Zaměstnavatel na mě dostal dotaci práce. Co by znamenalo, kdybych skončila?

manaradek1986
28. led 2020

Dobrý den mám dotaz byla jsem vedena na up . Úřad práce my našel práci na zkrácený 6hod. A zaměstnavatel na me dostal dotaci práce my nevyhovuje. Co by to pro mě znamenalo kdybych tak skončila.. Co ta dotace a atd. Dekuji

lv
28. led 2020

Dotaci zamestnavatel musi vratit, pokud nejsi tuším 3mes u nej, ale ty neplatis nic, jen asi nebudes mit narok na podporu z UP

lv
28. led 2020

Nemuze tě zaměstnavatel preradit na jinou praci? Neradi se "dotovanych" zbavuji

manaradek1986
autor
28. led 2020

@lv nastupovala jsem 18.listopadu .. jen me zajima jestli bych z toho neměla nějak problemy když dali tu dotaci.. A jestli me vůbec vezmu na up

lv
28. led 2020

@manaradek1986 dotaci za tebe vrátí statu, tebe se to nijak netyka, pokud nemas nejaky naborovy příspěvek pri prijmu, apod. Na up nevim, myslím, ze vezmoi, ale bez podpory

te_reza
28. led 2020

Pokud skončíš sama, budou ti podporu určitě krátit. Otázka taky je, kolik máš celkem odpracováno, jestli na nějakou podporu máš vůbec nárok
Já skončila sama ve zkušební době, práci jsem kvůli holce nedávala a stejně mi podporu zkrátili jak jen mohli

baris
28. led 2020

ach jo
MY - znamená 2 a více osoby, např. my pojedeme na výlet, my za to nemůžeme ...
MI/MNĚ - znamená - Já. Koupil mi kytku, ÚP mi našel práci ...

Celkem mě překapuje, kolik lidí s tím má problém 😨

Jinak k otázce - dotace bude vracet zaměstnavatel a ne ty. ÚP ti bude krátit podporu.

ffiinnkkaa
28. led 2020

Já teda nevím jestli se něco změnilo, ale co jsi pomatuji upozornovali mě na to, že pokud odmítnu jejich práci, reps. práci z úp, že mě nevemou zpátky na ÚP půl roku

editah222
29. led 2020

@manaradek1986 dotace jsou různé, takže to co napíši nemusí platit vždy. Dotaci na zaměstnance mi byla nabidnuta víckrát a vždy tam byla podminka, že ho musím zaměstnat minimálně na rok a bez zkušební doby. Pokud dá zaměstnanec výpověď dříve (klasická dvouměsíční výpovědní doba) tak to na zamestnavatele nemá žádný vliv, nic nevraci, on svou část podmínek splnil. Tobě se bude krátit podpora. Ale naposledy jsem to řešila s ÙP asi před rokem.