Těhotenství, Úřad práce, neschopnost. Řešil někdo podobně?

5. bře 2024

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jestli někdo neřešil podobný problém.
Nastoupila po RD do nového zaměstnání. Mám za sebou dva potraty 10 a 12. týden, tudíž už radši s ničím nepočítám a neplánuji, teď jsem po 6 týdnech v zaměstnání zjistila, že jsem těhotná.
Bojím se, že když to oznámím ve zkušební době, ihned se se mnou rozloučí. Co ale potom? Pravděpodobně úřad práce a neschopenka? Jak k vám přistupovali na úřadě, když jste oznamily, že jste těhotné?
Varianta je počkat a oznámit to až po zkušební době a zároveň 1. screeningu, když už snad budu vědět, že je vše v pořádku, ale přijde mi to takové nefér.
Tak zjišťuju variantu úřadu práce, těhotenství a neschopenky na úřadě.
Díky za vaše příběhy a postřehy na toto téma.

klokanka31
5. bře 2024

Když budeš na ÚP, žádnou neschopenku mít nemůžeš

autor
5. bře 2024

@klokanka31 kdyz budu na neschopence nezaměstnaná a nebudu na ÚP, tak kdo za mě platí pojištění?

krisstina93
5. bře 2024

Jdi na neschopenku, na UP s ni nemuzes. První dva týdny te platí zaměstnavatel a potom OSSZ, i když te vyrazí, tak pojištění a nemocenskou tu bude dal platit ta socialka. Akorat budeš bez nároku na mateřskou no.

pampeliska1313
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
5. bře 2024

@krisstina93 takže když budu na Neschopence, která začne ještě v zaměstnání, tak nikde to, že jsem bez práce pak hlásit nemusím?

pampelina18
5. bře 2024

Nikomu nic neříkej a hned jakmile budeš vědět, že je vše v pořádku běž na neschopenku. Když to řekneš zamestnavetolovi tak tě hned vyhodí. Ne na úřad práce... Ale na neschopenku

pampelina18
5. bře 2024

Ne nemusíš já byla na neschopenku rok a půl a to už jsem byla rok bez práce

pampelina18
5. bře 2024

Bude to vše za tebe platit stát

linusha
5. bře 2024

Já bych s jakýmkoliv oznámením počkala až po screeningu. Pokud je práce fyzicky nebo psychicky náročná šla bych na PN hned, pokud ne normálně bych chodila do práce a oznámila to až po screeningu (ze své zkušenosti raději až po druhém). To jak se zaměstnavatel rozhodně je už na něm.