Ahoj maminky, chci se zeptat, na jaké příspěvky mám nárok jestliže budu bydlet sama se 2 dětmi (3 a 6 let) a budeme mít střídavou péči týden/týden. Děkuji
@bara88 tak když mají střídavou péči ,tak tam asi všechno napůl,protože 14 dní budou děti u otce a 14 dní v měsíci u matky
@katherine177 jako co vše na půl?
@katherine177 pokud má otec vetsi příjem platí alimenty i když je stridavka ,když by měla vyšší matka tak samozřejmě naopak
@bara88 tak to nevím ,jen mě to tak napadlo ,když péče napůl tak i přídavky berou oba
@katherine177 tak přídavky jsou snad pro toho kdo nevyžije že svýma penezma ne?proč by měl přát přídavky někdo, kdo vydělá třeba 50 tisíc?
Brala jsem přídavky na děti,kdysi. Ex tehdy musel podepsat osobně na úřadě papír,že on uplatňovat nebude.
@bara88 to není kravina ale holý fakt 😉 jen je to o tom že kdo vydělá víc, platí víc, kdo míň, tak platí samozřejmě míň 🙂 a pokud otci soud stanoví alimenty například 5000 a matce 2000 tak si to musí posílat navzájem. Bohužel to nejde tak, aby otec posílal jen 3000 a hotovo. Takhle debilně je to v našem státě zařízený.
@dddeen to se snad odvíjí od tvého a manželova platu né?podle toho dostaneš výživné od něj a podle toho další příspěvky