Pediatr v Brně, doporučte

nikolatdi
1. kvě 2016

Ahojte maminky,hledám pro svoji ještě nenarozenou dcerku vhodného doktora kam s ní budeme chodit,ale nějak si nemůžu vybrat 😕 .Zajímalo by mě kam chodíte vy a jakého pediatra by jsme nám mohlli doporučit.Ráda bych aby dr byla milá,ochotná komunikovat a měla přijemný přístup k dětem a hlavně aby vše neřešila antibitikama.Zda.li využívá i tzv "babské rady" .Havně jak to je s očkováním jestli máte právo do toho mluvit ,nebo vas mudra odbyde a hotovo,ráda bych co se toho týče měla také slovo. 🙂

serenna30
1. kvě 2016

@nikolatdi ahoj, jsem na tom stejne. Hledam pediatra, nejlepe Brno střed. Koukala jsem na znamylekar.cz, ale zatim nejsem rozhodnutá. Mate nekdo reference na Mudr. Vítovou?

nikolatdi
autor
2. kvě 2016

@serenna30 No já také koukala na znamylekar.cz ,ale nějak jsem se taky nerozhodla právě .

bluekobylka
2. kvě 2016

Záleží v jaké čtvrti Brna...My jezdíme do Bohunic k MUDr.Lewandowske a je super do očkování můžeš mluvit, ale já nechám dat jen základ nic nenutí...

serenna30
2. kvě 2016

@bluekobylka ja bych chtela/potrebovala Brno-stred

kacatka
2. kvě 2016

spíš je otázka, jestli někdo bude vůbec brát. I když pokud hledáš pediatra ve své městské části, tak by měli.

nikolatdi
autor
2. kvě 2016

No já jsem z černovic,ale tady u nás nejsou dobré recenze a ani známí moc nedoporučují,slatina taky nic moc recenze ,takže sama nevím kam ☹

bluekobylka
2. kvě 2016

Tak my dojizdime z žabin do Bohunic...tady v žabinach nic moc doktorky a tam chodí kamosky, dělá tam od kamosky Mamka sestřičku a kamosky co mají starší deti jsou spokojený.

nikolatdi
autor
4. kvě 2016

a nemáte někdo zkušenost s mudr Miroslavou Novákovou ze slatiny ??? 🙂 🙂

little_talker
4. kvě 2016

Dr. Bartůňková v Králově Poli, je skvělá, na očkování se dá hezky domluvit, řekne svůj názor, ale do ničeho nenutí, nechá rozhodnutí na rodičích.

yelowangel
6. kvě 2016

no když jsem hledala pediatra já jediná kdo bral byla Murd. Ivona Jonášová. Nedřív se mě k ní moc nechtělo ale jsem nadmíru spokojená. Jsou tam dva - ona a její zeť Jakub Zavadil, my chodíme spíš k němu ale karty si prohazují, zastupují se a s paní doktorkou jsem se taky už setkala. Oba jsou pečliví, co se týče očkování nevím jak je to s domluvou já jsem se rozhodla očkovat takže jsem se na jinou alternativu neptala, když jsem nechtěla přímo hexavakcinu, bylo mě sděleno že pediacel má odstávku a sehnat se nedá ale nabídli mě šetrnější hexacimu takže si myslím že alternativa se vždycky najde. S oběma domluva naprosto super. Sestřičky obě naprosto super, s dětmi to umí - musím říct že při měření a vážení v dětské mě malej prořval celou dobu jak byla sestra "příjemná" ale tady ani u jedny se mě to nestalo. Vždycky když jsem si nebyla jistá nebo jsem se bála když měl malej horečku ať doktor nebo sestra mě mě uklidnili, poradili po telefonu. Dokonce když malej nechtěl pít a zvracel obloukem a řešil se spasmus pyloru rychle mě odeslali do dětský na UZ a paní doktorka mě dala na sebe telefonní číslo abych jí hned zavolala s výsledkem protože už měla po ordinační době. Za mě jsou prostě oba naprosto super doktoři na svým místě se zodpovědným, profesionálním a citlivým přístupem jak dětem tak k rodičům.

nikolatdi
autor
10. kvě 2016

@yelowangel a kde dr jonášová má ordinaci ? a ma crp ? 🙂 ještě by me zajímalo jesti když se nam miminko narodí přijede k nam nebo my budeme muset k ni ? 🙂

yelowangel
10. kvě 2016

my jsme museli k ní a ordinaci má na Venhudovy ulici, kousek od Merhautovy

nikolatdi
autor
10. kvě 2016

@little_talker a mohu se zeptat ma paní doktorka i crp ? a ještě by me zajímalo jesti když se nam miminko narodí přijede k nam nebo my budeme muset k ni ?

