Z pracáku na mateřskou. Jak to je?

26. čer 2021

Jak je to, když jsem vedena na ÚP a budu nastupovat na mateřskou ? Mám se z pracáku odhlásit nebo zůstat ? Na pracáku mi s tím nevěděli poradit, že si mám zavolat na pojištovnu... na pojišťovně mi paní do telefonu řekla, že za mne nemůže rozhodovat... ale nikdo mi neřekl, jestli je potřeba zůstat na pracáku nebo ne... asi jde jen o to, kdo za mne bude platit zdravotní a sociální, asi pořád stát ne ?

Prosím prosím poraďte kdo už to řešil co je potřeba teda udělat ? Odhlásit se z pracáku a nahlásit se někde jinde nebo jak ? Omlouvám se, že píšu zmateně... mám v tom zmatek...

rendulik82
26. čer 2021

Já když jsem byla na ÚP, tak jsem na mateřskou nárok neměla a až ode dne porodu jsem nastupovala přímo na rodičovskou dovolenou. Mrkni na net, takových článku kdo má a kdo nema nárok na MD je tam plno.

lachtanice86
26. čer 2021

Jo, máš v tom zmatek. Budeš nastupovat na ppm nebo rp? Mas na ppm nárok? Zdravotní bude hradit stát, sociální nikdo.

autor
26. čer 2021

@lachtanice86 budu nastupovat na PPM ve 32tt… nárok mám

keksik002
26. čer 2021

No, byla jsem na pracaku. Otehotnela a s terminem porodu me z pracaku automaticky odhlasili, zdravotní za me platil stat a sociální nikdo. Jinak napstupovala jsem rovnou na RD, mela narok na rodicak na 4 roky a porodne.

malinkaelinka
27. čer 2021

Ja jsem to tak měla. S počátkem pobirani PPM mi byla pozastavena podpora, registraci na UP jsem ukoncila po sestinedeli. Teď přemýšlím, proč az po sestinedeli, ale tam to bylo proto, kdyby miminko umrelo abych nemusela řešit zdravotní pojisteni a prostě to za mě někdo dal platil. Tak nějak mi to paní vysvětlovala.