Ahoj, muzete mi poradit a treba navnadit, na co jste se ptaly nebo na co se ptat pri hledani pediatra??? Mam predstavu o alternativnich metodach, homeopatii, moznostech ockovani. Melo by me zajimat jeste neco?
Jenom technicka - pediatri mivaji kvóty, kolik nových dětí každý měsíc přijmou, takže jakmile si vybereš, nevahej prckovi rezervovat místo! zvlášť pokud to bude někdo "žádanější"
@frogie spis si zjisti reference. Nase detska je treba rozumnejsi, ATB neda, dokad neudela CRP, ockuje, ale domluvit se s ni da, nezdrave deti mi nikdy neockovala a vzdy vysvetli, kdy mam dite udrzet v klidu, u kazdeho ockovani je to jinak, nektere vakciny potrebujou, aby dite melo klidovy rezim jeste pred, jine treba az tyden - 10 dni po a homeopatika taky na leccos doporucuje. Treba k tomu ockovani davame viburcol cipky. Kdyz dcery ted letely delsi let, doporucila homeopatika na cestuaby se jim neudelalo zle atd. A ordinacni hodiny ma rozdelene pro nemocne a pro zdrave, aby se nepotkavali, ale to ma pro tebe vyznam tak maximalne u prvorozeneho, pak uz je to jedno 🙂
@812014 a vy jste tedy nechodili na kontroly v šestinedělí? Nebo dr chodila za vámi?
@frogie mně vyhovuje u naší dr, že poradnu pro děti má zvlášť, hned v pondělí dopoledne, kdy je vlastně čekárná "čistá" od bacilů. Na všechny kontroly, vyšetření, i když jdeš s nemocným dítětem, tak se objednává. Zavolám, řeknu, že jsou holky nemocný, sestra mi řekne čas, kdy mám přijít. Nečekám v přeplněné čekárně 2 h, počkám 15 minut a jsme na řadě. na preventivky a očkování se chodí v jiných hodinách, než s nemocným dítětem.
Ještě bych chtěla, aby měla dr CRP, holky moc nemocný nebývají, ale jsem za něj ráda, že dokáže díky tomu posoudit, jestli jde o horečku z virozy, nebo už by byly na místě ATB.
Diky diky diky 🙂 Osobnich referenci nemam moc kde ziskat, na znamem lekari jsem byla, cca vybrano mam, rozhoduji se mezi trema - jednu mi cpe pritel, ja ji nechci.
Taky by me zajimalo, zda mate pediatra v blizkosti bydliste. My tady mame jednu, ke ktere to mam 15min. pesky, ale na znamem lekari ee.... A pak dve co jsou v jinem meste - 15min. autem, 20min. busem..
@betelgeuzz Nechodili jsme. Mudr. u nas byla hned po propusteni z porodnice, byla jsem rozkojena. Kazdy tyden jsme dceru doma vazili a telefonovali s mudr jak se nam vede. Slo o nase druhe dite. Domluvily jsme se ze kdyby byl nejaky problem musime hned prijet. Rodila jsem v lednu takze mi maximalne vyhovovalo ze jsem nemusela oblikat dve deti do kombinez a jit s nima k doktorovi. Chapu ze matky prvorodicky pro klid duse radeji chodi k lekari pro potvrzeni ze je vse v poradku. Ja ale mela uz druhe dite a vedela jsem co a jak,... Kdyby se mi samozrejme cokoli nezdalo, hned bych jela. Jednou jsme dokonce s mudr. Skypovaly protoze se mi neco nezdalo na paseni konicku, ale vse bylo v poradku. Nase mudr je velice moderni a alternativni, na mail odpovi i v nedeli vecer.
@812014 Já teda na žádné převažování nechodila, ale jsou přece standartní prohlídky ve 3 týdnech a 6 týdnech, na těch jste nebyli?
Já jsem dala na recenze - četla jsem recenze na známým lékaři a taky se koukala na info na jejich stránkách a dala na svůj vnitřní pocit. Zatím jsem maximálně spokojená. Dr.mam 15min autem. Poradnu pro miminka má odděleně, vše vysvětlí,připadá mi rozumná..
@betelgeuzz byli jsme az v 6 tydnech po konci sestinedeli
Dost důležitá je oddělená čekárna pro nemocné... Jinak mám bohužel zkušenost (s více doktory), že při pohovoru naslibují hory doly, a pak najednou otočí, když k nim chodíš. Nejjistější je jít k někomu na osobní doporučení...