takže posledních 6 let) mám výtok tak půlku doby... A když se tak děje, nosím intimky. Před partnerem je mi to trochu trapné, ale myslím, že po tom, co byl u obou porodů, je to myslím z jeho pohledu dost jedno...
Chloupky a chlupy nechávám.

lenerka1
7. bře 2022

Beru to tak, že kalhotky nosím od toho, aby chránily svrchní oděv před běžným sekretem, takže intimky nepoužívám (nosit plast na vagíně, když to není nezbytně nutné mi je proti srsti a obávala bych se vzniku kvasinky), když je v plodném období hlenu více případně je více vodnatý, že bych se cítila nepohodlně, kalhotky prostě vyměním, v nejhorším případě bych uvažovala o použití látkových, ty by se daly barevně sladit s barvou prádla. Pokud člověk má obvyklé hygienické návyky a nemá hormonální problém, tak není třeba se obávat zápachu. S partnerem sdílím i horší nechutnosti, toto patří k běžnému fungování ženského těla, kdyby byl z neznalosti udiven (to u nás nehrozí), tak mu vyložím, jak to prostě je.

tasimia
7. bře 2022

Já intimky nosím, ale skrze toho, že týden před MS slabe spinim a i když nosím bavlněné, spodní prádlo vadí mi to. Ale jsou fakt tenké, ani nevím, ze je mám. A můj si toho nikdy nevšiml, většinou se mazlíme pod peřinou a když mam intimku sundam si je sama. Navíc když je vidí v akci mi je koupí, takže jakepak copak :D. Jsme spolu skoro 11 let, takže tohle fakt neřeším. A holim se, pravidelně.

lidija1234
7. bře 2022

Už od mladá trpím na silný výtok,takže jsem se naučila nosit intimky skoro každý den. Jinak před partnerem mě to vůbec blbý není ale jsme spolu již dlouho. Když jsem byla mladší tak buď si ještě rychle skočit před tím na záchod měla bych větší "strach" kdyby si všiml výtoku na kalhotkách. Samozřejmě asi záleží jak moc silný je.

esmeralda11
7. bře 2022

Také trpím od puberty na prakticky každodenní výtok, někdy míň, někdy víc. Intimky nosím minimálně, jen když je výtok vodnatý a hojný. Taky to obyčejně řeším jak psal někdo výš kdyžtak výměnou prádla. Už jsem si na to zvykla, že to tak prostě je. Vyzkoušela jsem už různá probiotika, bylinky a bůhví kdeco, beze změny. Někomu se to změní po porodu, tak jsem na to zvědavá, nicméně podle toho, jaký výtok mám celé těhotenství, tomu moc velkou naději nedávám.

amazonkajanik
8. bře 2022

Intimky nosím denně, jen doma ne. Mívám od puberty silný výtok, že se mi stávalo, že protekl i kalhotky, jako bych si krupla a i kdybych měla silnější kalhotky, ten pocit mokra bych nesnesla. A abych se někde x krát převlékala a doufala, že nemám flek na zadku, to je snazší si vyměnit vložku. Jen škoda, že na tohle nelze použít něco jako menstruační kalíšek, abych šetřila přírodu, jelikož nad ním uvažuji kvůli mensesu...
Jo a partner to neřeší, jsme spolu dlouho a většinou se stejně svlékám sama...on ví i to, že mám dlouhá léta hemeroidy 😄a po porodu to byl masakr