Hezký den, ženy 😎
měla bych dotaz ohledně užívání utrogestanu. Dnes ráno jsem byla u gynekoložky z důvodu již 2 měsíce vynechané menstruace. Když mi vynechala poprvé – neřešila jsem to, poněvadž se mi to již dříve občas stalo, další měsíc však menstrauce vždy dorazila, nyní však ne. Šla jsem tedy před cca 16 dny na vyvolávačku, ovšem i po ní ms nikde. Dnes jsem tedy dostala agolutin znovu. Těhotná nejsem i když druhé dítě je v plánu. Pokusů prozatím ovšem moc neproběhlo a těhotenský test je negativní. Vzhledem k tomu, že mám i dost dlouhé cykly a ráda bych je měla trochu pravidelnější mi doktorka předepsala Utrogestan a nyní se dostáváme k tomu hlavnímu 🙂. Utrogestan mám užívat 18 – 25 DC, ovšem kvůli aktuální absenci MS si jej mám vzít v 1. den MS a poznačit si to „jako“ 18 DC. Teď, ale pořád přemýšlím nad tím, kdy si mám vlastně utrogestan vzít další měsíc, když 1. den MS vlastně není 18 DC, ale 1 DC.. S takovou bych to totiž vždycky brala v období menstruace nebo ne? Pokud je dotaz zmatený, tak se omlouvám, ale nevím jak to teď přesněji vysvětlit..
Ja si myslim, ze v tvem pripade je to jako s prvnim nasazeni antikoncepce. Zacnes jak rikas uzivat prvni den MS a dalsi mesic uz pojedes "standartne" ode dne predpokladane ovulace. Ja bohuzel nemuzu s Utrogestanem moc radit, mudr mi jej napsala dvakrat, jednou v roce 2013 a ja po treti tobolce otehotnela, podruhe letos a to jsem nestihla uzit ani jednu. Nemam tedy vlastni zkusenost co se deje dalsi mesic po prvnim uzivani 😉
@ballnejka V tomhle případě nevím.. Já mám utrouš po IVF na podporu a udržení těhotenství. 🙂
nikdo nic ☹?