Ukončení zaměstnání ve zkušební době při neschopence. Musím se někam nahlásit?

kotatko_va
3. říj 2023

Dobré ráno, ať o tom čtu kdekoliv, nejsem si stále jistá. Zatím jsem zaměstnaná, nicméně jsem v pracovní neschopnosti, která bude mít delší trvání (dnes je to 14 dnů) a jsem zároveň i ve zkušební době. Až mi zaměstnavatel ukončí pracovní poměr a to se může stát ode dnes kdykoliv(už aktualizovali inzerát), pracovní poměr zanikne a nemocenská dále poběží, avšak musím se někam nahlásit? Psala jsem email na Čssz, poté budu předpokládám pod nimi. Komunikace se zaměstnavatelem bohužel moc nefunguje, jak se dozvím,že už mi dal výpověď? Poštou? Jsem z toho nervózní, ať něco nezazdím. Na své kartě v portále ve vojenské pojišťovně vidím, že jsem stále u nich zaměstnana, ale nevím, jak často to aktualizují. Neschopenku tam ještě nevidím. Jsem v takové situaci poprvé.

j.a.n.i
3. říj 2023

Ano, poslou ti ji postou. A nahlasit to musíš na zdravotní pojistovnu, ČSSZ je to srdečně fuk.

kotatko_va
autor
3. říj 2023

@j.a.n.i Děkuji, takže jakmile obdržím do rukou výpověď, zavolám na zdravotní pojišťovnu. Co když to bude skrz doručování pošty například až za 10 dnů? Je to i tak v pořádku?

j.a.n.i
3. říj 2023

@kotatko_va To vůbec nevadí.