Bazaliom na nose

veho
15. říj 2018

Zdravím a předem se omlouvám za to, pokud to sem nepatří. Ale nutně bych potřebovala sehnat někoho, kdo bojuje nebo bojoval s bazaliomem na nose, je to forma rakoviny kůže. Momentálně je to pro mě aktuální téma a byla bych ráda za jakoukoli informaci, děkuji

buchosab
15. říj 2018

@veho Ahoj, měl to přítel. Zprvnu to vypadalo jako beďar-pupínek, kde se vytvořil strup, který si vždy při omýváni obličeje strhl. A nemizel, stále se vracel. Po vyšetření na kožním bylo sděleno, že je to bazaliom. Byl na chirurgickém odstranění (vyříznutí) špatné tkáně, 2x chvilku po sobě (na poprvé se nepodařilo odstranit celou část) a nyní má rok po zákroku a vše je v pořádku 🙂 Zajímá tě něco konkrétnějšího?

veho
autor
15. říj 2018

@buchosab píšu soukromou zprávu, děkuji 🙂

vercik83
15. říj 2018

je potřeba to odstranit, ale tento typ nádoru nemetastazuje, takže pak jen hlídat, aby se na tom místě neobjevil opět.

akcejn
15. říj 2018

Mela sem a podarilo se zatim vyresit jen lecbou tekutym dusikem - zmrazila mi to a postupne to odpadlo. Zustala jen jizva.
@buchosab muzu se zeptat jakou jizvu pritel ma? Ma treba prohluben v nose? Pokud se mi to totiz nekdy vrati tak uz jen chirurgicka cesta a dost se bojim ze na tom nose to bude hodne videt. Navic mi rekli ze nepomuze pripadne ani plastika kvuli specificke kuzi na nose ( nejde udelat step tak aby to nebylo videt) dekuji

veho
autor
15. říj 2018

@akcejn měla jste štěstí, že jste na to přišla takto včas... opravdu to hlídejte... moje mamka, díky pochybení kožní lékařky, to má již tak hluboké, že jí ani 2x po sobě řezání nepomohlo a čeká jí dost radikální operace, po které zůstane zjizvený celý obličej.. takže to opravdu hlídejte...

akcejn
15. říj 2018

@veho panejo. Tak to je hruza :( drzim palce at to dopadne v ramci moznosti dobre.

ariadna12
16. říj 2018

Chce to odstranit a hlidat, zda vyroste znovu. Tchanovi ho vyrizli a narostl mu znovu. Je mu cca 80.

veho
autor
16. říj 2018

@akcejn děkuji :-*

veho
autor
16. říj 2018

@ariadna12 ano, právě že i když se podaří odstranit vše, je veliká pravděpodobnost, že se to zase vrátí... :(

zara2014
13. únor 2021

@akcejn ahoj.mozem sa opýtať ako to vyzerá s Vaším Bazaliomem na nose? To mrazenie Vám pomohlo? Neobjavilo sa to znova? Ja mám, momentálne zmrazené.

veho
autor
13. únor 2021

@zara2014 pokud se na to přijde včas, může zmrazení pomoci. Mojí mami bohužel nepomohlo ani vyriznuti, takže skončila na plastice, kde ji vyskrabavali vše až na kost nosu, má zjizvenou tvar i nos, uz je to 2,5roku, od té doby zatím nic, ale vyhyba se úplně sluníčku, maže 50tkou a jizvy dost bolí.. 😒

akcejn
14. únor 2021

@zara2014 ano, me to pomohlo. Byla jsem na tom mrazeni tenkrat myslim 3x a od te doby dobry. Zustala mi jen jizva. Ted uz chodim na kontrolu 1-2 rocne.

zara2014
15. únor 2021

@akcejn no ja už mám 2 bazaliomy odstránené na čele, na chrbte mám termín na odstranenie, a na nose zmrazené. Urobilo sa mi to behom 2 rokov. Mám 37rokov.kolko rokov ste mala keď sa Vám utvoril na nose?

zara2014
15. únor 2021

@veho a u nej sa na to neprišlo včas? Ci jej to tak rýchlo rástlo? Má ich viacej?

akcejn
15. únor 2021

@zara2014 me bylo 32 kdy se objevil na nose, predtim jsem mela cca v 29 na brise take bazaliom. My to mame v rodine tyto kozni nadory

zara2014
15. únor 2021

@akcejn myslíte, ze je to akoby dedičné, nieje to zo slnka? Ja som ako dievča bola viac krát spalená na tvári, už v dospelosti som sa neopalovala na tvari vôbec,ked je slnečno nosim klobúk. Som svetlej kože s pehami. Strašne sa bojím, že sa mi to začne nekontrolovateľne množiť, kožná vravela že maju aj 100,200 bazaliómov, potom sa posiela na genetiku

akcejn
15. únor 2021

@zara2014 muze byt i ze slunce, ale v mem pripade urcite i nejaka genetika

veho
autor
16. únor 2021

Hraje roli určitě genetika, hodně typ člověka (světlý typ, blond, zrz) a každé spálení si kůže pamatuje... takže určitě na sluníčko ano, ale dávat pozor na spálení. Pokud se ale takto chráníte, myslím, že děláte maximum pro to, aby se vás to netýkalo 🙂