Ženy, dámy, prosím o radu.
Teď v červenci jsem ukončila školu, a mám termín porodu v lednu, pokud se mi nepodaří najít práci a od září nastoupím na úřad práce, na co vše tam budu mít nárok? Budou mi hradit sociální a zdravotní? Budu dostávat nějaký příspěvek v nezaměstnanosti? Nebo nic, a budu si muset sociální a zdravotní platit sama a až pak rodičák po porodu? Děkuji všem
@tinaprofi Že se tady o tom včera pomocí obrázku hovořilo, což? 😀
@sudylichozrout 🤣😂🍺
@micheela i kdyby jsi teď začala pracovat tak stejně nemáš nárok na mateřskou. Musíš mít min 12mes odpracováno v kuse . Dostaneš po porodu až rodicak .. taky jsem to tak měla . Otěhotněla jsem na vejsce
@micheela nárok Na příspěvek v nezaměstnanosti nemás ..
@micheela zajdi si na úřad práce hned, nemusíš čekat do září. V době, kdy jsi na úřadu se Ti počítá do odpracovaných let na důchod, tedy prvních 5 měsíců, kdy pobírá dávky v nezaměstnanosti - na ty podle mě nárok mít bude, ale měla by dostat dávky v minimální hodnotě, stejně jako kdyby se šla nahlásit po ukončení rodičovské. Snad nepíšu úplně kraviny, radši doporučuji zajít se zeptat přímo tam.
@hanca78... nárok na podporu z pracáku v nezaměstnanosti mít nebude. I na tu totiž musíš mít opracováno... Dostane až rodičák.
@hanca78 nedostane je.
Za co bys ten příspěvek chtěla, prosím Tě?
1.) Po narození dítěte máš nárok na rodičovský příspěvek, dále na alimenty od otce dítěte, přídavky a příspěvky na bydlení pokud ovšem splňuješ podmínky. Píšeš dost málo informací.
Může mi tady někdo už vysvětlit co to je za dobu, každej si nakuká děcko a pak natahuje ruce, že má na něco NÁROK, o to vtipnější, když to napíše někdo, kdo neodpracoval ani den.
PŘEDEVŠÍM RODIČE DÍTĚTE MAJÍ POVINNOST ŽIVIT SVE DÍTĚ. NIKOLIV STÁT. Už ten rodičovský příspěvek je více než štědrý.
@micheela zdravotni ti stat zaplati, sociální neni povinné. A narok budes mit az na rodicak.