Neurolog, který předepíše helmičku. Doporučíte mi nějakého?

babikadaska
19. zář 2019

Zdravim vas. Dcera ma podle 3D skenu na plagio klinice v Ostrave tezkou deformaci hlavy. I tak nam nas neurolog odmita napsat doporuceni pro noseni helmicky, pry se to srovna samo. Cvicime uz 21 tydnu (temer od narozeni,ted ma pul roka) intenzivne Vojtovku dle doporuceni a polohujeme, hlavicka se za ten cas vubec nezlepsila. Neumite nam nekdo doporucit neurologa, ktery je noseni kranialnich ortez priznive naklonen?? My tech 15 tisic zaplatime tak ci tak, ale bylo by mi lito,aby nam to pojistovna neproplatila,kdyz na to mame diagnozu. Dvojcatka potrebuju i jinou zdravotni starostlivost, takze penize na jejich zdravi bych mohla utratit i jinde. Moc dekuju. Pripadne nejaka FB skupina, kde by mi poradili ?

j.a.n.i
19. zář 2019

@babikadaska Se zeptej na te plagio klinice, ti budou vedet nejlepe.

babikadaska
autor
19. zář 2019

@j.a.n.i myslis, ze mi v tomhle poradi ?? To mne vubec nenapadlo...system funguje tak, ze rodice si helmicku zaplati a pak maj 30 dni vybavit si papire u neurologa a pak jim pojistovna sumu proplati. A kdyz ne, helmicku mas proste na klinice zaplacenou. Ja mam pocit, ze jim to je celkem jedno.

zuzita15
19. zář 2019

@babikadaska zase nekteri rodice by to nezaplatili a oni by o ty penize prisli, takze si myslim, ze poradit by mohli, musi tam mit mraky jmen neurologu, kteri tam poslali svoje pacienty, taky bych to zkusila

j.a.n.i
20. zář 2019

@babikadaska urcite, nikdo jiny nebude mit vetsi prehled, kdo je helmickam naklonen.

drep
20. zář 2019

Já matně tuším, že to musí doporučit doc. Lipina z ostravy, když je doporučení od někoho jiného, tak mu to vzhledem k ceně dá pojišťovna k přezkoumání a on rozhodne. Je jediný, kdo se tomu u nás nějak systematicky věnuje

alubif
20. zář 2019

@babikadaska nene jakmile ji na Plagiu zaplatíš už ti pojišťovna nic nedá. Zaplatíš jen 1500 za první vyšetření. Jinak postup je taková:
1) neurolog indikuje vyšetření v Plagiu
2) prvovys v Plagiu dostaneš část papíru pro pojišťovnu
3) pak ti neurolog napíše žádost o helmu na pojistovnu
4) doneses žádost a papíry z plagia na pojišťovnu
5) proběhne schvalování revizním lekarem,
6 pokud schválí, jdeš pro zadanku o helmi k neurologovi, kterému pojišťovna posílá vyrozumění o schválení
7 ) kontaktuje s plagio, které na základě směnu vyrobí helmu
8) vyzvednutí helmy

6.m dítěte a velmi těžkou vadou máte velkou naději že to pojišťovna schválí. Takže určitě celou částku v Plagiu neplatit. Ale to všechno tam říkají jak to je.
7) kontaktuj

alubif
20. zář 2019

Bod 7) je chyba, ty kontaktujes plagio, že to máš schvalene