Dobrý den,
chci se zeptat,před třemi týdny jsem ukončila práci dohodou a do kdy se musim jit hlásit na úřad práci?A mám nárok na podporu?Děkuji
Sociální nikdo, zdravotní teď taky nikdo, to až se zaregistruješ na pracák. Ale proč ses nezapsala hned po ukončení zaměstnání?🧐
@klokanka31 protože jsem měla hnusnou chřipku.A teď tam chci jít,ale mám obavy,že budou hudrovat.A nemusí se tam hlásit do 8 dnů nebo jestli mi teď daji podporu?
Záleží jestli budeš splňovat požadavky pro podporu. A nevím jak to budeš mít s tím zdravotním,jestli ti tam nevznikne dluh 🤔 ale to ti řeknou na zdravotní pojišťovně (tam si taky musíš zařídit změnu plátce)
@klokanka31 no mám částečný invalidní důchod 1.stupně.Tak nevím,jak to bude
@klokanka31 Pokud se stihne přihlásit v červnu, tak ji žádný dluh nevznikne.
A jinak být na UP je možnost a nikoliv povinnost, takže je čistě na tobě, kdy se zaregistruješ, ostatním je do toho kulový. A jinak pro zdravotní je potřeba to stihnout v průběhu června.
@j.a.n.i a jestli se můžu zeptat,proč do konce června a socilalní platit nemusim?
Protože sama si musíš platit zdravotní až ve chvíli, kdy si celý kalendářní měsíc bezprizorní. A sociální je povinné pouze pro OSVČ a pro zaměstnané.
Pokud máš invalidní důchod tak ti zdravotní platí stát, takže na pracák nemusíš.
@klokanka31 aha to jsem nevěděla.Tak že když mám důchod,tak nemusím na pracák a ni nemusím platit sociální a zdravotní?Nemám s tim zkušenost,proto se ptám😊
Moje známá má invalidní 1.stupeň a nemusí si platit nic. Ani na pracáku nemusí být. Jen to chce zajít na tu zdravotní pojišťovnu že to bude platit ten stát.
@klokanka31 ano děkuju😊
A ještě kdo za mě platí socialní a zdravotní pojištění?