MUDr. Helena Máslová. Máte zkušenost?

optimistic
26. lis 2024

Dobrý den, máte zkušenosti s touto lékařkou, pomohla vám s něčím? Děkuji.

konidana
26. lis 2024

@optimistic za mne super zenska psycholozka. Kdysi jsem u ni parkrat byla na terapii. Sedla mi.

felis
26. lis 2024

@optimistic ahoj, byli jsme u ní v dubnu 2023. Je to úžasná bytost: laskava, uprimna, vse krasne vysvětlí. Pomohla mi. Chvili trvalo, než si všechno sedlo a než jsem v životě a uvnitř sebe udelala změny, ale pomohla. Na klinice IVF mi řekli, že prakticky nemůžu mít děti z vlastních vajíček (AMH bylo 0.03 - jo, ctes dobre). Přesto jsem otěhotněla přirozeně letos v červnu, to těhotenství skončilo sice potratem v 7tt, ale ubehly tri menstruace a teď jsem zase přirozeně těhotná a vypadá to, že tentokrát je vše v pořádku. Za mě rozhodně stojí za konzultaci, i když je drahá, ale pro nás je to jedna z nejlepších investicí. Na jednom sezení mi pomohla odbourat to, co se nepovedlo za 10 let na různých terapii a díky tomu jsem pochopila, v čem tkvela moje údajná "neplodnost". Zajímavé bylo, že na klinice IVF absolutně nebrali v potaz to, že ostatní markery byly v pořádku a ovulace i menstruace probíhaly každý měsíc, i když podle AMH vlastně neměly. Nevím, jaký je zrovna vás problem, ale myslím, že v 98% dokáže pomoct a to minimálně nasměrovat. Samozřejmě je to pak taky o práci na sobě. Držím palce.

orchidis
26. lis 2024

@optimistic Hele já ti nevím... byla bych hodně hodně opatrná. Přišla mi skvělá, ale v posledních letech je věčně s Duškem v Chorvatsku a natáčí s tou šílenou Kociánovou pořád nějaký pořady typu Kupředu do minulosti. Nebyla by první, který hráblo (to samý jako Hnízdil, Vojáček, Šichtařová a další). Byla bych prostě opatrná. Před pár lety bych k ní klidně šla, teď už nee.

felis
26. lis 2024

@orchidis tak ono to je asi o preferencích... Duška i Kociánovou a jejich DušeK a Kupředu do minulosti mam rada. U Máslové jsme byli loni a je super. Ale my jsme ti jiní lidé, co na Duška chodí a poslouchají Kociánovou a čtou Vojáčka 😆 duševně jsem v poradku a myslím, že ani ti vyse jmenování nemají duševní poruchu.

drep
26. lis 2024

@felis ne, kociánová nemá duševní poruchu, jen je obyčejná proruská prestitutka a vojáček a hnízdil jsou prostě mnohem víc podnikatelé než doktoři a úspěšně vydělavaj na ezo vlně. Máslová mi bývala sympatická, ale souhlasím s @orchidis, dneska bych se jí obloukem vyhla

felis
26. lis 2024

@drep 😄 tak jo 😄

orchidis
27. lis 2024

@felis Já to úplně respektuju a vůbec si o Tobě nemyslím nic špatného, jen moc a moc doporučuju opatrnost, obezřetnost, kritické zvažování toho, co ti lidé říkají. Já věřím, že jsi chytrá žena a když si jen trochu budeš dávat pozor na to, co ti lidé říkají, tak tam dříve nebo později ty nesrovnalosti objevíš. Oni už tito lidé mnoha lidem hodně ublížili.

lennus
27. lis 2024

Nutno podotknout, že psychosomatika není žádné ezo. Taky jsem na sobě musela po předčasných porodech a potratech makat i jinak a alternativní metody byly součástí. Ono se ví, že západní medicína často řeší důsledky a ne příčinu.

levandule_k
27. lis 2024

@optimistic Já jsem od ní četla knížku Plodnost Cesta k mateřství, nadchla mě. Pokud řešíš otěhotnění, začala bych tím, že bych si přečetla tu knížku. Pokud se ti to bude zdát jako kopa nesmyslů, tak asi konzultace u Máslové nebude to pravé. Kromě knížky jsem s ní viděla přednášku. Já jsem s jejím přístupem v pohodě.

Nikdy jsem u ní nebyla, momentálně k ní nemám jít potřebu, ale myslím si, že je to z důvodu, že po návštěvě jednoho CARu chci hlavně klid a jen se milovat s manželem.

Já nemám problém s psychosomatikou a i vysvětlením, které je hodně na hraně "racionálna, důkazů" a směřuje do "ezo". Mám s tím dobré zkušenosti u sebe.

Podle mě by psychosomatika a západní medicína měly jít ruku v ruce spolu. Máme fyzické tělo, tak problém musíme řešit na téhle úrovni. (Do téhle úrovně patří i strava a pohyb, prostě není nejlepší nápad stravovat se pořád ve fast foodech.) A musíme to řešit i na psychologické/duševní (termín, ať si každý dosadí dle své libosti) úrovni. Akorát ne každému se chce, je ochoten zahrnout i tenhle úhel pohledu, protože se člověk musí trochu porýpat uvnitř sama sebe, připustit si, že ho něco ničí, začít měnit své vzorce chování, rozpouštět bloky. Blbé je, že neexistuje jedna správná šablona a co funguje mně, neznamená, že bude fungovat tobě, protože máš jiný příběh, jsi jiná osobnost.