Těhotenství po škole. Na co vše budu mít nárok?

micheela
19. črc 2022

Ženy, dámy, prosím o radu.
Teď v červenci jsem ukončila školu, a mám termín porodu v lednu, pokud se mi nepodaří najít práci a od září nastoupím na úřad práce, na co vše tam budu mít nárok? Budou mi hradit sociální a zdravotní? Budu dostávat nějaký příspěvek v nezaměstnanosti? Nebo nic, a budu si muset sociální a zdravotní platit sama a až pak rodičák po porodu? Děkuji všem

j.a.n.i
19. črc 2022

@micheela zdravotni ti stat zaplati, sociální neni povinné. A narok budes mit az na rodicak.

jjasmina
19. črc 2022

@micheela zdravotní se ti bude hradit a pak rodičák až

sudylichozrout
20. črc 2022

@tinaprofi Že se tady o tom včera pomocí obrázku hovořilo, což? 😀

tinaprofi
20. črc 2022

@sudylichozrout 🤣😂🍺

nefertiti20
21. črc 2022

@micheela i kdyby jsi teď začala pracovat tak stejně nemáš nárok na mateřskou. Musíš mít min 12mes odpracováno v kuse . Dostaneš po porodu až rodicak .. taky jsem to tak měla . Otěhotněla jsem na vejsce

nefertiti20
21. črc 2022

@micheela nárok Na příspěvek v nezaměstnanosti nemás ..

hanca78
22. črc 2022

@micheela zajdi si na úřad práce hned, nemusíš čekat do září. V době, kdy jsi na úřadu se Ti počítá do odpracovaných let na důchod, tedy prvních 5 měsíců, kdy pobírá dávky v nezaměstnanosti - na ty podle mě nárok mít bude, ale měla by dostat dávky v minimální hodnotě, stejně jako kdyby se šla nahlásit po ukončení rodičovské. Snad nepíšu úplně kraviny, radši doporučuji zajít se zeptat přímo tam.

jjasmina
22. črc 2022

@hanca78 já jsem po škole nic nedostala, takže pochybuju

susmevem
22. črc 2022

@hanca78... nárok na podporu z pracáku v nezaměstnanosti mít nebude. I na tu totiž musíš mít opracováno... Dostane až rodičák.

nefertiti20
22. črc 2022

@hanca78 nedostane je.

alilali
20. srp 2022

Za co bys ten příspěvek chtěla, prosím Tě?

1.) Po narození dítěte máš nárok na rodičovský příspěvek, dále na alimenty od otce dítěte, přídavky a příspěvky na bydlení pokud ovšem splňuješ podmínky. Píšeš dost málo informací.

Může mi tady někdo už vysvětlit co to je za dobu, každej si nakuká děcko a pak natahuje ruce, že má na něco NÁROK, o to vtipnější, když to napíše někdo, kdo neodpracoval ani den.

PŘEDEVŠÍM RODIČE DÍTĚTE MAJÍ POVINNOST ŽIVIT SVE DÍTĚ. NIKOLIV STÁT. Už ten rodičovský příspěvek je více než štědrý.