Dobry den damy,na konci roku som dostala inj. Agolutin a na5den mi dorazil ms. Boli 3dni ale riadne a po 8dnoch od skončenia mam ms znovu a riadnu a uz 5ty den mate s tym niektorá skusenost? 22den cyklu som mala ist znovu na agolutin som zvedava co na to rekne dr. Som 7mesiac bez antikoncepce a chceli by sme mimi ale neovulujem mam nepravidelny cyklus ktory trva rozne od 40do60dni.vase skúsenosti?
Ahoj ano určite ked som bola po polroku of vysadenia u dr pozeral ziadna sliznica uplne scvrknuta matenica,meram bazalku a robila som aj ovu testy vzdy negatívne...
no dr si myslel ze mi tim nahodi cyklus.. posledny som bola v 22den cyklu na agolutin a dostala som to na 26 den cyklu a mala som to 3 dni a pa 8 dnoch od skončenia cize na 11 den cyklu som znovu dostala ms a mam ju teraz 5ty den a nevyzera ze by sa mala hned skončit..ziadne byliny som nikdy nepouzivala mam trochu snizenu funkciu stitne zlazy ale beru na to prasky a dr mi rikala ze to s tim nema co delat ze to neni v take fazy aby to na to malo vlyv...
@nina8888 štítná žláza, pokud bereš léky, tohle nezpůsobí. Zjednodušeně řečeno - pro to, abys měla menstruaci, potřebuješ ovulaci. Tím agolutinem dostaneš menstruaci, ale pouze umělou - ze spádu hormonů, podobně jako při braní HA. Tenhle cyklus sis ovulaci nesledovala? Nemohlas jí mít těsně před tím, než jsi dostala vyvolávačku? Pak bys mohla dostat tu "umělou" menstruaci a pak teprve tu pravou - poovulační. Zkusila bych ten Gynex, jestli Ti cyklus trochu nesrovná. Možná i Nosifol. K otěhotnění nepotřebuješ mít pravidelný cyklus. Klidně může mít 50 dní, ale je potřeba, abys v něm ovulovala - což pokud se děje, tak to bývá průměrně 14 dní před začátkem menstruace.
to vse znam , ne ted som nemala vubec zadne zvyšení teplot to mavam az tak kolem 30-40dne a vzdy e sa zvednu tak na 10 alebo 11 den dostavam menstruaci alebo naposledy som mala 58dnovy cyklus a zvyseny teploty som mala 47den cyklu ale nezvyšuju sa tak ako u prveho normalne mam tak 36,5-36,6 a ked začnu stupat tak na 36,7-36,8 a najviac 36,9 a tym to konci pak to je den dva na 36,9 a pak zase 36,8 a to sa drzi nez dostanem ms a to mi klesa teplota na 36,5 a ked som ovulovala u syna tak som mala normalne 37,1 aj 37,2 tak vim ze ty teploty su spatne delala som aj ovu testy ale pokazde negativné... tech 7 mesicu som mala asi tak 2x teplotu 37,0 a to bolo delane ovu testy nekolik dni po sobe u zvysenych teplot a pokazde negat.... ted 25teho idem dr som zvedava co na to rekne ze som dostala 2x menstruaci po sobe...
@nina8888 Ale to není špatně, pokud nejsi těhotná, tak může být vzestup jen třeba o 2 desetiny. Tím bych si hlavu nelámala. Problém spíš bude v délce luteální fáze, máš jí dost na hranici - měla by být minimálně 10 dní a i to je docela hraniční. Negativní testy bych neřešila. Ta teplota napoví víc. Pokud chceš dělat testy, je asi lepší objednat si z UK přes Ebay citlivost 10 (u nás se prodává nejcitlivější 20). Je možné, že máš nedostatečnou funkci žlutého tělíska a pak je krátká luteální fáze a můžou být i nižší teploty. Na prodloužení luteální fáze je dobrý vitamin B6. Je to trochu na déle a pomáhá to. Stačilo by to prodloužit tak o dva dny.
takze nejake vitaminy skusit a čakat no dr mi snad nieco poradi okrem tej dalsej injekce.... a teda to som nevedela ze ta delka je kratka 10-11dni od vzestupu teplot dekuju to mi pomohlo ... 🙂
11alebo den od zvyšení teplot
@nina8888 Vidíš a to je právě ta hranice, kdy už musí být hcg natolik vysoké, aby zabránilo poklesu progesteronu. A pokud máš luteální fázi dlouhou těch 10 nebo 11 dní, tak pak se nemusí stihnout vytvořit ta dostatečná hladina dřív, než přijde menstruace. Zkus si koupit ten vitamin B6 (klidně ve formě B-komplexu), a třeba i kontryhelový čaj, mohl by také pomoct.