yelowangel
11. kvě 2016

Jak říkám my jsme museli k ní, co je crp nemám tušení. Všechno najdete tady http://detstilekari.cz/ijonasova/

yelowangel
11. kvě 2016

Opravuju se ordinace na Rotalovy to je hned pod Venhudovou

little_talker
11. kvě 2016

@nikolatdi když se malý narodil, tak jsme šli k ní, ale jen proto, že měla po operaci kotníku, jestli už teď jezdí nevím, nicméně nás objednala až po ordinačních hodinách, abychom nepřišli do styku s jinými dětmi, a seděla tam s námi hodinu a půl. Jestli má crp taky nevím, ale v úterý tam jdeme, tak se můžu zeptat.

semmi
18. říj 2016

Naprosto souhlasim. S @yelowangel K pani doktorce jsem chodila uz i ja a muj bratr. Proto jsem se modlila, aby jeste brali nove. Nikomu jinymujsem dceru sverit nechtela. A i pan doktor je super. Mala mela pred.rokem zanet mocaku vlivem bakterie E.coli. Zvracela vsechny atb a tak nas musel poslat na kapacky do detske. V ordinaci jsem se rozbrecela. Uz toho bylo moc. Nevyspani, zvraceni leku a vubec jen to, ze mala byla vubec nemocna me znepokojovo. Pan doktor i sestricka byli velice empaticti. Pan doktor me uklidnil,ze jsem to nemohla ovlivnit, ze proste holcicky na to nektere trpi celkem dost. Opravdu profesionalove s lodskym pristupe

semmi
18. říj 2016

@nikolatdi crp ma a s miminkem jsem dosla do ordinace 🙂

babule475
2. únor 2017

Ahoj, přidala bych se do tématu, čekáme miminko a hledáme dobrého pediatra v Brně. Jsme z Bystrce, ale dojezdnost není zásadní problém (raději dojedeme kousek dál za kvalitou, parkování výhodou, nicméně slušná dostupnost MHD např. v případě opravy auta se taky hodí). Ráda bych pečlivého lékaře, dobrého diagnostika, který bude tolerantní a ochotný odpovídat a vysvětlovat. Mám tendence hodně si sama nastudovat a vyzkoušet, takže hledám lékaře, se kterým vyjdu (který na otázky dost vydrží). Poradíte mi někdo prosím?

babule475
9. únor 2017

Máte zkušenost např. s Mudr. Yvonou Kachlíkovou?

betousek
27. únor 2017

Ahoj. Taky už se poohlížím po pediatrovi a taky jsem nerozhodná 🙄 Nemáte někdo zkušenosti s MUDr. Janou Hudečkovou z Kohoutovic? Ta se mi docela zamlouvala.. Díky 🙂

hammerina
27. únor 2017

@little_talker takze u pani doktorky spokojenost?ma dobře recenze i na znamylekar a měli bychom ji par zastavek od domu.

semmi
27. únor 2017

@yelowangel Naprosto souhlasím. K paní doktorce jsem chodila i já jako dítě. Proto pro mě byla jasná volba. Když jsem poprvé padla do rukou panu doktorovi Zavadilová, byla jsem skeptická (vzhledem k jeho mladému vzezření 🙂 ) ale postupem času si mě získal a je pravda, že když už jdeme k lékaři, máme štěstí zrovna na něj. Je vstřícný, ochotný a vždy pořadí a podpoří. Jsem ochoten spokojená a mám ho velice rada, protože z něj jde taková klidná energie 🙂

peta0705
4. bře 2017

Ahoj holky, ma nektera z vas zkusenosti s dr. v reckovicich?

little_talker
5. bře 2017

@hammerina ano jsem spokojená

hammerina
5. bře 2017

@little_talker díky moc,už jsme tam teda nahlášení 😉

babule475
14. bře 2017

na Mudr. Kachlíkovou stále žádné reference?

