Ahojky všem co mají dvojčátka. zajímalo by mě v kolikátém týdnu se Vám vaše dvojčátka narodila a jakou měla váhu po narození. Jak dlouho jste byli v nemocnici a děti jak byli na tom po porodu ( jakou musí mít váhu aby je propustili z nemocnice, jestli chodí vždy do inkubátoru a na jak dlouho, a jak jste rodili co vlastně obnáší císařský řez při dvojčatech - jak dlouho pak jste třeba krváceli, jak vám bylo po probuzení a zdali jste měli někoho u porodu) Děkuji předem za odpovědi
Ahoj,mě se narodily dvojčátka ve 29+2tt odtekla mi plodová voda narodili se císařským řezem bylo to dost psychicky náročné po probuzení jsem měla šílené bolesti nemohla jsem otevřít oči a k dětem ani jít protože to muj stav nedovolil. Narodily se s váhami A 1060g a B 1110g. Na druhý den mi pomáhaly sestřičky vstanout a jít se podívat s manželem za malýma museli mě vést na vozíku nezvládala jsem ani chodit bylo to hrozné vždycky jsem se těšila jak jsem viděla sestřičku že jde s injekcí proti bolesti 🙂 Kluci byli celkově v nemocnici 2 měsíce při propuštění měli váhy 2202g a 2514g všechno jsem si to psala vedla jsem si deník protože nikdo nepochopí co ta máma prožívá psychicky pomáhalo mi to se vypsat. Klukum jsem potom odstříkavala mléko které jim dávaly sestřičky byli tak malicí a sahat jsem na ně mohla jen rukou :( bylo to fakt hrozné strašně jsem se nabrečela jediné co jsem mohla jen to mlíčko jim dávat jinak nic největší emociální zážitek byl z prvního klokánkování kdy jsem je mohla konečně pochovat a potom z jipky kdy přešli na medial a byly stále v inkubátorech jsem až potom mohla trošku pomoci je přebalovat aspoň... Jinak aby dětičky pustily z nemocnice musí dobře prospívat a přibírat na váze a doktoři musí vidět že to zvládáte potom nic nebrání v propuštění.. Já jsem po císařáku mohla domu za 5 dní ale copak se to dalo? opustit je? je pravda že sem tam jsem si odskočila abych jim doma nachystala všechno co potřebovaly ale hned jsem frčela za zanima zpět. Stačila sebemenší větší námaha a byla jsem hyn z toho sešití na břiše bylo to namáhavé ale zvládly jsem to potom jak jsme byli prouštění zvládaly jsme to skvěle za nějakou dobu jsme se musely vrátit zpět protože kluci byli chudokrevní dostaly transfuze a potom jem konečně už byli - jsme spolu napořád ! 🙂 Kdyžtak koukni ke mě na profil mám tam fotky a odkaz na youtube mám tam svoje videa jak byli malincí.. 🙂
Sestra má holky 32tt - 2250g a 2050g, akutní císař pro odloučení placenty, Bety byla na noc v inkubatoru, kvůli té placente, prý největší dvojčata narozena tom týdnu, co pamatují. Měli už napichane kortikoidy na plíce, sestra ležela a hrozil předčasný porod.
Rodila jsem plánovaným CS 37+4, A holčička 2580g a 48 cm, B chlapeček 2745g a 48 cm. Byli pro hraniční nedonosenost na JIPce, v inkubátoru 4 dny na prohřátí, od 5.dne jsem tam byla s nimi, domu jsme šli 9.den, az dosáhli zpět své porodní váhy.
porod 26+0tt, A 950g a 35 cm, B 800 g a 32 cm. Nyní 7 let 20 kg, 120 cm, 22 kg a 121 cm.
38tt, Acko 3000g Bcko 2980 g
Jestli muzu pridat tak ja se sestrou jsme se pred 40 lety narodily ve 36tt. Az kdyz jsem se narodila ja zjistilo se, ze je tam jeste jedno. Ja 47cm a 2450g sestra 2250g a 46cm. V inkubatoru jsme nebyly jen 3 tydny v porodnici kvuli probremum mamky - rozestup panve a zanet.
