Prosím o radu. Jsem po rodičovské 5. měsíc na ÚP. Bohužel jsem nečekala, že nenajdu tak rychle zaměstnání. Většinou mě ani nepozvou na pohovor. Nicméně láká mě personalistika a mám praxi v bance, tak mě napadlo udělat si rekvalifikační kurz. Koukala jsem, že by mohl trvat 3,5 měsíce. Když mi teď skončí podpora a já nadále zůstanu na ÚP, mám nárok na nějaké finance při rekvalifikačním kurzu? Děkuji za odpověď. ☺️
@jitkacv Já teď právě vyplňuji papíry pro úřad práce a poslední věta zní "Zájemce o zvolenou rekvalifikaci bere na vědomí, že účastí na zvolené rekvalifikaci mu nevzniká nárok na podporu při rekvalifikaci a že jiné náklady, než cenu rekvalifikace Úřad práce nehradí". Takže rozumím tomu správně, že tedy nebudu mít po dobu rekvalifikace nárok na nic?
Priznám se že já bych raději zašla na pracák se zeptat. Já chtěla rekvalifikaci, kolikrát jsem řekla jak to mám a oni řekli že v mém případě by mi to bylo proplaceno. Chodila jsem na nějaké přednášky a tak abych se toho mohla účastnit a pak mi bylo řečeno že jsem na rodicaku a tedy se v dohledné době v oboru nezamestnam a tak mi to nezaplatí. Takže asi tak. Nakonec jsem si našla střední školu kde mám individuální plán a super. Myslím že i u tebe by to šlo a pokud zvolíš obor ve kterém není dost lidí tak po tobě skočí i když budeš teprve studentka. Mluvím z vlastní zkušenosti 🙂
@littleice já dneska měla několik hovorů, jak se svojí zprostředkovatelkou z ÚP, tak s jinou paní, co dělá projekty pro lidi bez práce a není to teda vůbec snadné. I když ty projekty nabízí přímo ÚP, tak není ani jedno volné místečko, abych se ho mohla v současné době účastnit a s tou rekvalifikací je to tak, že jsem si našla agenturu, která je mimo pracovní úřad. Šlo mi o obor Personalistiky a to bohužel ÚP nenabízí. Agentura ano, měla bych to od 1.10. do 14.1., ale tím, že je to externí agentura, pracovní úřad mi proplatí jen kurz, ale po dobu rekvalifikace nemám nárok na podporu. Pokud by to bylo pod úřadem práce, tam by mi podpora vyplacena byla, ale bohužel tam nemají ten obor. Navíc pokud bych začala po dobu rekvalifikace pracovat, tak si zbytek kurzu musím zaplatit sama, ten stojí 11 500 Kč a je fakt, že tím, že jsem bez práce, nemám na to. Je to začarovaný kruh. Snahu o práci mám, ale demotivující je, když se nikdo ani neozve nebo mi napíše, že nemám praxi. Mám skoro 8 let praxi v bance, mám zkušenosti s administrativou, pracovala jsem s lidmi, píšu všemi deseti, ale chci jen ranní směny a to je problém. 😵
@alikscha nech si taky někým kdo se tím zabývá překontrolovat CV 🙂. Třeba ho pomůže trochu poupravit a hned bude pro HR více atraktivní.
@alikscha https://www.uradprace.cz/rekvalifikace-1