Příspěvek na bydlení. Lze žádat zpětně za 2. měsíce a kdy nejpožději zajít vyřídit?

opicatko
11. led 2020

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně příspěvku na bydlení. Žijeme v pronajatém domečku již přes rok. Smlouvu se stanoveným měsičním nájemným však máme od Listopadu 2019 (je to domeček rodiných příslušníku - dříve jsme nájemné neplatili, neboť jsme investovali do opravy a tak to bylo něco jako ,,předplatné´ nájemného). Nyní přemýšlím, že požádám o příspěvek na bydlení, neboť naše přijmy nejsou úplně vysoké. Z hlediska finančního vím, že nárok mít budeme, ale nevím, zda je možné žádat o něj za 4. čtvrtletí a jen za Listopad a Prosinec? A kdy nejpozději musím zajít vyřídit na úřad? A stačí úřadu, když mám potvzení o zaplacení nájemného pouze písemně, peníze neodešly z účtu. (tzv. vzhledem k tomu, že se s majitelem domu navštěvujeme, předávám peníze hotově a jen pro pořádek máme podepsaný papír, že majitel peníze převzal). Děkuji předem za odpovědi.

jackjacek
24. zář 2021

Hezký den,jak se prosím vyplácí příspěvek na bydlení? Je to nějaká jednorázová výplata po třech měsících,nebo začnu po třech měsících dostávat každý měsíc určitou částku,děkuji

opicatko
autor
24. zář 2021

@jackjacek po třech měsících se vyplácí každý měsíc určitá částka, která je vypočítaná z celkových příjmů a výdajů na bydlení za předchozí čtvrtletí.