Maminku mají na háku, tatínka poslechnou, mamince nechtějí dát pusu, tatínkovi ano. Co dělám špatně?

kebes1511
11. bře 2023

Zdravím, chtěla bych se zeptat, máme dvouleta dvojčata holky. Začátek jsme měli náročný , měsíc jsem po porodu holky neviděla , jelikož jsem byla na umělé plicní ventilaci s covidem a půl roku se o ně nemohla starat. Holkám se snažím věnovat naplno, hrají s si nima skoro furt, zvykly si mě tahat za ruku , a furt chodím snima, někdy si připadám jak otrok😀 je pravda, že skoro ve vším jim vyhovim, kdyz jdu na záchod , tak jdou hned semnou, když se.jdu sprchovat a.zamcu hned rvou,.manžel říkal , že jsou na mě fixování, ale když jim jdu umýt ruce, tak se vztekaji, že jim vypnu kohoutek, plinu nechtějí vyměnit, do postele nechtějí, čistit zuby nechtějí, ale kdyz to dělá tatínek, tak si nechají a poslechnou vše, připadá.mi, že mě mají na háku, přes den je furt mazlim a pusinkuju, ony dobrovolně mi skoro nikdy nedají pusu, ale večer řeknu dejte tátovi pusu, tak běží hned a pak já ...a ony řeknou ne....zajímalo by mě co dělám špatně, nebo jestli to moc reším, děkuji moc za odpovědi.

zmrzlinka
12. bře 2023

@kebes1511 v tomle věku je to normální.Nerešila bych to.Je to jenom období.

lv
12. bře 2023

Nic neděláš špatně, takto to děti dělají. Tebe mají pořád, děláš i to, co nechtějí, a otec je vzacnost.

mysh_me
12. bře 2023

Ja si myslim, ze te muzou mit na haku kvuli tvemu pristupu, ze jim ve vsem vyhovis… deti uz v tomhle veku citi rozdilny pristup od tebe a od tatinka, u nej jsou asi nastavene hranice pevneji a tak kdyz rekne, ze se jdou cistit zuby nebo neco, tak jdou. U tebe uz vi, ze jim toho vice dovolis, vice si vymuzou protesty, tak to zkouseji… u nas je to presne naopak, manzel udela pro dvouletou vsechno a ona pak na nej zkousi - kdyz si hraji slysim od ni porad “nee takhle to nedelej, nee tohle nechci”. Proste na veci jako je prebalovani, cisteni zubu se neptam, ja jsem rodic a rozhodnu co se bude delat a kdy. Samozrejme je dobre dat diteti prilezitost rozhodovat se i samo, ale o vecech primerene veku, ne o tom kdy pujde spat treba… urcite to nedelas spatne, rekla bych ze tohle testovani hranic k veku patri, proste to zkouseji. S tim pusinkovanim nic nenadelas, to si neber osobne, to je proste fakt obdobi - a prece nechces aby ti davaly pusu proto ze musi…

squezy
12. bře 2023

@kebes1511 mam taky dvojcata, kluky a je to prostě takové období. Nic nechtějí, oblekat se, čistit si zuby, je to normální. Musí se s nimi pracovat a nezblaznit se z toho 🙂 Navíc jsou 2- jedna něco řekne a druhá se hned přidá 🙂 vůbec si to neber nijak osobně.

drakenn
12. bře 2023

Píšeš, že ses o ně půl roku nemohla starat. To se staral tatínek? Můžou být díky tomu na něj víc fixovane a proto i poslechnout jeho než tebe.

zlorenka
Autor odpověď smazal
Zobraz