Samoživitelka - příspěvek na bydlení. Jak to, prosím, je?

kokino123
6. říj 2023

Dobrý den, chtěla bych se zeptat... jsme od sebe s byvalym pritelem od brezna a od 1.4. bydlim sama s nasim synem (2.5 roku). Podavala jsem si minuly mesic prispevek na bydleni (za duben, kveten, cerven) a nebyl mi uznan (vyzvedla jsem si z posty dnes dopis, je patek a odpoledne na UP jiz samozrejme nikdo nezvedal tel, tak pisi zatim sem...). Prijmy mam dohromady s rodicovskym prispevkem, brigadou, alimenty jen 7.500,-, tak nechapu, proc mi prispevek na bydleni nebyl uznan. Otec byl vyloucen ze spolecne posuzovanych osob.
Pomuze mi to nekdo vysvetlit prosim?

kokino123
autor
6. říj 2023

@kokino123 nájem platím 15.000,-

rendlik86
6. říj 2023

@kokino123 podejte si za 3.ctvrtleti (červenec, srpen,září), taky záleží kdy se přítel oficiálně odstěhoval a zda ještě náhodou nebi uvedený v nájemní smlouvě.

kokino123
autor
6. říj 2023

@rendlik86 my jsme se prestehovali do noveho bytu 1.4. (ja sama s ditetem). V najemni smlouve tudiz napsany neni.

rendlik86
6. říj 2023

@kokino123 tak to by Vám mělo vyjít. A co se píše v dopise? Zdůvodnění tam určitě je.

kokino123
autor
6. říj 2023

@rendlik86 cituji:„Vzhledem k tomu, ze otec s Vami od 1.4. byt nevyuziva, coz je k 1.7. doba delsi nez 3 mesice, nebude se k ni od tohoto data pri posouzeni naroku na davku na prispevek na bydleni a jeji vysi prihlizet."

veroniquecz
6. říj 2023

@kokino123 to znamená, ze se nebude posuzovat až od 1.7. Musela tam byt někde uvedena doma ty tři měsíce, ze s vámi nežije. Je to logické, když zadas od 1.4., tak dokládas příjmy za leden únor březen, a to s vámi ještě bydlel.

rendlik86
6. říj 2023

@kokino123 to je pravda, že je tam lhůta 3 měsíce. Zkuste získat od bývalého čestné prohlášení, že s vámi nebydlel, ani nepřispíval na chod domácnosti. A ještě jednu radu Vám dám, myslím,že se tam nedovolate, tak tam Zkuste jit, nebo napsat tomu refwrentovi email.

rendlik86
6. říj 2023

@veroniquecz žádat se dá 3 měsíce zpětně, takže když by paní dala, že záda od 1.7.,tak dokládá předchozí uzavřené čtvrtletí, takže 2x čtvrtletí

veroniquecz
6. říj 2023

@rendlik86 však ano, ale když si zadala od dubna, tak dokládala příjmy ještě s manzeirn, proto to asi nevyšlo.

veroniquecz
6. říj 2023

@rendlik86 jinak volat nemá cenu. Nejlepší je se objednat on-line na čas, to je jistota.

kokino123
autor
6. říj 2023

Dokladala jsem prijmy za duben, kveten, cerven a podavala jsem zadost 25.9. 🤷‍♀️

kokino123
autor
6. říj 2023

@rendlik86 to jsem podavala

rendlik86
6. říj 2023

@veroniquecz no zkuste to. Je to podle místa bydliště a třeba v Brně objednání lidí čekali i tak několik hodin a telefony se vůbec nebraly. Ale zkuste to vsema zpusobama, samozřejmě...

rendlik86
6. říj 2023

@kokino123 tak to zkuste podat s tím, že žadate od dnesniho data a dolozite k tomu 3.ctvrtleti (cervenec, srpen,září),to už nebude s tím bývalým...

kokino123
autor
6. říj 2023

@rendlik86 jedu prave od pondeli na tyden a pul pryc a v dopisu stoji, ze se mohu odvolat max do 15 dni 🙈 takze mi zbyva jen volat nebo psat emaily 😫...
a moc dekuji za rady

veroniquecz
6. říj 2023

@kokino123 odvolání musí být písemné. A 15 dní je Daná lhůta podle správního řádu, pokud to nestihnes tak smůla. Ale pokud nejsou splnene podmínky, tak to nemá cenu. Odůvodnění musí byt obsáhlejší než ta jedna veta.

j.a.n.i
7. říj 2023

@kokino123 Tak zacerni osobni udaje a dej sem cely ten dopis.

kokino123
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
j.a.n.i
8. říj 2023

@kokino123 Diky. No a kde jsi dosla k závěru, ze ti prispevek na bydleni nebyl přiznán? Vždyť ten se zatim jeste neresil, vyresilo se pouze vyloučení ex ze spolecne posuzovanych osob.