S dětmi vůbec finančně nevycházím

123456789s
27. lis 2018

Dobrý den, mám takový splín asi možná hloupost, před několika měsíci jsem se dostala dost do zlé situace stím, týká se toho, že mi odpojili plyn (ohřev teplé vody a topení) mám možnost si povyřizovat HM nouzy a př. Na bydlení. Což se mi moc nelíbí ale bohužel kvůli dětem budu muset. Vůbec finančně nevycházím s dcerami. Teď momentálně přitápím v krb.kamnech kvůly teplu a vodu hlavně na koupání nahřívám v hrncích. Budou to nějak řešit? Dcery chodí jinak čisté a upravené. Trochhu se toho bojím :/ děkuji za odpovědí :/

lolam10
27. lis 2018

@123456789s urcite si vyridte davky a zkuste se se svoji situaci obratit na socialni odbor kam spadate.tim padem i kdyby na vas nekdo prisel tak bude videt ze se snazite svoji situaci resit a detem zajistit dobre podminky.ale osobni zkusenost nemam..drzim palce

123456789s
autor
27. lis 2018

@lolam10 děkuji moc 🙂 nerada bych totiž aby mi nějak táto situace závažněji zavařila.

moly001
27. lis 2018

@123456789s já si myslím, že pokud topis v krbových kamnech a ohrivas vodu v hrncích, to by ti pritizit nemělo..proč by? Teplo a vodu na koupání máš zajištěnou.....toho bych se nebála.

123456789s
autor
27. lis 2018

@moly001 moc se mi ulevilo víte co dost mě to tíží. Už jsem přemýšlela nad tím že seberu odvahu a zítra zavolám soc. Pracovnici co u nás byla kvůly invaliditě dcery. Viděla to u nás doma jak to vypadá tak se zkusím jí zeptat když jsem zrovna natrefila na takovou milou a hodnou .

moly001
27. lis 2018

@123456789s pokud byla příjemná, za zeptani nic nedáte🙂. ..ale myslím si, že by to opravdu vadit nemělo. Když jsem byla dítě, topilo se v kamnech a vodu na koupání jsme měli teplou skrz tzv. lázeňská kamna...a byli jsme😀 držím pěsti, ať vše dobře dopadne..!

123456789s
autor
27. lis 2018

@moly001 tak já taky jako úplné mládě zažila situaci nahřívání hrnců mě to zase až tak osobně nevadí 🙂 když teče voda a je elektrika tak se to dá zvládnout 🙂 a vážně moc ještě jednou děkuji moc jste mi pomohli 🙂

moly001
27. lis 2018

@123456789s moje sestra má 3 děti, je samozivitelka, od chlapa nemá ani korunu, ona chodí do práce a dre se za pár korun a také má příspěvek na bydlení...nic na tom není, když je možnost, proč to nevyužit, když je člověk v těžké situaci....držím pěsti, ať to dobře dopadne.

merope
27. lis 2018

Poptejte se na sociálním odboru a pokud tam byla sociální pracovnice, tak klidně té. Potkala jsem paní, která byla ve sledování sociálky, protože dcera musela být při operaci matky pár dní v dětském domově - a vím, že jí pak přes sociálku zařídili i zdarma doučování pro dceru a dost pomohli. Ono asi záleží, na koho se natrefí. Takže pokud byla paní milá, určitě se poptat, co se dá dělat. Topit v kamnech opravdu není problém - vždyť to tak dělá mnoho domácností. V mnoha místech to ani moc jinak nejde. Vodu bych teda ohřívat na kamnech nechtěla, ale taky by to neměl být nějaký zásadní problém. Spíše je potřeba řešit to, že nevyjdete s penězi - aby nevznikly nějaké další dluhy, aby se doplatil dluh na topení a podobně.

BTW velký problém může nastat, pokud bydlíte ve vlastním - tam se většinou sociálka staví dost zády (i kdyby to byla chalupa ☹ ).

makronka222
27. lis 2018

Jdi si vyridit vsechny davky co pujdou. Drzim palce, at netrpite kor ted v zime