Pediatr/ička v okolí Mendlova náměstí

aaliiss
5. čer 2017

Ahoj, četla jsem, že než půjdu do porodnice, měla bych už mít najitého pediatra, tak nechci nic podcenit 🙂
Mohly by jste mi poradit, zda máte zkušenosti s pediatry v okolí Mendlova náměstí?
Díky moc 🙂

yelowangel
5. čer 2017

Mendlovo náměstí kde? V Brně? Jestli jo tak to nemám, ale jsem strašně spokojená u Ivony Jonášové v Husovicích ale to je na tebe asi daleko.

yelowangel
5. čer 2017

@aaliiss Jinak kamarádka rodila taky bez pediatra a zavolala z porodnice a vzali ji ono je docela plno a ty miminka moc už přijímat nechtějí. Ale je to risk protože bez pediatra ti nemusejí vydat dítě.

luj89
5. čer 2017

@yelowangel a jak zjisti, jestli mas nebo nemas zvoleneho pediatra? To s tim vydanim ditete se mi nezda... Myslim, ze ani neni ze zakona povinnost mit sveho pediatra (tim si ale nejsem 100% jista).

yelowangel
5. čer 2017

musíš nahlásit adresu kam budeš chodit. Nevím jestli to nějak ověřujou ale každopádně se tě ptají ke komu budeš dítě registrovat. Vím jenom že ty kamarádce řekli že bez pediatra jí dítě nevydají. Taky Brno Milosrdní.

luj89
5. čer 2017

@yelowangel Podle me to nemaji jak overit, protoze ti dite stejne registruji az po porodu (do te doby to mimco v podstate neexistuje - nema RČ). Ja si jen k Dr. zavolala s dotazem, jestli pribiraji nove pacienty. Rekla mi, ze ano a ze mam zavolat po porodu a domluvime se na 1.navsteve a registraci. No, oni v porodnicich strasi kde cim a pritom nemaji pravdu...

prejeta_zaba
5. čer 2017

No, v porodnici si zapisovali jméno a adresu pediatra, jestli je to až na nevydání miminka, to netuším. A jinak, jestli myslíš Mendl. nám. v Brně, tak chodíme k mudr. Dembické v Bílém domě (Žerotínovo náměstí) u zastávky česká. A doktorka je taková neutrální, spíš taková příručková. Ale u našeho 10měsíčního zatím nebyl žádný problém, takže se k ní podstatě chodíme vážit 🙂

aaliiss
autor
6. čer 2017

Ahoj, moc díky, no mě to říkala i má gynekoložka, že bych měla pomalu začít hledat a registrovat se, taky budu rodit u Miloušů..
Prý se to ted vyplnuje - jméno doktorky/ka , když odevzdáváš papíry do porodnice.
Super, zatím moc díky za tipy 🙂 česká není tak daleko a doktorka co je na mendláku, tak tam nebyl manžel spokojený u svých dvojčat s bývalou, a zjistila jsem, že je tam stále stejná doktorka ☹