Ahoj holky,
Mam doma 4 mesicni dvojcatka, ktere jsou plne krmena umelym mlekem. Stale zkousim vymyslet co nejefektivnejsi zpusob, jak jich nakrmit a nechat odrihnout, kdyz jsem na ne sama. Jak to delate Vy? Krmite oba najednou nebo jednoho za druhym? Pripravujete si mlecko predem? A jak je davate odrihnout? Dekuji za vsechny tipy a triky!
@athena7 ahoj, tak já zkoušela různé způsoby, ale nejvíce se mi osvědčilo oba položit na záda a držet lahvičky a plenku pod bradu, protože mlíko občas uteče koutky. dětem pití v leže nevadilo a dodnes nevadí. i teď na večeři takto dávám mléko z lahvičky. zkoušela jsem autosedačky a tam třeba podepřít plenkou, abych jako šetřila čas a měla volné ruce, ale většinou jim lahvička po chvíli vypadla. asi je to taky, jak si člověk děti naučí. pokud jim držíš lahvičky třeba v autosedačkách, můžou tam i odříhnout. u nás jeden prcek říhal, druhý jak kdy, tak jsem chvilku podržela na střídačku.a buď to vyšlo nebo ne🙂
@athena7 Byla jsem většinou sama. Dávala jsem si je na kojící polštář. Oba naráz, každého na jednu stranu. Flašky jsem jim tedy držela v každé ruce jednu. Pak dala postupně odkrknout.
Měla jsem převařenou vodu v konvici a jen přihřála pak v mikrovlnce, kde jsem už měla vychytáno, na kolik vteřin je to třeba. Budili se/měli hlad, většinou na minutu stejně, ve stejný čas, takže jsem si mlíko připravila o pár minut dřív, abych předešla zbytečnému řevu 😎
Hodně štěstí 🙂
Děkuji všem za komentář 😉 🙂
Holky, právě jsem porodila a zatím neúspěšně bojujeme s kojením. Vypadá to, že nebudu mít dost mlíčka. Chtěla bych pro dětičky tu nejzdravější variantu, ale... Kdy jste se pustily do krmení umělým mlékem?
Dobrý den,měla bych dotaz.Stalo se některe mamince u dvojcatek,že jedno krmila před flašku a druhé přes prso? Děkuji
@athena7 Viděla jsem paní v tramvaji, každému prckovi podepřela láhev složenou plenkou a v klidu smskovala 🙂. Pak sesbírala prázdné lahve, děti odříhnout nenechávala (já taky ne, našim dětem to nešlo). Doma to prý dělá stejně tak. Já když dokrmovala, tak ohřívala kojeneckou převařenou vodu v mikrovlnce (20s) a nasypala prášek. Sestra teď má studenou UM v lednici a ohřívá v ohřívačce. Na cestování jsem při dokrmování vozila teplou vodu v termosce a UM v dávkovači. Cestovali jsme hodně a bylo to super.