ahojky mám dotaz už pobírám příspěvek na bydlení a ÚP si tedy vše vyžádává od zaměstnavatele sám (mzdu) ale chtěla jsem se zeptat když dokládám 1.čtvrtletí.. znamená to že počítají výplatu kterou jsem DOSTALA na účet v lednu ( tudíž za odpracovaný prosinec ) nebo se bere to co odpracuju v lednu, únoru a březnu = nebo to znamená to že posuzujou odpracovaný prosinec, leden, únor???
je mi jasný že výdaje se počítají ty co sem zaplatila v tom lednu ale ten příjem je zavádějící když v lednu je vlastně prosincový příjem ve výplatě a za leden mám odpracovánou jinou částku kterou dostanu až v únoru
jen by mě zajímalo jestli někdo nevíte?? děkuji
@klokanka31 takže jsem to pochopila dobře že? že vlastně dokládám v lednu prosincovou výplatu protože mi přišla na účet v tom lednu
@alenatermerova Jj
někdy je to pěkně na prd když se promítnou nějaké odměny do výplaty asi co?
@alenatermerova Ne!! Prvni čtvrtletí je prvni čtvrtletí ne prosinec!! Prosinec je čtvrtleti ctvrte.
Mzda se dokládá za mesice odpracované ne kdy dojde vyplata. Tedy prvni čtvrtletí je mzda, ktera prijde v unoru, breznu a dubnu! Proto mas cely duben na doložení příjmů. Pokud jde o davku jako treba rodicak,pridavky tak ty se pocitaji v mesici ktery prijde. To stejné kdyz prijde treba vratka dani, vratka z vyúčtování treba elektřiny. Mzda ale nikoli.
Jestli zadas ted a pravdepodobne tri mesice zpetne, tak dokladas čtvrtletí druhe a treti. Tedy mzdy co dosly, kveten,cerven,cervenec,srpen,zari,rijen
@alenatermerova Příjem (tedy výplata) v lednu, únoru a březnu.