Pediatr podporující kojení - Valašské Meziříčí +- 30 km

chciplavila
8. srp 2017

Dobrý den maminky,

jelikož nás čekání stěhování z Ostravy do jedné vesničky u Valašského Meziřící a máme 3,5 měsíční holčičku musíme změnit naši paní doktorku, která je pro nás ideální, ale pak už bude daleko. Hledáme pediatra, který bude podporovat kojení do samoodstavu, nebude nám nutit instantní kaše na noc a pochopí, že nechceme dítěti dávat Brumíky, Kostíky, Granko, "jogurty" alá mouka rozředěné odstředěným mlékem a podobné dobrůdky, nebude dávat ATB preventivně a bez odběru krve. Očkování se nevyhýbáme a první dávku máme již zdárně za sebou. Hledáme lékaře, kterému nebudeme muset lhát nebo poslouchat přednášky " Za nás to bylo tak a tak!"

Děkuji maminky za Vaše postřehy a doporučení

eloise02
8. srp 2017

Jasně, lékaři jsou zlo, chtějí pro děti jen to nejhorší. A určitě jsou mnohem hloupější než někdo, kdo píše "dobrůdka" s "d". Osobně jsem teda nikdy nepotkala žádného doktora, který by řekl, že mám dítěti dávat něco z toho, co jste vyjmenovala, nebo by byl proti kojení. Nebo vy jste se snad skutečně setkala s lékařem, který by vám řekl, že máte dát dítěti Brumíka?

alemari
8. srp 2017

@eloise02 chtěla jsem doporučit jednu mudru, ale tento výčer " zla" mi vzal dech!😂

popelka1984
8. srp 2017

Jmenované dobroty vam jak to říct "normální" doktor cpát nebude. Misto Kostíků vam nabídne bílý jogurt s čerstvým ovocem, kojení vam vymlouvat nebude, leda byste kojila tak do šesti let. Každý doktor taky necpe antibiotika jen tak z plezíru. Nebojte se toho, k doktorovi navic nechodite každý týden takze se nejaka občasna přednáška dá snést,koneckonců Kostíci ani Brumík nejsou tak hrozne veci 🙂 Mám doktorku v důchodovém věku, takže "stara škola" a nic ze zmíněných vecí nedela, ATB rada nema, prosazuje zdravou stravu mozna az moc ale vzhledem k jejím letitym zkusenostem si z toho neco vezmu, neco vypustim a je to. Někoho holt vyberte, a kdyz nebude podle vašich představ tak ho změníte. V nasem městě sice doktor je ale je takový laxní a obcas neco lehce zanedbal takže jezdim pul hodiny cesty k naší doktorce.

luckylee
8. srp 2017

Zajimalo by mne,ke komu v Ostrave chodite.😁
Jinak holky,staci cist nekde diskuze se zkusenostmi maminek co jim lekari rikaj a presvedcite se samy.Lepek zavadeny piskotkem v 5m.Kase na noc ,maso a jogurt kazdy den....vzdyt jen cekarna je obvykle plna reklam na komercni srajdy...

pavlina212
8. srp 2017

Polovina vyjmenovaného zla na naši pediatru sedí. Bohužel ☹ Instatntní kaše, piškoty, a co rada ke kojení, to ptákovina (dokrm ve 4. měsíci - neznalost odlišného přibírání kojených, doporučení dokrmování z lahve Medela místo stříkačky, kloboučky, v jednom roce ať už s tím kojením přestávám, v roce a půl ironický poznámky zda hodlám kojit do pěti let nebo co, a prý kde jsem tu informaci o kojení do dvou let jako vzala, že to platí pro rozvojový země). Za mě zakladatelka nepřehání.

panickatlamicka
8. srp 2017

Těch lékařů, co respektuji rodiče, není zas až tak málo. Když natrefis na lékaře, co to bude doporucovat něco, co není v souladu s tvým názorem na výživu, není nic snazšího, než to ignorovat.

terezapetrova
9. srp 2017

@luckylee co je špatného na jogurtu každy den? 🙂 Samozřejmě v kombinaci správného veku a správného jogurtu.

terezapetrova
9. srp 2017

@chciplavila v době kdy Tvé dítě bude hypoteticky jist brumiky apod bude v takovém veku, ze pediatr už moc jidlo řešit nebude, to už bude na tobě.. Jinak ti rozumím. Už asi tak po sty, co na MK čtu o pldd jsem fakt vděčná za naši pldd. Nepobiram jak výše někdo psal, ze chodí k DR, kde nejsou spokojeni. Tak jednoduše menim si tedy myslím. Jediné chápu, kdyz někdo moc na vyber nemá :(

luckylee
9. srp 2017

@terezapetrova no toto byla rada v 8m maleho.Ted ma 16m a skoro kazdy den mu jogurt davam.Pod ten rok je urcite treba dat vic pozor na mnozstvi bilkovin,kvuli ledvinam.
Taky mi v 10m rikala,ze maly uz muze jist vse,jen nedavat sul a cukr.

Kazdopadne holky...ziju v Ostrave a tady co vim je tolerantni jen jedna pedimudra a ta ma beznadejne obsazeno.☺

herminka
9. srp 2017

Kamarádky si chválí MUDr. Bernardy. http://www.mudrbernardy.cz/

terezapetrova
9. srp 2017

@luckylee No jo no. Tak jak někdo psal něco je nutné poslat druhým uchem ven 🙂

luckylee
9. srp 2017

@terezapetrova ano.Beru to tak,ze pedimudr neni vyzivova ani laktacni poradkyne a dokonce ani vakcinolog.Takze s ni resim jen zdravi a zbytek jde mimo.A vzhledem k tomu,ze syn jeste nepotreboval jeji pomoc tak ji mame jen na povinne prohlidky.Ale je mila.😀