Ahoj.
Chtěla bych si začít přivydělávat z domova například jako moderátor chatu. Mám dítě v první třídě zš a pracuji za min mzdu, takže si chodím žádat o přidavky a příspěvek na bydlení. Jak jsem se dočetla , všude je ta práce na živnost a nikde jsem se pořádně nedočetla, jak je to pak s těmi příspěvky, co se dokládá, jestli se to vůbec dá nebo vyplatí. Upřímě...díky úzkostným stavům mého dítěte je dost pravděpodobné, že budu brzo i bez nynější práce a alespoň něco by mi bodlo, samozřejmě ideálně práce z domů. Takže vítám každou radu a uvítám obzvlášť reálné příklady či příběhy.
Jo a klidně můžete přidat i jak to děláte, jako samoživitelky s dětma o prázdninách bez babiček apod, protože , je to trapné, ale já musela na pár dní na "paragraf" (asi rozumíte že...)
Předem moc děkuji za jakoukoli radu a přeji pěkný zbytek prázdnin 🙂
@petramalaa ahoj a prečo na živnosť.Ja robím z domu pre call centrum .Ale živnosť nemám,robím na DPP.Skus najskôr tak a až uvudis ako Ti to pôjde,uvažuj o zivnosti
@snehurka845 aha. a můžu tě poprosit o více info? třeba pro koho pracuješ atd? klidně na mail photosskyler@gmail.com
Při práci na ŽL se měsíčně započítává minimálně 50procent průměrné mzdy v národním hospodářství (což teď vychází na takřka 19000,-), i kdyby byl člověk v podnikání mínusu. Pokud se jedná jen o vedlejší činnost, tak by se měly započítávat jen skutečné přijmy z podnikání, jenže to nevím, jak to funguje, dokud není k ruce první daňové přiznání..Nám totiž kdysi i přes tu vedlejší činnost na ŽL k zaměstnání ten fiktivní příjem právě započítali a samozřejmě jsme se nevešli do limitu, takže dokud není k dispozici to přiznání, tak se asi započítává bohužel taky, takže je to pak úplně na nic,, tedy v případě, že si člověk fakt nevydělá alespoň přibližně částku, která se započítává jako onen fiktivní příjem.