colleto
23. bře 2017

Je potřeba kouknout do více diskuzí. Dohledat se dá spíše z různých střípků. Celkově mě toto téma hrozně štve. Já sama mám 2 malé děti. Vlastně jsem to neřešila dokud na to neupozornili sami doktoři. Měla jsem s 1.dcerou dobrou lékařku, MUDr. Bartůňkovou. Není to rozhodně pediatr proti očkování. Dcera je naokčovaná (má 2 roky)
ALE zcela zásadní je přístup lékaře k dítěti. Paní doktorka byla natolik prozíravá, že nenaočkovala dceru podle PLÁNU. Ale doporučila mi počkat až dokončíme rehabilitaci, protože by se mohlo stát, že její tělíčko bude více zaměstnané očkováním a obranou před ním, než tím aby se začala správně hýbat. Paní doktorka také nechtěla zasahovat do rozhodnutí lékaře na rehabilitaci a komplikovat situaci. Bavily jsme se o tom, v jak rizikovém prostředí žijeme, sousedi, návštěva kolektivů atd. Zda tedy je možnost dítě ohrozit při odložení očkování. Vše jsme probrali a paní doktorka situaci zvážila. Dceru naočkovala až po úspěšné rehabilitaci, vše bylo v normě a v pořádku. Jsem přesvědčená, že díky odložení to pozitivně ovlivnilo její další vývoj.

Teď další zkušenost - přestěhovali jsme se zrovna před termínem narození druhé dceery. BOHUŽEL jsem se přehlásila s oběma holkama k jiné lékařce, která je blíž.

Paní doktorka si nepřečela zdravotní kartu té starší a za oblékaní miminka mne zpovídala o zdravotním stavu té starší = vstupní prohlídka.

Poté konstatovala, že je téměř skandální, že dcera nedostala zatím MMR. Prohlídka proběhla ještě před 2.narozeninami dcery.

A že tedy naočkujeme teď hned MMR. A dále abychom to posunuli, tak rovnou chtěla dát 1.hexavakcínu 6-ti týdenní dceři. Byla jsem dost zaskočená, nečekala jsem to.

Sestřička jen zavelela, takový je očkovací plán (o tom se diskutovat rozhodně nebude).

Kdyby si doktorka přečetla kartu, tak by zjistila, že dcera byla v 15-ti měsících na infekčním. Silné průjmy a horečky 40 tři dny, dokud nenasadili antibiotika. Nezjistili příčinu. Nicméně, podle SESTRY měla být v těch 15 měsících očkovaná na MMR.

Pak padl dotaz, zda chci i pneumokoky. Řekla jsem že asi ne.
Odpověď: no, jsou to nákazy silně smrtelné, jsou tam záněty mozkových blan, ty děti
umírají škaredě, ale je to vaše rozhodnutí. 😨😨😨

Další šťavnatý argument: Nevezmou vás do školky (a to byste chtěla?). Dceři v té době
nebyly ani dva roky...

A další fakt prý je, že na vakcíny jsou horší reakce u starších dětí, než u těch mladších.
Takže očkujme hned a co nejvíc věcí naráz.

Až doma se mi celá věc rozležela a začala jsem se cítit opravdu nedobře.
Nejde u mě o neočkování. Spíše o důvěře ve správné rozhodnutí ať tak či tak.
Paní doktorka mi neřekla nic pozitivního, udělala ze mě úchyla, který se vyžívá
v mučení svých dětí, rozhodnutí o očkování přesně podle očkovacího schématu
bylo podpořeno názorem SESTRY, která je tam vysloveně jako pomocná pracovní síla.

Výsledek: urgentní hledání jiného lékaře. Ale jak? Podle diskuzí, který doktor neočkuje?
A může to stačit a je to to jediné, co chci? Obvolala jsem pár lékařů, podle názorů přečtených na internetu a podle dotazu na kamarádky.

Do telefonu jsem se slušně ptala, zda je možnost očkovat 1.hexavakcínu až v 6 měsících. Ne každý je ochotný otevřeně říct cokoli. Takže jsem se ptala, zda je možné
podepsat reverz, že si to jako rodič přeji.

Jedna lékařka mi vysloveně řekla, že očkuje podle schématu a jen vyjímečně ne.
Našla jsem takovou, kde mohu reverz podepsat. Nejde mi tedy o to, donutit lékaře jít proti jejich povinostem nebo přesvědčení. Ale mít možnost se domluvit. A především
nevydávat své malé děti všanc lidem, které ani prakticky neznám. Lidem, kteří potom
nebudou s mým dítětem vzhůru, při komplikacích, nebo nedej bože v nemocnici, při
extrémně špatné reakci.

onoma
10. lis 2020

Máte prosím někdo zkušenost s MUDr. Karel Zitterbart? Sídlí na Poliklinice Lesná.

onoma
10. lis 2020

@colleto jak se prosím jmenuje ta druhá dr.?