Příspěvky při střídavé péči. Na jaké mám nárok?

dddeen
25. dub 2022

Ahoj maminky, chci se zeptat, na jaké příspěvky mám nárok jestliže budu bydlet sama se 2 dětmi (3 a 6 let) a budeme mít střídavou péči týden/týden. Děkuji

bara88
25. dub 2022

@dddeen to se snad odvíjí od tvého a manželova platu né?podle toho dostaneš výživné od něj a podle toho další příspěvky

katherine177
25. dub 2022

@bara88 tak když mají střídavou péči ,tak tam asi všechno napůl,protože 14 dní budou děti u otce a 14 dní v měsíci u matky

bara88
25. dub 2022

@katherine177 jako co vše na půl?

bara88
25. dub 2022

@katherine177 pokud má otec vetsi příjem platí alimenty i když je stridavka ,když by měla vyšší matka tak samozřejmě naopak

katherine177
25. dub 2022

@bara88 tak to nevím ,jen mě to tak napadlo ,když péče napůl tak i přídavky berou oba

bara88
25. dub 2022

@katherine177 tak přídavky jsou snad pro toho kdo nevyžije že svýma penezma ne?proč by měl přát přídavky někdo, kdo vydělá třeba 50 tisíc?

andelka
25. dub 2022

Brala jsem přídavky na děti,kdysi. Ex tehdy musel podepsat osobně na úřadě papír,že on uplatňovat nebude.

dasipe
25. dub 2022

@bara88 pokud mají střídavou týden a týden tak si platí alimenty navzájem. Částka samozřejmě záleží na soudu

bara88
25. dub 2022

@dasipe jak navzájem?platí snad jen jeden ten s větším příjmem.to by asi byla dobrá kravina aby si oba navzájem posílali peníze🙂

andelka
26. dub 2022

@bara88 ne, opravdu takhle může být rozhodnuto. Platí si vzájemně,ale jeden víc.

tinaprofi
26. dub 2022

@bara88 jezis proc je kazda konverzace s tebou prehlidka demence... Ano pri stridavce se plati aliky navzajem, pokud je to rozhodnuto

drep
26. dub 2022

@bara88 ano, samozřejmě navzájem. Může to být identická částka, může jeden platit víc, ale alimenty se vyměřují. To, že se domluví (pokud platí oba stejně), že si to nebudou posílat, tak to už samozřejně nikdo nezkoumal.

dasipe
26. dub 2022

@bara88 to není kravina ale holý fakt 😉 jen je to o tom že kdo vydělá víc, platí víc, kdo míň, tak platí samozřejmě míň 🙂 a pokud otci soud stanoví alimenty například 5000 a matce 2000 tak si to musí posílat navzájem. Bohužel to nejde tak, aby otec posílal jen 3000 a hotovo. Takhle debilně je to v našem státě zařízený.

plea
26. dub 2022

@dasipe ne, rozhodně si to vzájemně posílat nemusí. Vyměřeno je pro obě strany, to ano, ale je samozřejmě možné posílat pouze rozdíl. Provozujeme to tak už 8 let.

andelka
26. dub 2022

@plea tam je riziko to,že domluva je jen domluva,a reálně by se mělo konat podle rozsudku. Aby bylo jasno, co je psáno je dáno, aby nebyly žádné nejasnosti.

dasipe
26. dub 2022

@plea ano, přesně jak píše @andelka nedej bože se ti dva pohádají a pak stačí u soudu vytáhnout to, že jeden neplatil, ten nařčený to nebude mít jak dokázat a už se veze. To bych si neriskla. My si posíláme navzájem a alespoň to sedí tak jak má. Člověk nikdy neví, co tomu druhému přeletí přes nos