Vyvolávaný porod v 39tt. Váhy 2730g a 2970g. V nemocnici jsme byli 4 dny. 🙂
Porod 34+1 odtekla plodová voda, A 2270 g, B 2273 g, obě 47 cm, na JIP jsme byly do ukončeného 38tt, dřív domů nepouštěly, i kyž holky dobře prospívaly (měly téměř 3 kg). Rodila jsem vaginálně, ale pro neodlučující se placenty následovala revize v celkové anestezii. Díky velké ztrátě krve jsem byla týden jako mátoha a byla jsem ráda, že mě za holkama dovezli na křesle. Nyní mají holky 8m a 9 kg. 🙂
porod 37+3 císařem kvůli špatným polohám obou prcků , chlapeček 3210g a 50cm a holčička 2540g a 45cm. Domů jsme šli až 5 den, oba byli pod lampou kvůli žloutence, jinak se po císaři pouští 4 den, když je vše OK 😀
dvojvajky..porod 39+1 A spontánně váha 3550 g, B akutní císař váha 2900 (měl omotanou šňůru kolem krku, a měl špatné ozvy, mě ustaly kontrakce, proto se jelo na sál), domů jsme šli 5. den, šli bychom dřív, ale A měl žloutenku a musel být pod lampou..já osobně po císaři hrozný, už nikdy nechci zažít celkovou narkozu, na mě to působí zřejmě nějak špatně, takže jsem byla ještě měsíc po jak přejetá..jinak kluci byli zdraví
Naše holčičky přišly na svět přirozenou cestou 37+3. Leonka 2410 g a 46 cm a o dvě minuty později Petruška 2150 g a 43 cm. V porodnici jsme byly 5 dní kvůli Leonky zloutence. Teď nám je 3,5 měsíce a Leonka má 5,2 kg a Petruška 4,9 kg 🙂
Plánovaný CS 38. týden (špatná poloha dvojky): 1. kluk - 2,7kg, 48 cm 2. holka 2,6kg, 47 cm. Rodila jsem ve spinalu, při vědomí. Domů jsme šli 6tý den. V inkubátoru nebyli, kojila jsem je do 18 měsíců. Dnes mají 11 let a vše je O.K.
Ahoj, ja rodila 38+5 planovanym CS, kvuli poloham miminek. A mela 2790g 47 cm, B mela 3020g 47 cm. Obe byly zdrave, takze nas pustily 5. den domu. 🙂 🙂
2,96kg + 2,75kg, 38 týden, císař - preeklampsie, v inkubátoru vůbec nebyli, doma za 6 dní díky žloutence
ja rodila 26.6.2015 v 34+6 Adrina 2300g Adélka 2490g 44cm 9 dni nas udrzovaly, holky šli cs spatne polohy a po jednom cs uz jsem byla holky byly zdrave v ikubatoru byly 2 a pul dne kvuli teplote a mely infuze po 11 dnech nas pustili domu kde na nas cekal 2 lety braska s tatinkem 🙂
já rodila 38+4 vaginálně, Lilianka 3110g a Bibianka 2790g. V nemocnici jsme byli 3dny a hurá domů 🙂
31+6 tt, vaginální porod po odtohu plodové vody, váhy 1840 a 1900 g, mě propustili 3. den, děti po měsíci
39+3 tt, císař a holky 2670g a 3160g a pátý den doma
34+5, 1750 g, 5 dni v inkubatoru, mesic v nemocnici.
34+5, 2800g a 2650g, měla jsem těhot. cukrovku s inzulinem. Kluci byli monochoriální, proto měli jít ven císařem. Doma mi praskla voda a hned jsme jeli radši do porodnice. Na příjmu jsem diktovala sestře anamnézu a najednou přišla silná kontrakce. Sestra se otočila od počítače proč najednou nemluvím a vidí, že si strhávám kalhoty. Druhé dvojče se narodilo bez problému za 2 minuty potom, přestože bylo koncem pánevním. Na porodní sál mě zavezli až po porodu. Tatínek o porod přišel, protože mi zrovna šel pro kartu...
35+0 CS - hellp syndrom. Kluci 2250g a 2010g. Větší v inkubátoru jen na vyhřívání, menší JIP a několik dní lehká podpora dýchání. Domů jsme šli po třech týdnech, když začal menší přibývat - při propuštění měl váhu 2240g.
