Syn trpí neustále strachem z usínání

anicka1211
20. kvě 2016

Zdravím holky, nedávno jsem tu psala diskuzi ohledně toho,že můj osmiletý syn měl noční můru (bylo to 11.4.2016), při které se strachy počůral nad ránem a pak měl problém chodit večer spát, protože se bál. Udělali jsme opatření a odstranili s manželem vše, co by mu mohlo způsobovat strach a špatné sny, dali nad postel lapač snů, kterému syn věří? věřil? Sama teď nevím, jestli mu ještě věří, protože problémy začaly nanovo asi před 14ti dny, kdy viděl v tv u našich v Ordinaci v růž. zah., kterou sleduje moje máma při obědě feťáka v nemocnici, jak se pořezal a napadl prý i doktorku. Já to neviděla, nesleduji ten seriál. Syn byl totiž u našich, protože jsem měla psychické problémy po potratu a nebyla jsem schopna fungovat, tak jsem poprosila mamku o pomoc. Jenže jsem netušila, že máma udělá takovou zásadní hloupost a nepřepne program, když na něm dávají něco nevhodného pro syna. No a synek se ten den večer, když jsme ho dovezli, bál usnout, bál se feťáka a měl z toho co viděl trauma. Vysvětlila jsem mu to, pomazlila se s ním, uklidnila ho a nakonec usnul, ale o hodinu později než normálně. Ale od té doby měl problémy s usínáním každý večer, nemohl nikdy zabrat, pořád se bál něčeho a plakal. Museli jsme znovu nechávat otevřen dveře dokořán, pak přidat světlo na chodbě, pak i v pokoji lampičku a nakonec to dopadlo tak daleko, že jsem musela ležet s ním v posteli, dokud neusnul a když jsem chtěla odejít, vzbudil se a takhle to šlo třeba dvě hodiny. Řešila jsem to s mou psycholožkou a ta je názoru, že už je velký na takové návyky, abych s ním ulehala do postele, což je pravda, protože kvůli tomuhle nedokáže přespat ani u kamaráda a nemůže jet ani se třídou na několikadenní výlet, zatímco jeho vrstevníci jedou. Došlo to až tak daleko, že začal mít strach z čertů a ďáblů. Kvůli tomuhle strachu usínal skoro o dvě hodiny později a než usnul asi 10x za mnou přiběhl s pláčem až mi to srdce trhalo. Prvně jsem ho utišovala, ale nepomáhalo to. Když mě chvíli poslouchal, vysvětlila jsem mu, že čerti neexistují, že se tím jen straší malé děti, aby poslouchaly. A ďáblové taky nejsou. Nakonec usnul a uvěřil mi. Jenže teď zase nemůže spát, protože vidí hady všude. Jsem z toho zoufalá, usíná každý den skoro v deset :( a já už mu nevím, jak pomoci. Máte nějaké nápady? Šla bych s ním k psychologovi, navíc je ve stresu kvůli svému otci, se kterým jsme rozvedení a se o něj se mnou tahá. Syn k němu nechce tak jak to otec chce, včera plakal, že prý ho otec nemá rád, že si s ním nehraje a vždycky mu jen něco slíbí a nikdy to nedodrží. Jsem zoufalá, když vidím syna takhle trpět.
Poradíte nějakého dětského psychologa? Jsme z Brna, tak jestli víte o nějakém dobrém? Pokud možno, aby ho hradila pojišťovna, protože jsme na tom finančně špatně, jsem bez práce a ex vyhrál soud a výživné mu nezvýšili (a to je chtěl ale snížit rok zpětně s tím, že mu to rok zpětně vrátím, co jsem na syna už vydala :(, naštěstí, alespoň tohle mu nikdo neuznal) :(

lv
20. kvě 2016

napiš si email na svoji zdrav.pojištovnu, s dotazem, se kterými d.psychology má smlouvu, tedy hradí jejich péči. Syn strádá, řekla bych, že těmi problémy s otcem..