Ahoj holky,
Po rodičovské dovolené jsem plynule přešla na nemocenskou, jelikož jsem po druhé těhotná. Nikdy jsem na nemocenské nebyla tak nevím, jak to vše má správně chodit. Jde mi o to, že po určitých peripetiích mezi mým zaměstnavatelem a sociálkou mi dorazila první nemocenská od sociálky. Jsem na nemocenské od 1. dne v měsíci. Takže sociálky mi poslala peníze od 15. dne do 31. dne v měsíci. Můj dotaz zní: A to těch prvních 14 dní v tom prvním měsící jsem doma zadarmo? Od zaměstnavatele mi nic nepřišlo. Máte s tím někdo zkušenost? Pokud ano, nevím zda to řešit se mzdovou účetní, personální nebo se šéfovou.
Ahoj, děkuji ti za odpověď. Nejdříve jsem se chtěla s někým poradit, abych pak nevypadala jako blázen, jako co po nich ještě chci.
Pořešit se zaměstnavatelem, předpokladam, že neschopenku jste v práci odevzdala, tak zjistit kde je problem, mě třeba zaměstnavatel první měsíc nemocenskou prostě zapomněl proplatit a měla jsem to až v dalším měsíci.
Lístky na peníze jsem vždy odevzdala včas na mzdovku, ale řešila jsem hlavně s nimi, že mi ani po dvou měsící nedorazilo vůbec nic, tak jsem to hlavně řešila mezi prací a sociálkou, kde je problém, a musela jsem si vše vytelefonovat sama, došlo tam k nějakému informačnímu šumu ohledně příloh (kdybych se sama nezajímala, tak nevím, tak jsem dodnes úplně bez ničeho). Takže jsem nějak zapomněla řešit, zda i od zaměstnavatele mám na něco nárok. První nemocenská už konečně přišla, alespoň něco málo.
@denda79 nejsi doma zadarmo, prvnich 14 dni plati zamestnavatel (ted uz od 1.dne nemoci), obratila bych se na HR, aspon ja resim vsechno s HR.