Niekto kto odporučí mamičke prisťahovanej do Prahy doktora pre deti, ktorý neočkuje a nenúti očkovať? Ďakujem za rady.. Názory o tom ako by som mala očkovať nežiadam, tak sa prosím zdržte komentárov. Ďakujem. 🙂
Ahoj @aaliaas - o jake ockovani jde? Myslis komplet vsechno ockovani? Ja jsem zastance jen nekterych ockovani u miminek, ale z toho co jsem procetla, tak v zakone sice je povinne ockovani, ale neni povinnosti rodicu s ockovanim souhlasit. Bohuzel tenhle bod je ale tak "sikovne" napsan, ze to zni jako ze mas pravo nesouhlasit, ackoliv projev nesouhlasu neznamena neockovat.
Byt tebou poradila bych se s nejakou skupinou maminek ktere si nepreji ockovani, na internetu je jich hodne. Lekari jako takovi nemohou zatim poskytovat individualni plan ockovani ci neockovani kazdemu diteti. I kdyz ted o tom jedna snemovna. Moje sestra si tim prochazi ted take, i kdyz jeji doktorka ji chape a chtela by ji vyjit vstric, rekla ze je to "proti zakonu" a ze nemuze jeji dite neockovat. Dokonce za to davaji sankce.
Moje sestra se ted radi s pravnikem jak postupovat. Drzim hodne palce, ale nebude to lehke. Nakonec clovek dostane pokutu a jeste mu dite proti vuli naockuji. Je to bordel. Clovek by se asi musel odstehovat do USA. Preji hodne stesti pri hledani, a kdbych mela nejakou novinku rada se podelim.
Ja hladam presne to iste, kedze sa chceme prestahovat do Prahy zo zahranicia, kde nas pediater do nicoho nenuti, ani do ockovania. Dakujem!