Příspěvek na bydlení - kalkulačka. Je přesná?

martinap90
30. kvě 2024

Maminky, nevite prosím některá jak moc je přesná ta kalkulačka na internetu ohledně příspěvku na bydleni (pronájem)? Mě to přijde teda jako mámě hrozne, ze nevím předem kolik dostanu 😔 Hrozně dlouho se odhodlavam odejít z nefunkčního manželství, ale rada bych věděla kolik penez nám s malickym zbyde…. Pokud by mi i někdo poradil, na co vše mám nárok jako mama samoživitelka (syn 3,5 let), budu moc vdecna.Dekuji

lencaa11
30. kvě 2024

@martinap90 první co tak vše podat na soud ať můžete na úřadě vyřadit vašeho manžela ze společně posuzovanich osob ...a pak už to vše záleží na vasem příjmu / výdaje za byt atd ono dopředu nelze říct kolik vypočítaji a kolik vám zbyde je to hodně individuální pozadat si můžete o veškeré dávky pokud budete mít byt a vše na sebe napsaná a nebude tam manžel ...

martinap90
autor
30. kvě 2024

@lencaa11 volala jsem na urad a nemusíme být rozvedení, chci nejdříve v klidu odejít a až potom řešit rozvod. On má trvale bydliste na dome, já bych měla nájemní smlouvu, tak takto by to v pořádku mělo jít.

lencaa11
30. kvě 2024

@martinap90 rozvedení bejt nemusíte stačí jim podána žádost aspoň tak většina úřadu to chce aby věděli že opravdu jste od sebe a nebo jeho prohlášení kde bydlí na HM a tak to to chtějí aspoň tak to mají v okolí ženy které znám ona jedna pracovnice vám řekne to ale vše záleží na tom pak jak to vezme systém atd ...

kikicha177
1. čer 2024

Přesná není, je pouze orientačni. Moje mamka nikdy nedostala takovou výši jako jí vypočítala kalkulačka.