Ahoj holky,
Tchýně si našla nový podnájem a teď po půl roce z ní vylezlo, že vystačí s důchodem jen tak tak, nájem má hrozně vysoký. Celý život pracovala, důchod má hezký, ale je sama, takže to táhne sama a nechce si od nás nic vzít. Požádala o příspěvek na bydlení, ale teď ji volala paní z úřadu, že potřebují ještě doložit k nájemní smlouvě, že nábytek v bytě není její, a že je potřeba to rozpolozkovat a ocenit a měl by to udělat majitel bytu. A to je zas kámen urazu-ona nechce nikoho s ničím obtěžovat, aby si někdo nemyslel, že je nemožná, má prostě takovou povahu. Když jsme vyplňovali žádost přes stránky ministerstva, nic takového tam v požadavcích nebylo, doložili jsme všecko . Máte s tím někdo zkušenosti?všecko všecko
Nebylo to spíš z Hm příspěvků tohle na bydlení neřeší teda aspoň jsem o tom nikdy neslyšela🤔
To se mi nezdá mám plno lidí kolem sebe a bydlení tohle neřeší to je příspěvek na nájem tohle řeší na Hmotné nouzy majetek ,obrazy ,auto třeba atd ..ale i tak nikdo neříkal že má něco majitel nacenit hlavně do toho majitel nemá v tom směru nějak zasahovat možná to vaše tchýně blbě pochopila ...
Manželův nájemník si taky teď žádal a tohle po něm nikdo nechtěl.
Hele to je blbost, moje rodiče si žádají na příspěvek na bydlení, já jim to pokaždý vyplňuju, a majetek tam fakt nikdo nechce vědět.
a žádala opravdu jen o příspěvek na bydlení ? Nechtěla i doplatek, ten jde myslím z hmotné nouze a tam by to chtít mohli.
@adula000 podávali jsme přes portál MPSV čistě příspěvek na bydlení
Neporadím co a jak, ale mám zkušenost a nikdy jsem nic obdobného, co se týče nábytku, nedokládala. Ani mi to nedává logiku... Kdyby chtěla příspěvek z hmotné nouze, tak by to musela hradit, ne? Proč to ho motají to, co vložil majitel? Oni to asi vyčetli z nájemní smlouvy, že?
@baboone taky nás to zaráží..co je komu do toho, jak a za kolik má kdo vybavený byt, co pronajímá. Řekli ji, at je to rozpolozkovane, třeba stůl měsíčně za 50kc Atp. Jako vždyť na to by se každý pronajímatel zvysoka ***.
Proto mě právě zajímá jestli je to běžná praxe
Tak oni berou, že si pronajímá i to vybavení??? Je to divné toto.
To je divné, v tom případě bych s ni klidně šla na pobočka úřadu a chtěla vědět z jakého důvodu chtěji vědět tohle a asi bych to pak chtěla řešit s vedoucí, že tohle už je jako šikana, tak je snad logické, že nějaké vybavení být má, vařit na ohni nebo spát na zemi snad nikdo nebude
Píšou náklady které nejsou spojené s vybavením bytu
No a nemá blbě psanou smlouvu, že je tam zmíněno, že v rámci nájmu je i vybavení bytu? Protože pak by se příslušná část z nájmu odečetla, neb to nebude uznatelný náklad na bydlení.
Co je to za nesmysl? Jednu dobu jsem příspěvek na bydlení pobirala a tohle po mě nikdy nikdo nechtel 🤷♀️ a nemá psáno ve smlouvě, že byt má pronajatý včetně nábytku??? Jinak mi to přijde dost podivné...
Souhlasím s ostatními, za mě jsem toto nikdy neslyšela - leda by to byl nějaký "nadstandardní" nábytek v hodnotě 300k plácnu, či byl nábytek v nájmu. Moji mamce vyplňují papíry od zacatku, nic takového po ní nikdy nechtěli.
Ani po mě..sice jsem brala příspěvek na bydlení asi půl roku.
Joo a ani pracovně neznam nikoho, kdo by toto musel doložit.
Takže at si to maminka poda, žádost odmítnout nesmí a uvidí se ;).
Hlavně tam když tak zajít s ni, a dotázat se podle čeho chtějí vidět rozepsány nabytek.
Ty jo, tak to jsem překvapená, že se tam řeší i nábytek....Jsem zvědavá na odpovědi.