Ahoj, chci se zeptat, jak jste na tom vy. Jsem OSVČ, žádost o "ošetřovné" jsem na ministerstvo prumyslu a obchodu podavala hned 2. dubna, pred dvema tydny mi prisla zadost o doplneni prilohy a od te doby nic, zadne vyrozumeni, natoz pak penize. Je na tom nekdo podobne? Mam se plasit a nekam volat, nebo mam jeste cekat?
@barborka09 Muž posílal až ke konci Dubna a zatím mu nepřišlo ani vyjádření...
Ja jako zaměstnanec jsem včera dostala osetřovné za leden. Natož březen nebo doben
Včera mi přišel mail, že žádost přijali a že vyhoví.
Ano, podávala jsem žádost v polovině dubna a 27.4. už byly peníze na účtě
Tak ja furt nic uz jsem z toho fakt nervni
my jsme podali 20. dubna a nemáme ani vyjádření ani peníze.👎
@bor podávala jsem hned první den, přes datovku, rozhodnutí dorazilo 25.4. jako schváleno a peníze do dneška nemám. Před 8mi dny jsem tam psala e-mail, prý peníze do pár dní dorazí a nic. Pokud je na tom někdo stejně nebo vy jste přístupná, že by vás kontaktovali z tv nova, napište mi,předám vám na ně kontakt. Budou to prý s Havlíčkem a mpo řešit. Je to anonymní, jen se potřebují přeptat po telefonu na pár věcí.
Kdo ještě nemáte ošetřovné za březen a jste OSVČ, prosím ozvěte se mi.
@janahonza Jestli mohu poprosit, kontaktujte pana Dolejského Romana z TV Nova, na tn.cz je už o tom reportáž a na MPO jsou ochotni se podívat na jednotlivé případy. Nebo mu můžete svoji zkušenost sdělit anonymně a do reportáže ji prý ještě přidají. Čím více lidí, tím lépe. Mobil na něj je 724 839 429 nebo e-mail roman.dolejsky@nova.cz. U mne je paradox, že v pátek mi přišlo rozhodnutí za duben a včera peníze, ale březnové peníze stále nikde.
Dnes jsem pána kontaktovala přes mail.Článek prý už vyšel,ale když se dál budou ozývat další lidé,co nedostali nic,tak budou pokračovat.Děkuji....
@mar26 Dobrý den,mohu se zeptat?Podával manžel jako OSVČ,ještě neměl datovku,tak já posílala dopor.poštou.Peníze za březen tedy nemáme.Za duben posílal už datovkou a přišly teď v pátek.Jenže za duben vyškrtal víkendy a svátky,tudíž 5 tis.chybí!Ale peníze už došly!Ale chci se zeptat,přeci jsem vyplnila správně,že žádáme i o víkendy,pak duben svátky!!Je to tak?Je tedy špatně,že jsem vypsala za březen víkendy?Anebo to někde visí,protože to šlo poštou?OSVČ nevyplácí socka,že?Děkuji
@janahonza to je škoda, že ty víkendy vyškrtal! To jste přišly o peníze. I klasická OČR je za kalendářní den, ne pracovní, protože někdo dělá směny, víkendy...,tak že proto. Je to dobře, jak jste to udělala v březnu. Já oboje posílala datovkou. Duben mám, březen ne,i když rozhodnutí přišlo. Dnes jsem volala na 1212 a s paní to konzultovala a prý v březnu měli problém v systému, jak to bylo nové a kdo ví, zda to vůbec dohledají, kdo to nedostal a pošlou 🙄. Za týden mám volat znovu.
Dobrý večer Martino,tak už se u Vás něco děje?Nějaké nové info nebo dokonce,že by dorazilo březnové ošetřovné?Taky jsme volali linku a máme čekat...Díky
@janahonza bohužel nic. Volala jsem opět v pondělí. To mi řekli, že březen vidí jako uzavřený. Tak že zase psali stížnost, že to stále nemám. Už s tím snad ani nepočítám, že by to přišlo, myslím,že to nikdo neřeší. Psala jsem i e-mail a datovou schránkou reklamaci a bez odpovědi. Dneska jsem ještě zkusila napsat reklamaci a se všemi dokumenty zaslat poštou. Dám vědět,kdyby se to někam pohnulo.
@cabalkova Být vámi, tak bych ještě počkala. Podle toho co jsem četla, tak k doplnění vrací hodně žádostí a bohužel zase budete muset počkat. Já taky podávala žádost už 2.dubna. Vyrozumnění o schválení mi přišlo 24.4 a bylo v něm uvedeno, že peníze dorazí do 14 dnů. Na účtu mi peníze naskočily 29.4. No a v pondělí začínám řešit ošetřovné za duben.