Ahoj, ja rodila prirozene ve 34+5 ,eliska vazila 1760g a julie 1800. Obe merili 42cm. V inkubatoru byli jen den (tyden pred jsem dostala korrikoidy) pak 14 na medialu. Dojizdela.jsem tam kazdy den. Pak nas pustili domu. A uz mame pres 2,5 kg 😀
Ahoj, holky šly císařem v 37 tt, Berunka 2480g, Nikča 2800g, obě 47 cm. Za 4 dny jsme šly domů 🙂 Dnes máme něco přes dva měsíce a váha nám skočila skoro na 5 kilo 😉
34+5 akutni cisar,Filipek po narozeni 1330g Petulka 2020g.Pustili me treti den Petulku za tyden a Filipka za 14 dni.Ted mame skoro mesic a Petulka vazi 2990g a Filipek 2300g
Ahoj praskla mi voda u malého 25.12.2015 - 33+5 ráno dva dny do mě cpali kortikoidy a pak mě nechali a 28.12.2015 34tt se mi narodil parecek 🙂 Samuel 2460g a Linda 2180g ..rodila jsem přirozeně 🙂
To se nás tu sešlo 😉 Já rodila v 36.týdnu (35+6) kvůli mé preeklampsii. Holčičky dvojvajky by ještě v bříšku jistě byly...takže o měsíc dříve, což je u dvojčátek celkem dobrý. Šla jsem hned den večer co mi zjistily bílkovinu v moči a vysoký tlak na císaře. Holky měly váhu 2,15 kg a 2,3 kg. Holčičky prý byly šikovné, sice byly na hraně do inkubátoru, ale nešly tam, stačily teplé deky 🙂 V nemocnici jsme pobyly 12 dní, ta váha dětí po porodu většinou ještě o něco klesne....ale pak jde zase hodně rychle nahoru 😉 My jsme čekali na Kačenku (tu s nižší porodní váhou), aby měla alespoň těch 2,3 kg a pustili nás domů. Jinak císař nebyl nic hrozného, krvácela jsem nejvíce v nemocnici asi ten týden, pak to sláblo ale přesně už si nepamatuji....ale od toho máš celé šestinedělí aby se tělo dalo trochu do normálu. Nemyslím si, že je nějaké rozdílu císaře po dvojčatech a po jednom dítěti. Nechala jsem si teda celkovou narkózu, protože jsem slabší typ co nemá vůbec rád nemocnice tak jsem se rozhodla takto 😉 Stejně jsem po té preeklampsii byla oteklá a neschopná ničeho.....Ale den ode dne mi bylo lépe a lépe a ty nová stvoření dají člověk sílu se rychle zotavit 😵
Já rodila bohužel hodně předčasné, 26+5,(náhlé krvácení) děti váhové celkem odpovídaly 940 a 870g, logicky JIP, prognóza nejistá. , komplikace s dýcháním a krevním obehem. Děti propouští když mají 2kg a samy se krmí (koji nebo lahví) ,tak to měly okolní. Syn byl v nemocnici 3,5 měsíce (do termínu porodu) s váhou problém nebyl, měl ještě předtím dvě operace, po dvou letech prospívá dobře. (Druhý zemřel v nemocnici, měl vážné komplikace) Rodila jsem císařem v celkové narkoze a už bych do toho nešla pokud bude na výběr, bylo mi hrozně zle ještě 2dny. Nechci strašit, jen s dvojcaty je to prostě větší riziko.
Ahoj. My máme jednovaječné chlapečky. Museli jít císařem v 36+...Narodili se 2580g a 1980g. Menší šel do inkubátoru, čekalo se, až bude mít 2000g. Neměla jsem moc mléka po císaři, dostávali z lahvičky UM. Začali hned přibírat. Menší byl v inkubátoru jen 2 dny, potom spolu na oddělení pro nedonošené děti ještě týden. Krásně přibírali na váze, takže po týdnu jsme si je mohli hned odvézt domů.
Po císaři jsem asi 4 dny nemohla bez bolestí vstát, ale čím více jsem trénovala, tím to bylo lepší, do 14 dnů jsem neměla žádné bolesti. Byla to celková narkóza, dnes bych volila jen částečnou. Asi 2 dny se mi ještě motala hlava, pořádně jsem nevnímala čas a neužila si tak děti.
Tehdy to bylo trošku složitější, dnes vidím, že jsme měli velké štěstí. Neměli jsme žádné problémy (až na to kojení), kluci jsou úplně zdraví a veselí.
34tt Dvouvajecna dvojcatka. Páreček. Chlapec (A) 2810 g a 49 cm Dívka(B) 1640 g 44cm. Inkubator nepotřebovali ani nic jiného. Domů jsme šli po 3 týdnech. To měla dívka 1840 g. Jinak císař v pohodě. Nic mi nebylo. Jen návaly horká a vzapeni zima. Tož celé. Ani me nic nebolelo. Za celou dobu mi dali 1 injekci proti bolesti. A to jen kvůli vyndavani drenu. Jinak jsem moc nechtěla.
Porod 39tt, vyvolavany, vahy 2,7 kg a 2,9 kg, z porodnice jsme sli treti den, rodila jsem vaginalne, inkubator kluci nepotrebovali, me bylo stejne jako po porodu jednoho ditete.