dobrý den , měla bych dotaz ohledně příspěvků na bydlení.
Já jsem nezaměstnaná jsem hlášena na ÚP. Máme 2 děti
Bydlíme v rodinným domě. který vlastní otec a můj přítel od druhého vlastníka mám nájemní smlouvu o užívání nemovitosti ve vyšší 12 000kč plus další energie a další poplatky hradime sami chci se tedy zeptat jak je to s příspěvky na tuto věc popřípadě v jaké vyšší?
moc děkuji za odpověd
Kromě počtu bytových jednotek i počet lidí , kteří tam mají trvalý pobyt. Lidé často podvádí, bude se posuzovat úplně vše.
A v tom domě bydlíte jen vy, nebo i ten otec, nebo jak to mate? Pokud to neni rozděleno na bytové jednotky, počítá se prijem všech lidi co tam fyzicky přebývají, nejen ti, co tam mají TP.
A jak to poznaji na pracaku, jak je to u koho doma rozdeleny?
@hanka_12345 je to uvedeno v katastru - to ne/rozdeleni na bytové jednotky. A počet obyvatel v dané jednotce z registru.
@veroniquecz
@hanka_12345
@krisstina93
@1pomnenka otec tu s námi nebydlí právě proto chce ten nájem že užíváme jeho půlku nemovitosti. zda chápete jak to myslím? tak právě mě zajímá zda dosáhneme na nějaký přídavky nebo je lepší být úplně v nájmu a nebo být úplný vlastník
Těžko budete dokazovat, že neužíváte jen tu část tvého přítele. Když bude přítel úplný vlastník, nedostanete nic.
jojo ja to chapu jen si rikam jak oni poznaji jestli jim clovek keca nebo uvadi ja kto je
@hanka_12345 Časem to zjistí a pak všechny dávky vracíš. Proto je lepší mluvit pravdu.
@1pomnenka jo me to jen napadlo, ja zadne prispevky neberu ani brat nebudu
@hanka_12345 Chápu, takhle to zkrátka chodí.
@1pomnenka chapu, tak ono se to musi nejakym zpusobem overovat to je mi jasny, a myslim si ze i tak to kupa lidi obchčije
@hanka_12345 jak jsem psala, v registrech se to dá všechno zjistit. Jde o to jak moc to daný úředník ověřuje. Ale samozřejmě by měl.
Takže tvůj přítel chce brát příspěvek na bydlení na vlastní dům? Hele tam by bylo dost složité dokazování toho, kdo co obývá a ze nevyuzivate jen pritelovu část domu. Na tohle se zeptej přímo na úřadě, to je tak specifická situace, ze s tím asi nikdo nebude mít osobní zkušenost a možná ani obyc úřednice za okénkem nebude poradne vědět co a jak.
Záleží jak to máte rozděleno. My například bydlíme v RD s rodiči. Není oficiálně rozdělen na 2 bytové jednotky, takže do našeho příjmu se počítá příjem všech žijících v domě, tedy i rodičů.