Na co se ptát při hledání pediatra?

frogie
20. led 2016

Ahoj, muzete mi poradit a treba navnadit, na co jste se ptaly nebo na co se ptat pri hledani pediatra??? Mam predstavu o alternativnich metodach, homeopatii, moznostech ockovani. Melo by me zajimat jeste neco?

guinea
21. led 2016

Dost důležitá je oddělená čekárna pro nemocné... Jinak mám bohužel zkušenost (s více doktory), že při pohovoru naslibují hory doly, a pak najednou otočí, když k nim chodíš. Nejjistější je jít k někomu na osobní doporučení...

ireniq
21. led 2016

Jenom technicka - pediatri mivaji kvóty, kolik nových dětí každý měsíc přijmou, takže jakmile si vybereš, nevahej prckovi rezervovat místo! zvlášť pokud to bude někdo "žádanější"

812014
21. led 2016

@frogie me slo jeste o to jestli prvni navstevu po propusteni dela doktorka doma a pak hlavne abych tam za ni v sestinedeli nemusela s miminkem co 14 dnu litat jen kvuli prevazeni.

akankeo
21. led 2016

@frogie spis si zjisti reference. Nase detska je treba rozumnejsi, ATB neda, dokad neudela CRP, ockuje, ale domluvit se s ni da, nezdrave deti mi nikdy neockovala a vzdy vysvetli, kdy mam dite udrzet v klidu, u kazdeho ockovani je to jinak, nektere vakciny potrebujou, aby dite melo klidovy rezim jeste pred, jine treba az tyden - 10 dni po a homeopatika taky na leccos doporucuje. Treba k tomu ockovani davame viburcol cipky. Kdyz dcery ted letely delsi let, doporucila homeopatika na cestuaby se jim neudelalo zle atd. A ordinacni hodiny ma rozdelene pro nemocne a pro zdrave, aby se nepotkavali, ale to ma pro tebe vyznam tak maximalne u prvorozeneho, pak uz je to jedno 🙂

betelgeuzz
21. led 2016

@812014 a vy jste tedy nechodili na kontroly v šestinedělí? Nebo dr chodila za vámi?

@frogie mně vyhovuje u naší dr, že poradnu pro děti má zvlášť, hned v pondělí dopoledne, kdy je vlastně čekárná "čistá" od bacilů. Na všechny kontroly, vyšetření, i když jdeš s nemocným dítětem, tak se objednává. Zavolám, řeknu, že jsou holky nemocný, sestra mi řekne čas, kdy mám přijít. Nečekám v přeplněné čekárně 2 h, počkám 15 minut a jsme na řadě. na preventivky a očkování se chodí v jiných hodinách, než s nemocným dítětem.

betelgeuzz
21. led 2016

Ještě bych chtěla, aby měla dr CRP, holky moc nemocný nebývají, ale jsem za něj ráda, že dokáže díky tomu posoudit, jestli jde o horečku z virozy, nebo už by byly na místě ATB.

frogie
autor
21. led 2016

Diky diky diky 🙂 Osobnich referenci nemam moc kde ziskat, na znamem lekari jsem byla, cca vybrano mam, rozhoduji se mezi trema - jednu mi cpe pritel, ja ji nechci.

Taky by me zajimalo, zda mate pediatra v blizkosti bydliste. My tady mame jednu, ke ktere to mam 15min. pesky, ale na znamem lekari ee.... A pak dve co jsou v jinem meste - 15min. autem, 20min. busem..

812014
21. led 2016

@betelgeuzz Nechodili jsme. Mudr. u nas byla hned po propusteni z porodnice, byla jsem rozkojena. Kazdy tyden jsme dceru doma vazili a telefonovali s mudr jak se nam vede. Slo o nase druhe dite. Domluvily jsme se ze kdyby byl nejaky problem musime hned prijet. Rodila jsem v lednu takze mi maximalne vyhovovalo ze jsem nemusela oblikat dve deti do kombinez a jit s nima k doktorovi. Chapu ze matky prvorodicky pro klid duse radeji chodi k lekari pro potvrzeni ze je vse v poradku. Ja ale mela uz druhe dite a vedela jsem co a jak,... Kdyby se mi samozrejme cokoli nezdalo, hned bych jela. Jednou jsme dokonce s mudr. Skypovaly protoze se mi neco nezdalo na paseni konicku, ale vse bylo v poradku. Nase mudr je velice moderni a alternativni, na mail odpovi i v nedeli vecer.

betelgeuzz
21. led 2016

@812014 Já teda na žádné převažování nechodila, ale jsou přece standartní prohlídky ve 3 týdnech a 6 týdnech, na těch jste nebyli?

karlajasmine
21. led 2016

Já jsem dala na recenze - četla jsem recenze na známým lékaři a taky se koukala na info na jejich stránkách a dala na svůj vnitřní pocit. Zatím jsem maximálně spokojená. Dr.mam 15min autem. Poradnu pro miminka má odděleně, vše vysvětlí,připadá mi rozumná..

812014
21. led 2016

@betelgeuzz byli jsme az v 6 tydnech po konci sestinedeli