Rodičovský příspěvek - výpověd v práci. Musím to hlásit na ÚP?

rockgirl
5. zář 2019

Dobrý den , pobírám rodičovský příspěvěk a v práci jsem musela dát výpověd (dcera 3 roky) mám to do 4 let věku dítěte. Tak se chci zeptat jestli to musim hlasit na úřade práce? Že už práci nemám? Děkuji

nuninove
5. zář 2019

budu na ke konci roku ve stejne situaci..ptala jsem se primo na up kdyz jsem si tam byla v dubnu upravoat rodicak a pry to nikam hlasit nemusim..kazdopadne pokud uz nebudes pobirat RP tak se musis nahlasit na UP nebo na pojistovnu..pokud az do tech 4 let budes jeste cerpat RP tak by se nikam nic hlasit nemelo

malenka3
5. zář 2019

Jediné, co musíš řešit, je zdravotní pojištění. Vzhledem k tomu, že jsi stále hlášená na pojišťovně jako pobiratel rodičovského příspěvku, jsi z tohoto titulu státním pojištěncem, za kterého platí stát a tudíž nemusíš v tuto chvíli vůbec nic řešit.
Jakmile ale neseženeš práci po tom 4. roce, jak dobereš rodičák, tak to musíš řešit - buď jít na pracák jako nezaměstnaná, nebo se nahlásit na pojišťovně jako osoba pečující o dítě do 7 let nebo si zdravotní platit sama.

kaja2016
5. zář 2019

@rockgirl Ja byla v situaci vypoved pred materskou tzn.pri rodicaku nezamestnana a pamatuju mlhave, ze jsem musela v nejake fazi jit hlasit pobirani davek na vzp - tzn.ze za me hradi stat.

rockgirl
autor
6. zář 2019

Děkuju strašně moc 🙏🙂