Dobrý den, mám takový splín asi možná hloupost, před několika měsíci jsem se dostala dost do zlé situace stím, týká se toho, že mi odpojili plyn (ohřev teplé vody a topení) mám možnost si povyřizovat HM nouzy a př. Na bydlení. Což se mi moc nelíbí ale bohužel kvůli dětem budu muset. Vůbec finančně nevycházím s dcerami. Teď momentálně přitápím v krb.kamnech kvůly teplu a vodu hlavně na koupání nahřívám v hrncích. Budou to nějak řešit? Dcery chodí jinak čisté a upravené. Trochhu se toho bojím :/ děkuji za odpovědí :/
@lolam10 děkuji moc 🙂 nerada bych totiž aby mi nějak táto situace závažněji zavařila.
@123456789s já si myslím, že pokud topis v krbových kamnech a ohrivas vodu v hrncích, to by ti pritizit nemělo..proč by? Teplo a vodu na koupání máš zajištěnou.....toho bych se nebála.
@moly001 moc se mi ulevilo víte co dost mě to tíží. Už jsem přemýšlela nad tím že seberu odvahu a zítra zavolám soc. Pracovnici co u nás byla kvůly invaliditě dcery. Viděla to u nás doma jak to vypadá tak se zkusím jí zeptat když jsem zrovna natrefila na takovou milou a hodnou .
@123456789s pokud byla příjemná, za zeptani nic nedáte🙂. ..ale myslím si, že by to opravdu vadit nemělo. Když jsem byla dítě, topilo se v kamnech a vodu na koupání jsme měli teplou skrz tzv. lázeňská kamna...a byli jsme😀 držím pěsti, ať vše dobře dopadne..!
@moly001 tak já taky jako úplné mládě zažila situaci nahřívání hrnců mě to zase až tak osobně nevadí 🙂 když teče voda a je elektrika tak se to dá zvládnout 🙂 a vážně moc ještě jednou děkuji moc jste mi pomohli 🙂
@123456789s moje sestra má 3 děti, je samozivitelka, od chlapa nemá ani korunu, ona chodí do práce a dre se za pár korun a také má příspěvek na bydlení...nic na tom není, když je možnost, proč to nevyužit, když je člověk v těžké situaci....držím pěsti, ať to dobře dopadne.
Poptejte se na sociálním odboru a pokud tam byla sociální pracovnice, tak klidně té. Potkala jsem paní, která byla ve sledování sociálky, protože dcera musela být při operaci matky pár dní v dětském domově - a vím, že jí pak přes sociálku zařídili i zdarma doučování pro dceru a dost pomohli. Ono asi záleží, na koho se natrefí. Takže pokud byla paní milá, určitě se poptat, co se dá dělat. Topit v kamnech opravdu není problém - vždyť to tak dělá mnoho domácností. V mnoha místech to ani moc jinak nejde. Vodu bych teda ohřívat na kamnech nechtěla, ale taky by to neměl být nějaký zásadní problém. Spíše je potřeba řešit to, že nevyjdete s penězi - aby nevznikly nějaké další dluhy, aby se doplatil dluh na topení a podobně.
BTW velký problém může nastat, pokud bydlíte ve vlastním - tam se většinou sociálka staví dost zády (i kdyby to byla chalupa ☹ ).
Jdi si vyridit vsechny davky co pujdou. Drzim palce, at netrpite kor ted v zime
@123456789s urcite si vyridte davky a zkuste se se svoji situaci obratit na socialni odbor kam spadate.tim padem i kdyby na vas nekdo prisel tak bude videt ze se snazite svoji situaci resit a detem zajistit dobre podminky.ale osobni zkusenost nemam..drzim palce