no super tak sa poradim este z dr a uvidim dakujem za rady 😀
@nina8888 Osobní ne, ale k ovulaci Ti to pomůže určitě. Ta kontrola je důležitá, aby se vidělo, jak vaječníky na ten clostil reagujou. Dá se pak případně zvýšit dávka. Ale pozor - nemusí reagovat tak rychle, jak by třeba lékař očekával - když bude třeba 12. den cyklu ten folikul ještě malý, nic to neznamená - může zrát pomaleji. Určitě kontrolujou pomocí bazálky a případně testů.
no bazalka bola stale nizka od 36,3 po 36,5 a dneska rano 36,7
lecim se se stitnou zlazou beru na ni prašky nejslabší .... a meřím dole
no nebola som na kontrole len mi dr zistil v rijnu neco ze stitnou tak som tam sla 8.12 a tam som dostala prašky na to ale su fakt uplne slabe a nema to nic spoločne z ovulkou pytala som sa dr a vravela ze to nesposobuje ze neovulujem alebo take veci ze to je moc maly rozdiel v tych hodnotach na to aby to nieco sposobilo .... tak nevim a mam nedostatečnou stinou zlazu a to je spusobene mojou imunitou bojuje proti mojej stitnej zlaze a oslabuje ju.. nieco autoimunitné ale mam to uz daaavno ale lieky som dostala az ted dobre tak skusim rano tehu test aj ked myslim ze bude negat uvidim .... no a keby som nahodou ted ovulovala a podarilo by sa tak nepride ms vyvolana agolutinom ?
@nina8888 ovulace muze byt v pohode, ale hypofunkce obecne snizuje bazalni teplotu jako takovou. Ja mam taky autoimunitni thyreoditidu. Pokud by se ted chystala ovulace, pak muze nastat bud to, ze stihne probehnout a pak by menstruace neprisla, protoze progesteron stoupne, ale spis je mozne, ze se pod tou davkou agolutinu folikul vstreba a menstruace prijde ze spadu. Proc jsi vlastne byla na vyvolavacce uz 22.den cyklu?
Protože mi nechodí MS chodí až.pocca 60dňoch a oveľa žádná tak minuli cyklus dal agolutin a po tej dvojitej ms som.bola v 12deň cyklu na utz a nic vo vaječníkoch neviděl tak ma na22den dal agolutin aby prišla ms a potom clostibegyt a potom zase. 12den cyklu utz že sa uvidí či niečo dozrieva..
Ja som este nebrala clostyl ted ho teprva zacnu brat ked dostanem nm od 3-7dna cyklu. Pry agolutin mi bol pichnuty aby přišli ms ale prusli 2x po sebe to som zakladala tuto temu, a potom som mala 22den cyklu zase.prist ale koki tomu ze to prislo 2x v kratkom intervale som uz bola objednana a vyslo to na 12dc, tak sa pozrel utz a nic tma nebolo tak predpisala clostik a 22den cyklu cize vcera agolutin a cakat na ms a potom clostik a v 12den cyklu utz akurat ma rozhodil ten ovu test...
@nina8888 Tak když nebyl clostil tak tím spíš - pokud jsi měla pořád takto dlouhé cykly, tak jsi buď neovulovala, ale taky jsi mohla ovulovat později. A když se jednoho dne ty vaječníky vzpamatujou a ovulovat začnou, tak to určitě nebude tak, že už 12. den cyklu bude na ultrazvuku vidět folikul. Často ta první ovulace přijde až po 20. dnu cyklu, někdy až po 30... dneska jsi testovala?
Testovala tehu test uplne negativ a ovu test zase pozitivni jak vcera. necim to musi byt tym agolutinem a bazalka vcera 36,7 a dnes 36,6bklesla takze ovulace podla teploty nevypada
@werumka tak nevim musim pockat kym prude ms po agolutine a uvidím ked pride dam si ten clostibegyt a potom uvidíme na utz vcera sme sa tulili tak ale nemyslim ze by mihko neco byt podle teplot...
@nina8888 Ahoj - a víš určitě, že neovuluješ? Třeba mezi 30. a 40. dnem cyklu?